Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:85, Did:0, useCase: 3


#1 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Biežākās kļūdas, ko sievietes pieļauj attiecībās

Bieži vien savu rīcību vai pateiktus vārdus mēs analizējam tikai pēc tam, kad krietni jau ir par vēlu un tieši paša kļūdas ir vislabākais avots mācībai, kā nerīkoties vai rīkoties turpmāk, taču nereti gadās "uzkāpt uz viena un tā paša grābekļa" vairākkārt. Kļūdīties mēdz visi, tikai bieži vien kļūdas lielā mērā ietekmē mūsu ikdienu un nākotni, īpaši, ja runā par attiecībām starp vīrieti un sievieti. Par bieži pieļautām kļūdām mani "uzrunāja" cilvēku savstarpējās attiecībās starptautiski atzītas speciālistes Barbaras De Endželisas vārdi.

Barbara De Endželisa, kas ir arī vairāku bestselleru autore, grāmatā "Noslēpumi, kas jāzina katrai sievietei par vīrieti" atklājusi vairākas joprojām aktuālas attiecību kļūdas, ko pieļauj sievietes, turklāt, iedziļinoties grāmatas autores sniegtajos padomos, ir iespējams vairāk izprast vīriešu uztveri par dažādām lietām. Barbara De Endželisa sniedz ieskatu faktā, kādēļ sievietes un vīrieši bieži tiek nesaprasti, un kādēļ pastāv zināma atšķirība starp šiem diviem dzimumiem.

Kāds varbūt teiks, ko gan sieviete var zināt par vīrieti tik daudz, lai spētu uzrakstīt pamācību pilnu grāmatu vai arī apgalvos, ka cilvēki un dzīves situācijas ir ļoti dažādas un visiem nevar piemērot vienus un tos pašus ieteikumus, taču autore savu klāsījumu veidojusi, atsaucoties uz reāliem dzīves faktiem, grāmatas satura veidošanā piedaloties arī vīriešiem, kas dalījušies ar savu dzīves pieredzi. Analizējot Barbaras De Endželisas vārdus, top skaidrs, ka viņa jebkuru faktu ir izvērtējusi no dažādiem aspektiem. Tieši tādēļ viņas padomi man šķita tik vērtīgi un lietderīgi izmantošanai sadzīvē.

Kaut arī grāmatā tiek stāstīts sievietei par vīrieti, tā daudz izskaidro arī par sievietes būtību un tikpat labi var kļūt lietderīga arī vīriešiem, lai vairāk izprastu pretējo dzimumu. Iespējams, ka šī grāmata tika veidota tieši sievietēm tādēļ, ka viņām vairāk nekā vīriešiem tīk "iegrimt jūtu pasaulē".

Barbara De Endželisa ir minējusi sešas biežākās kļūdas, ko sievietes pieļauj attiecībās. Šoreiz minēsim trīs no tām:

Sievietes, kuras uzvedas kā mātes un izturas pret vīriešiem kā pret bērniem.

Barbara De Endželisa iesaka nedarīt to, ko vīrietis spēj paveikt pats. Uzvedoties pārāk izpalīdzīgi un darot darbus, kurus vīrieši arī paši spēj paveikt, kā arī iedomājoties, ka viņi ir aizmāršīgi un izklaidīgi, sievietes izturas pret vīriešiem kā pret maziem bērniem. Viņas atgādina viņiem to, ko viņi paši noteikti atceras, rāj viņus, apvaino par lietām, kuras viņi pēc sievietes domām nav izdarījuši kā vajag, un vienmēr pārlabo, pat neapzinoties, ka tā ir viena no kļūdām, kas var ietekmēt attiecības.

Sieviete bieži izturas mātišķi, jo vēlas, lai vīrietis viņu mīlētu un nevarētu bez viņas iztikt. Kad sievietes attieksme ir mātišķa, vīrietis jūtas mīlēts, taču attiecību speciāliste pamāca, ka izturoties pret vīrieti kā pret mazu zēnu, viņš sāks uzvesties kā zēns.

Izturoties pret vīrieti kā pret bērnu, mazinās viņa pašcieņa, viņš nejūtas kompetents un patiešām sāk izturēties nemākulīgi, taču, kad vīrietis nejūtas pārliecināts par sevi, viņš arī sievieti nespēj mīlēt no visas sirds. Mātišķa attieksme pret mīļoto vīrieti var sagraut attiecības. Tas noslāpē attiecību kvēli un rezultātā var novest pat līdz sānsolim, jo neviens vīrietis taču nevēlas gulēt ar savu māti.

Tā kā vīriešiem vienmēr šķiet, ka viņiem ir jāzina, ko viņi dara, tad sievietes padomus vai komentārus viņi uztver kā drošu pazīmi, ka, pēc viņas domām, vīrietis nezina, ko dara, un līdz ar to sieviete viņam neuzticas. Barbara De Endželisa apgalvo, ka jāizvairās no izteicieniem, kas vīrietim liek justies tā, it kā viņš būtu kļūdījies un pret vīrieti jāizturas kā pret uzticamu un prasmīgu cilvēku, nepaļaujoties kārdinājumam iejaukties pat tad, ja vīrietis ir kļūdījies.

Sievietes, kuras upurē sevi un nostāda otrajā vietā attiecībā pret mīļoto vīrieti.

Sieviete tā rīkojas, cerot saņemt vairāk mīlestības, taču panāk to, ka pati sevi spēj mīlēt arvien mazāk. Viņa atsakās no savām interesēm, hobijiem un nodarbībām, mēdz aizmirst draugus vai ģimenes locekļus, kuri nepatīk viņas partnerim, kļūst kā bezveidīga māla pika, no kuras vīrietis viņu var izveidot pēc sava prāta un patikas, taču katru reizi, kad sieviete cerībā uz mīlestību atsakās no draugiem, interesēm un sapņiem, viņa zaudē arī daļu no sevis, savu būtību un sievišķības garu. Pēc tam var sekot dusmas un depresija. Sieviete var dusmoties par visu, ko dara, zaudē pašcieņu un pašapziņu, izjūtot dusmas arī pret vīrieti, kura dēļ nes tādus upurus, bet kurš tik un tā nesāk viņu mīlēt tā, kā viņa to vēlētos. Ir pat vīrieši, kas izjūt nepieciešamību pilnībā valdīt pār savu partneri, jo baidās, ka paši var tikt pakļauti, baidās kļūt par "vīriešiem, kas palikti zem tupeles".

Viens no izplatītākajiem veidiem, kā sieviete atvirza sevi otrajā vietā, ir gatavība upurēt to, kas viņa ir, un kļūt par tadu, kādu vīrietis viņu vēlas redzēt. Tā ir gatavība mainīt sevi, savus uzskatus, izturēšanos un pat pārliecību tā, lai atbilstu sava vīrieša domām par ideālu sievieti. Reizēm sieviete šo upuri nes, pat neapzinoties to, un tikai tad, kad attiecības ir pārtrauktas, atkal rīkojas pēc savas gribas un izvēles, pievēršoties interesēm, ko reiz ir pametusi novārtā.

Sievietes, kuras iemīlas vīriešos viņu iespēju dēļ.

Sieviete atrod partneri, kas pats sev nespēj palīdzēt, un domā, ka viņa būs tā, kas to spēs. Viņa mēdz būt ar vīrieti, kas viņu nemīl un neizturas pret viņu labi, taču paliek kopā, vēloties to, kā viņai nav bijis, bet vajadzētu būt. Viņa tic, ka pietiekami stipri mīlot vīrieti, viņš mainīsies, un kaut arī vīrietis nesniedz to, ko viņa vēlas, sieviete iestāsta sev, ka ir vērts turpināt attiecības. Viņa attaisno savu partneri draugu un ģimenes acīs, pārliecinot sevi, ka nedrīkst atteikties no šī vīrieša un pamest viņu, jo tas apstiprinātu vīrieša pašnoniecinošās jūtas, un tad partneris vairs nekad nespētu mainīties, taču patiesībā vīrietis mainās tikai tad, ja viņš pietiekami stipri mīl sevi.

Barbara De Endželisa skaidro, ka veselīgas attiecības ar vīrieti nozīmē mīlēt viņu tādu, kāds viņš ir tagad nevis par spīti tam, kāds viņš ir šodien, vai cerībā uz to, kāds viņš būs rīt. Attiecību speciāliste iesaka koncentrēt savu radošo enerģiju pirmām kārtām uz savu, nevis vīrieša dzīvi un karjeru. Viņa stāsta, ka nav nekas slikts atbalstīt mīļotā cilvēka personības attīstību un palīdzēt viņam mainīties, ja viņš pats to vēlas, taču svarīgi, lai abi no partneriem būtu gatavi strādāt ar sevi. Barbara De Endželisa iesaka jau pašā attiecību sākumā pajautāt vīrietim, ko viņš vēlas sasniegt un kā plāno to darīt, pārliecināties vai abiem ir kopīgas intereses un mērķi, un atgādina, ka darbi runā skaļāk par vārdiem.

Domāju, ka vairums piekristu tam, ka attieksme un rīcība daudz vairāk par vārdiem liecina par mīļoto cilvēku, taču tieši tāpat kā vīrieša izturēšanās pret sievieti, tā arī sievietes attieksme pret vīrieti liek otram izdarīt secinājumus, tādēļ jo mazāk kļūdas tiks attiecībās pieļautas, jo skaistākas un harmoniskākas tās būs.
Kaut arī kļūdas netiek pieļautas ar nolūku, tās traucē veidot mīlestības pilnas attiecības, tadēļ, lai ikvienai sievietei palīdzētu sasniegt mīlestības virsotni, nākošajā rakstā iepazīstināsim ar pārējām attiecību speciālistes minētajām kļūdām, ar ko sievietes bieži mēdz saskarties savā dzīvē.

Visi raksti sērijā "Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti"

#1 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti.Biežākās kļūdas, ko sievietes pieļauj attiecībās

#2 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Biežākās sievietes kļūdas attiecībās

#3 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Vīrieša noslēpumi

#4 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Vīrieša seksa noslēpumi

#5 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Lietas, kuras vīrieti atvaira no seksa

#6 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Lietas, kuras vīrieti atvaira no seksa

#7 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Lietas, kuras vīrieti atvaira no seksa

#8 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Lietas, kuras vīrieti atvaira no seksa

#9 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Lietas, kuras vīrieti atvaira no seksa

#10 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Lietas, kuras vīrieti atvaira no seksa