Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:70, Did:0, useCase: 3


Šodien 9.00-10.00 videotiešraidē diskusija "Atvērtie dialogi Latvijas skolās par Eiropas vērtībām"

Redakcija
Redakcija

Ceturtdien, 9.maijā plkst.9.00 Rīgas Valsts 3.ģimnāzijā notiks Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas, Eiropas Komisijas un Eiropas Parlamenta organizēts pasākums projekta „Atvērto dialogu organizēšana Latvijas skolās par Pamattiesību hartā ietverto Eiropas pamatvērtību dziļāku izpratni mainīgajos sociālajos un ekonomiskajos apstākļos” ietvaros. Atvērto dialogu mērķis ir atspoguļot Eiropas Savienības (ES) vēsturi un pamatvērtības, kā arī rosināt diskusijas par ES veidojošām un vienojošām pamatvērtībām un pilsonisko sabiedrību. epadomi.lv būs iespēja sekot līdz diskusijai tiešraidē. Tiešraides sākums epadomi.lv plkst 9:00

Atvērto dialogu laikā skolēniem tiks demonstrēti video sižeti, kur izspēlētas ikdienišķas situācijas par ES pamattiesību hartas vērtībām – brīvību, cieņu, vienlīdzību, solidaritāti, pilsoņu tiesībām un tiesiskumu. Pasākumu vadīs žurnālists, ES jautājumu eksperts Ansis Bogustovs un ES vēstures speciālists Arnis Buka, kuri pasākuma gaitā skolēnus iesaistīs diskusijā, aicinot paust savu viedokli un analītiski paskatīties uz ES vērtībām. Šāda pasākuma programma tiek organizēta 30 auditorijās visu Latvijas reģionu skolās.

Pasākuma moderators Ansis Bogustovs: „Mums ir jāapzinās vienotās Eiropas vērtības, ko ikdienā uztveram kā pašas par sevi saprotamas. Tajā pašā laikā tikai katrs septītais pasaules iedzīvotājs bauda tādas privilēģijas, kas ar likumu ir noteiktas Eiropas pilsoņiem.”

Projekta ietvaros izstrādātas četras video filmas un pedagoģiskais mācību materiāls par ES Pamattiesību hartas vērtībām, lai jau 2013./2014. mācību gadā sociālo zinību, politikas un tiesību, Latvijas un pasaules vēstures skolotāji, kā arī klašu audzinātāji saistošā un atraktīvā veidā varētu šo tēmu pasniegt mācību stundās. Mācību materiāli paredzēti pamatskolas un vidusskolas skolēnu auditorijai, gan latviešu, gan mazākumtautību skolām.
Projektu finansē no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās vadības partnerības līdzekļiem. Tās mērķis ir sabiedrības informēšana par Eiropas Savienību.