Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:70, Did:0, useCase: 3


Sievietes būtība- kā būt sievišķīgai mūsdienās

Redakcija
Redakcija

Mūsdienās sieviete var daudz, pat ļoti daudz. Protams, tas, ko viņa varēja pāris gadsimtus atpakaļ ar mūsdienām nav salīdzināms. Sieviete var pati nopelnīt, uzturēt ģimeni, iegādāties mājokli,mašīnu, nomaksāt kredītus utt. Šis uzskaitījums varētu turpināties vismaz vēl ar pāris rindkopām, ja ne vairāk.

Patiesībā jau par to šobrīd vairs neviens nebrīnās, tieši otrādi - tā ir pierasta lieta. Dzirdamas pat slavas dziesmas latviešu sievietes visvarenībai un izturībai. Ir tikai viens bet- vai ar šo visu mūsdienu pienākumu daudzumu mūsdienās sieviete jūtas apmierināta un laimīga? Vai reizēm nepiezogas skumjas, ka tam, ko vēlas viņas sirds pa īstam nekad nepietiek laika?

Var jau būt, ka atskatoties uz to visu pēc daudziem gadiem, kāda no mums teiks, labi, ka tā skrēju un strādāju, ko tad citādi savā dzīvē būtu sasniegusi! Bet varbūt šis atskats radīs neizmērojamas skumjas par neizdzīvotu un nepiepildītu dzīvi.Tas, lai nu paliek pārdomām retajiem brīvajiem brīžiem, bet, ja nu reiz tāds ātrs kurss ir uzņemts varbūt tomēr kaut mazliet varam savu ikdienu padarīt sievišķīgāku un atrast tajā kaut ko tieši priekš sevis šeit un tagad. Ne rīt, parīt vai pēc gada.

Daži ieteikumi kā pavadīt aktīvo darba dienas daļu, atrodot mirkli laika tam, lai pievērstu uzmanību savām sajūtām un iespējams mazliet atvieglotu intensīvo darba slodzi.

1. Ieklausies sevī un pievērs uzmanību tam, kāda ir tava fiziskā pašsajūta. Ķermenis mums bieži var pateikt priekšā, kam tieši jāpievērš uzmanība, lai sajustos labāk. Sasprindzinājums ķermenī visas dienas garumā diezin vai uzlabos noskaņojumu. Tāpēc nenāks par ļaunu vienkārši biežāk izstaigāties pa ofisu, pamainīt sēdēšanas pozu, izstaipīties vai arī izvēdinātās telpās izdarīt dažas dziļas, relaksējošas izelpas un ieelpas. Regulāri pievēršot uzmanību savām ķermeniskajām sajūtām, ievērosi, ka tas var uzlabot tavu pašsajūtu.

2. Tikpat svarīgi kā pievērst uzmanību ķermenim, ir neatstāt novārtā arī savu emocionālo pasauli un neignorēt negatīvās vai tieši otrādi pozitīvās emocijas. Apzinoties patieso iemeslu tam, kas ar mani notiek šobrīd – spēju uz mirkli būt kontaktā ar sevi un pārdzīvot vai izrunāt lietas, kas ir būtiskas šobrīd, tā ļaujot būt patiesai pret sevi un apkārtējiem.

3. Pievērs uzmanību videi. Vai lietišķais noskaņojums, kas valda apkārt palīdz tavā ikdienā vai tieši otrādi -traucē. Iekārto savu darba vietu, vadoties pēc savām izjūtām. Varbūt kādai derēs vāzē ziedu pušķis, pie sienas glezna ar jauku dabas skatu vai īpašs talismans uz galda, kas atgādina par jauki pavadītām brīvdienām. Tikpat labi kāda teiks, ka šīs lietas novērš viņas uzmanību un uz viņas darba galda būs tikai pats nepieciešamākais.

4. Neaizmirsti ikdienas steigā arī par saviem mīļajiem - ne tikai, lai dotu praktiskus norīkojumus par to, kas jāizdara un jāpaveic, bet atvēli laiku vienkārši sirsnīgai un draudzīgai sarunai. Tā var būt pavisam īsa. Lieks zvans, dzirdot sava mīļotā cilvēka balsi vai bērna čalošanu telefona klausulē, viennozīmīgi uzlabos garastāvokli. Saņemts un pateikts mīļš vārds, ikdienas rutīnu padarīs patīkamāku.

5. Visbeidzot, dienas beigās un starplaikos, neaizmirsti sevi paslavēt par labi padarītu darbu. Izlasot garo padarīto darbu sarakstu plānotājā, paslavē sevi vai padalies ar kolēģiem par to cik daudz šodien esi paveikusi.
Bieži vien tas, ko ikdienā padarām, liekas tik pašsaprotams un nenovērtēts, ka šķiet- nekas jau nav izdarīts, bet ilgstošā laika periodā rodas nogurums un kā sekas tam emocionāla izdegšana.

Ja vēlies veltīt vienu vakaru nedēļā, lai meklētu atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem par to, kā būt sievišķīgai mūsdienās- apmeklē semināru Sievietes būtība. Iespējams gūtās atklāsmes radīs jaunus impulsus dzīvei un enerģiju jauniem sasniegumiem.

Kursa sākums 7.aprīlī. Sīkāka informācija GEŠTALTTERAPIJAS CENTRS

Dana Lukševica un Ilze Pastare

     [+] [-]

, 2011-03-26 20:54, pirms 13 gadiem
Iegāju semināru lapā, lai izvēlētos semināru, kuru varētu apmeklēt, taču...ieraudzīju labajā pusē izvietoto Lāsmas blogu un sapratu, ka neapmeklēšu nevienu semināru, ja reiz tur tiek reklamēti aizdomīgas izcelsmes produkti. Šķiet, ka kas tāds jau pieredzēts ar bēdīgi slavenajām LIDAs tabletēm, pēc kuru lietošanas savulaik kāda mana draudzene ne tikai ātri zaudēja svaru, bet iedzīvojās problēmās ar sirdi. Pēc tam viņai nācās ilgi ārstēties, lai savestu savu veselību kārtībā.
Manas domas ir tādas - uzņēmums, kas savā lapā spēj izvietot kaut ko tādu, no kā sieviešu veselība var ciest, nav nopietns un tādā nevēlos neko apgūt. Tātad tiek spekulēts uz sieviešu lētticību. Jau iepriekš atvainojos par savām aizdomām, ja tā nav.

     [+] [-]

, 2011-03-27 21:28, pirms 13 gadiem
Rita! Saprotu Jūsu bažas. Mājaslapu pašlaik esam izveidojušas bezmaksas, kas paredz, ka tiek izvietotas reklāmas, par kuru saturu mēs neatbildam. Šīs izvietotās reklāmas nekādi nav saistītas ar mums. Un noteikti mēs ļoti atbildīgi izturamies pret kursu saturu.

     [+] [-]

, 2011-03-28 12:34, pirms 13 gadiem
Papētīju to blogu un varu piekrist Ritai. Tā ir visīstākā cilvēku apmuļķošana. Nav pat kontakti īsti norādīti un nevar saprast kas ir izplatītājs. Arī svara zaudēšana - 16 kg 4 nedēļās - nav normāla. Tik strauji zaudēt svaru nav labi un nav pareizi. Vispār izskatās mistiskas tabletes.

     [+] [-]

, 2011-04-02 23:53, pirms 13 gadiem
Man nu gan nešķiet pēc garās darbdienas, ka nekas nav paveikts. Esmu gandarīta par savu veikumu un laimīga. Arī ģimenei laiks paliek un vispār viss ir ok.

     [+] [-]

, 2011-04-03 10:53, pirms 13 gadiem
Paldies Danai un Ilze par iespēju dzīvot sievietes cienīgu dzīvi, nesabrūkot zem pienākumu smagās nastas.

     [+] [-]

, 2011-04-03 11:26, pirms 13 gadiem
Varētu būt noderīgi. Jāpadomā.