Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:70, Did:0, useCase: 3


Izmanto savu atmiņu pilnībā! 8 efektīvi mācīšanās paņēmieni

Redakcija
Redakcija

Izmēģini šos paņēmienus, liekot savai atmiņai strādāt pēc iespējas efektīvāk!

1. Domā par to, ko tu jau zini un ko vēl vēlētos uzzināt. Tas veidos jaunus neirālos savienojumus. Domā par šīm lietām no tik daudz un variantu skatu punktiem, cik vien spēj iztēloties!

2. Pārliecinies, ka pilnībā saproti, ko vēlies apgūt. Ja mēģināsi atcerēties formulu, svešvalodas izteicienu vai vārsmu, ko pilnībā neizproti, tu to drīz vien aizmirsīsi, bet tas savukārt radīs „robu” turpmāk apgūstamajās zināšanās.

3. Izskaidro lietas sev tā, it kā tu tās stāstītu kādam citam, kam nav nekādas izpratnes par apgūstamo vielu. Māci sevi!

4. Organizē savu domāšanu, izceļot sarežģītas tēmas. Pārliecinies, ka mācoties tu tām pievērs visvairāk uzmanības.

5. Apkopo lietas, ko vēlies apgūt un sakārto tās, sākot no svarīgākās apgūstamās tēmas. Tad apgūsti tās padziļināti un plaši.

6. Nekad nesteidzini un nekritizē sevi. Paplašini savu mācīšanos. Nav nekādu noteiktu robežu tam, cik cilvēks var apgūt, bet robežas ir tam, cik daudz mēs varam iemācīties pēdējā minūtē, un tici, tās nav īpaši plašas.

7. Mācies bieži un laicīgi.

8. Trenē savas smadzenes kopā ar RigaBrain