Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:85, Did:0, useCase: 3


Sargājiet viens otru un savas attiecības

Redakcija
Redakcija

Kad jūs iegādājieties kādu jaunu un dārgu lietu, vai pārbaudāt tās izturību? Nu, piemēram, jūs nopērkat jaunu automašīnu? Domāju, ka nebūšu kļūdījies, ja jūsu vietā atbildēšu- nē. Visticamāk, jūs to pulējat un mazgājat, cenšaties uzturēt labā kārtībā un uzpildāt ar kvalitatīvu degvielu. Vārdu sakot, jūs par to rūpējties pēc labākās sirdsapziņas, nevis mēģināt veikt eksperimentus, lai pārliecinātos vai un cik ilgi tā spēs izturēt, ja, piemēram ietaupīšanas nolūkos degvielu atšķaidītu. Tad kāpēc mēs līdzīgi neizturamies pret cilvēkiem, kuri mums ir mīļi un dārgi? .

Kāpēc tiek uzskatīts, ka ir normāli kaitināt un krist uz nerviem otram cilvēkam? Un kāpēc šī krišana uz nerviem rada tika daudz bērnišķīga prieka mūsos pašos? Apvainot otru nav grūti, taču kāpēc tas vajadzīgs? Lai apmierinātu savu ego? Kāpēc vispār pārbaudīt attiecības? Lai pārliecinātos, ka salauzt un sabojāt var pilnīgi visu?

Katrs ļauns joks un ironija- tā ir agresijas izpausme. Būtībā tā ir vēlme sagādāt sāpes izklaides pēc. Tāpēc nākošreiz, kad gribēsiet pasmieties par sev tuvu cilvēku, padomājiet- kāpēc jums tas ir vajadzīgs? Vai tiešām gribat, lai viņam sāp? Tad varbūt labāk attiecības pārtraukt, nevis ņirgāties par otru cilvēku?

Neaizskariet viens otru bez īpaša uzaicinājuma. Neviens no mums nav pilnīgs, katram piemīt savas vājības. Taču izmantot tās, lai sāpinātu un sasniegtu sev vēlamo, nav glīti. Spēlējiet godīgu spēli, sargājiet savas attiecības- jo tieši tās sniedz jums prieku. Tad kāpēc jums tās jāsabojā?

Kāpēc ikdienas attiecībās ir tik maz rūpju vienam par otru? Kāpēc palīdzība otram tiek uztverta kā smags pienākuma slogs, nevis pašaprotamas rūpes par tuvāko?
Jā, ļoti gribas atslābināties un saņemt baudu par brīvu velti,.. un tas tāpēc, ka traucē audzināšana un savstarpējie aizvainojumi, kuru dēļ vēl mazāk gribas iespringt.

Bet iespringt var arī no laba prāta. Tāpēc, ka mīlam un mums rūp tas otrs cilvēks. Ne jau tāpēc, lai saņemtu pateicību un pretpakalpojumu, bet tāpēc, ka jutīsieties labāk arī jūs pats, ja palīdzēsiet savam mīļotajam vai mīļotajai ietaupīt spēkus, lai paliktu vairāk laika kopīgām izklaidēm divatā.

Kāpēc jūs mazgājat mašīnu? Tāpēc, ka mašīnai to vajag? Nē, tāpēc, ka jums to vajag! Tad palīdziet arī savam tuvākajam ne jau viņa, bet sevis dēļ. Mēs taču rūpējamies par suņiem, kaķiem un pat zivtiņām, bet parūpēties par mīļoto cilvēku negribam. Viņš taču ir cilvēks- viņš pats var parūpēties par sevi! Protams, ka var. Bet saprast, ka ka kāds par tevi rūpējas tāpat vien, tikai tāpēc, ka mīl, ir augstākā svētlaime.

Sargājiet viens otru! Rūpējieties viens par otru! Ne jau pienākuma pēc, bet tāpēc, ka tas ir jūsu pašu interesēs. Ievadiet savu egoismu konstruktīvā gultnē. Parūpējieties par mīļotā cilvēka labsajūtu, veselību, komfortu, un viņš savukārt parūpēsies par jums.

Iemācieties dot, nevis tikai pieprasīt un ņemt.