Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:70, Did:0, useCase: 3


12 veidi, kā sākt rūpēties par šodienu

Redakcija
Redakcija

Dzīve ir viens liels izvēļu dārzs, nemitīgi esam divu vai vairāku izvēļu priekšā. Bieži vien mums jātiek galā ar uzdevumiem, ar kuriem, šķiet, nemaz nebūtu varējuši tikt galā. Jābūt nedaudz trakam, lai varētu klausīt savai sirdij, nedomājot, ko sacīs vai nodomās citi. Un tam visam pāri, visa dzīve ir skola, kurā mācāmies mīlēt sevi un novērtēt to, kas mums dots.

Šeit dalīsimies 12 ieteikumos, kas palīdzēs tev sākt savu skološanos!

Rūpējies par SAVU laimi! Protams, svarīgi ir arī apkārtējie, tavi tuvie un mīļie, bet sāc ar sevi, jo tas, ko tu vēlies, kā tu jūties,- ir ļoti svarīgi. Esot laimīgs pats, tu varēsi darīt laimīgus arī citus!

Rūpējies par SAVIEM sapņiem un mērķiem! Ja vēlies saprast, kas ir tas, kas tevi patiesi interesē, pavēro, kurā virzienā sliecas tavs prāts un domas brīžos, kad tam ļauta vaļa, kur tevi aiznes tavas automātiskās domas? Kā sacījis Stīvs Džobs (Steve Jobs), „tavs laiks ir limitēts, tāpēc netērē savu laiku, dzīvojot kāda cita dzīvi!” Tāpēc neļauj citu cilvēku domām, uzskatiem un pieņēmumiem apklusināt tavu iekšējo balsi!

Rūpējies par savu laiku! Plāno savu laiku prātīgi, ieplāno brīžus, kad to novērtēt! Izmanto laika plānotājus, lai tu vadītu notikumus, nevis tie vadītu tevi!

Rūpējies par savu prātu, par to, kā un ko tu domā! Atkal pievērs uzmanību tam, kādas ir tavas domas brīžos, kad ļauj tām vaļu! Pievērs uzmanību savai iekšējai runai! Iespējams, konstatēsi, ka tavas domas ir vienīgais, ka tevi šķir no laimes izjūtas!

Lutini un rūpējies par sevi! Kad tu pēdējo reizi sev kā atalgojumu par labu darbiņu, vai vienkārši tāpat atļāvies iegādāties saldējumu, aizvest sevi vakariņās, vai kā citādi iepriecināt? Atsauc atmiņā pēdējo reizi! Grūti to izdarīt?! Pēdējais laiks vest sevi izklaidēties!

Pārdomā, kā tu rūpējies par citiem! Dzīvo tā, lai cilvēki iedomājoties par rūpēm, laipnību un harmoniju, iedomātos par tevi! Piefiksē, kas tev patīk citos cilvēkos, un pasaki to viņiem! Priecājies par citu sasniegumiem un progresu!

Seko līdzi tam, lai arī citi rūpējas par tevi! Esi rūpīgs iesaistoties tuvās attiecībās ar kādu, jo nav iespējama lielāka vientulība, kā vientulība nepareizās attiecībās! Tāpēc novērtē sevi pienācīgi, spēj pastāvēt par savām vēlmēm, vajadzībām un uzskatiem, un izvēlies piemērotu partneri, jo dzīve ir par īsu, lai ļautu kādam izmantot tavu enerģiju un laimes bagāžu!

Rūpējies par savu veselību! Ēd sabalansētu uzturu, kusties, esi fiziski aktīvs, atpūties, dodies pastaigās, skrējienos, esi pie dabas, cik bieži vien iespējams!

Rūpējies par savu izglītību un personības izaugsmi! Izvirzi mērķus un mēģini tos sasniegt! Ik pa laikam apstājies un veic salīdzināšanu, kāds tu biji pirms gada, pirms diviem, pirms pieciem! Vai nav patīkama sajūta, apzinoties, ka esi krietni bagātinājis savu personību? Atceries, ka tas, cik daudz tu audz, un kurā virzienā dodies, ir atkarīgs no tevis paša!

Dari lietas, cik vien labi vari! Un nesatraucies, ja kādam citam sanāk vēl labāk! Koncentrējies uz savu personīgo rekordu sasniegšanu ik dienas! Novērtē visu to, kas tev jau ir dots! Mācies pamanīt un novērtēt to, kas tev jau pieder, ko esi sasniedzis! Centies ik rītu mosties ar pateicību par to, ka tev ir dota šī diena un iespēja to nodzīvot!

Rūpējies par šo konkrēto mirkli! Grammy balvas pasniegšanas ceremonijā laureāti, uzkāpuši uz skatuves, saņēmuši savu balvu, nereti teic apmēram šādus vārdus: „Tas man nozīmē tik daudz. Visu savu dzīvi esmu tiecies pretī šim mirklim.” Taču patiesībā, visa mūsu dzīve ir tiekšanās pretī jebkuram mirklim, kaut vai tieši šim, novērtē tā burvību, apzinies, ka visu mūžu esi dzīvojis tā, lai nonāktu tur, kur esi! Katrs mirklis dzīvē ir vērtīgs, pamani to un mēģini notvert šo pateicības izjūtu par katru sev dāvātu sekundi šajā pasaulē!