Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:70, Did:0, useCase: 3


Būvniecības speciālist, Tev drīkst būt tikai 3 darba devēji

Būvniecības speciālist, Tev drīkst būt tikai 3 darba devēji
Sāk sakārtot būvniecības tirgu

EM atgādina, ka no šī gada 8.aprīļa stājušies spēkā grozījumi MK noteikumos Nr. 453 „Būvkomersantu reģistrācijas noteikumi”, kas paredz, ka turpmāk sertificētais speciālists varēs strādāt tikai pie trim būvkomersantiem.

Sakārtojot būvniecības tirgu

Grozījumi tika izstrādāti, lai samazinātu fiktīvo un nelegālo nodarbinātību un nodokļu nemaksāšanas gadījumus būvniecības nozarē, tādējādi sakārtojot būvniecības tirgu (t.sk. publiskos iepirkumus būvniecībā).

Jāpievērš uzmanība sertificēto speciālistu nodarbinātībai

Tas nozīmē, ka turpmāk komersantiem, reģistrējoties, iesniedzot ikgadējo informācijas atjaunošanu un/vai datu izmaiņas būvkomersantu reģistrā, jāpievērš lielāka uzmanība sertificēto speciālistu nodarbinātībai pie citiem būvkomersantiem, jo būvkomersantu reģistrā nebūs iespējams, reģistrējot jaunu uzņēmumu vai izdarot izmaiņas esošajā uzņēmumā, norādīt speciālistu, kurš jau ir nodarbināts pie trīs būvkomersantiem.

Pārejas periods

Ņemot vērā, ka šobrīd būvkomersantu reģistrā ir reģistrēti būvkomersanti, kuriem sertificētie speciālisti ir nodarbināti vairāk kā pie trīs komersantiem, grozījumi paredz pārejas periodu (laika posmā no 2010.gada 15.aprīļa līdz 2011.gada 14.aprīlim), kura laikā būvkomersantiem, sniedzot iesniegumu par ikgadējo informācijas atjaunošanu, tajā jānorāda arī informācija par personām, kuras ir atbildīgas par būvniecību un vienlaicīgi nav nodarbinātas vairāk kā pie trīs komersantiem.

Detalizēti ar grozījumiem Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija noteikumos Nr. 453 „Būvkomersantu reģistrācijas noteikumi” var iepazīties EM mājas lapā internetā - Latvijas Republikas Ekonomikas Ministrija