Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:85, Did:0, useCase: 3


Pirms doties laulībā, labi padomā

Arnis Kr.
Arnis Kr.

Mīlestība ir brīnišķīgas jūtas, taču skarbā realitāte liek mums saprast, ka laimīgai un stabilai laulībai ar pliku mīlestību vien nepietiek. Izlemjot doties laulības ostā, vispirms vajadzētu loģiski izvērtēt sava lemuma pareizību.

Protams, visiem romantiķiem un mīlniekiem, kas ir pārliecināti par to, ka ar mīļoto var dzīvot varī zaru būdiņā un pārtikt no mīlestības un gaisa, šāds padoms var šķist šokējošs. Taču šķiršanās un skumjo stāstu par cilvēkiem, kas vīlušies kopdzīvē (kaut gan vēl tikko bija kā bez prāta viens pēc otra) statistika, tādos jautājumos kā laulība, liek vērsties pie veselā saprāta un loģikas.

Pirmais, kas jāpasver, ir topošās ģimenes materiālā labklājība. Jaunajiem cilvēkiem jābūt gataviem tam, ka pat saliekot kopā abu ienākumus, naudas tik un tā katastrofāli pietrūks, tā kā strauji pieaugs vajadzības.

Labi, ja jaunlaulātajiem ir kur dzīvot, es domāju atsevišķu no vecākiem dzīvesvietu. Ja tomēr jādzīvo pie vieniem no jaunā pāra vecākiem, nāksies samierināties ar tur valdošao kārtību un noteikumiem, kas bieži vien ienākušajai personai nav pieņemami un kļūst par nopietnu šķiršanās iemeslu. tā nu sanāk, - ja sava dzīvokļa nav, jādomā par tā īrēšanu, bet tas, kā zināms, nav lēti un prasa diezgan lielus finansiālos izdevumus.

Speciālisti gan iesaka plānot ģimenes pieaugumu, taču ne vienmēr notiek tā, kā iecerēts un bērniņš var pieteikties pavisam negaidot. Un ja tā noticis, ģimenes izdevumi momentā divkāršosies, pie kam sieva vismaz gadu pēc bērniņa nākšanas pasaulē nevarēs strādāt un pelnīt.

Ja finasu problēma jūs neuztrauc, ir vērts aizdomāties par daudz nozīmīgāku zaudējumu- brīvību. Brīvības zaudēšanu vissāpīgāk pārdzīvo vīrieši, sevišķi, ja nav tam morāli gatavi, tāpēc ļoti ātri viļas laulības dzīvē.

Svarīgi ir saprast, ka ģimenes dzīve sola veselu virkni ierobežojumu un pārmaiņu- vairs nedrīkst flirtēt ar pretējā dzimuma pārstāvjiem, trūkst laika, lai tiktos ar draugiem un nodarbotos ar iemīļotām lietām, visi jautājumi un vēlmes jāapspriež un jāsaskaņo ar savu otro pusīti.

Tomēr laulības dzīvei ir arī savi plusi un priekšrocības- stabilitāte, mājīgums, mīļa cilvēka rūpes, kopā pavadīti laimīgi brīži, bērnu smiekli utt.

Tikai novērtējot, ko esat gatavi zaudēt, no kā atteikties, uz kādiem kompromisiem iziet, varat droši spert šo drosmīgo soli. Un tad jūs negaidīs vilšanās un jūsu laulības dzīve neiekļūs skujo stāstu statistikā.