Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:85, Did:0, useCase: 3


Kā patiesībā rodas liekie kilogrami un kā atbrīvoties no tiem uz visiem laikiem

Redakcija
Redakcija

... vīrs mani nemīl un aizgāja pie citas! Esmu vērsusies pie gudriem cilvēkiem un tie atbildēja – tu gluži vienkārši esi neveiksminiece. Tam negribas ticēt, jo visgrūtākajos brīžos ir radusies izpalīdzīga roka. Vienīgā bauda man ir kārtīgi paēst, bet es kļūstu resna, un bērni arī saka: ,,Tu esi dīvaina, bet tētis ir foršs, viņam ir 17 gadus jaunāka sieva un viņi dzīvo labi”. Tas nozīmējot, ka slikta esmu es...

Lieki kilogrami ir organisma ziņojums, ka tas izjūt stresu. Speciālisti apgalvo, ka šo problēmu var pārvarēt, jo svars, kas traucē dzīvot, ir iekšējo kompleksu atspoguļojums un tā drīzāk ir psiholoģiska, nevis fizioloģiska problēma. Vēstulē sieviete tā arī raksta – ka laulības laikā vientulības un aizvainojumu rezultātā viņa sākusi ēst vairāk kā nepieciešams.

Jebkura diēta liek domāt par ēdienreizēm un lietojamo kaloriju skaitu. Mājās nevajag turēt cepumus, konfektes, našķus. Vai esam padomājuši, cik maz ēd balerīnas, kurām fiziskā slodze ir milzīga? Slavena krievu balerīna koncerta dienā esot apēdusi tikai vienu valriekstu! Tik maz tāpēc, lai būtu spēks! Agrākos laikos mežstrādnieki, visu dienu fiziski strādājot, gāžot kokus un zāģējot zarus, iztika ar karstu tēju, speķa maizi un sīpolu!

Ja tik ļoti gribas ēst sardeles, cīsiņus un pilnu šķīvi ar kartupeļiem un vai majonēzi, tad atļaujieties nopirkt kādus divus kilogramus desu un ēdiet līdz nelabumam, bet to, kas paliek pāri, nolieciet redzamā vietā, lai no rīta turpinātu iesākto darbiņu. Paēdiet tā, lai vienreiz saprastu, ka nu pietiek! Izdariet šādu procedūru ar visiem saviem iemīļotajiem ēdieniem - maizītēm, bulciņām, kūciņām, sviestmaizēm...

Ļaujiet sev pieiet pie ēdamgalda tikai tad, kad jau kādu stundu esat sajutusi izsalkumu, un arī tad vispirms izdzeriet divas glāzes ar ūdeni un vēl nogaidiet minūtes desmit. Šai laikā izsakiet visu, ko domājat par dzīvi un cilvēkiem, kas Jums traucē... Tad uzlieciet uz šķīvja domājamo ēdiena porciju un bez žēlastības 2/3 novāciet.

Skatoties dokumentālās filmas par Amerikas cilvēkiem ar lieko svaru, var tikai brīnīties, kā cilvēki spēj mānīt sevi un citus. Ģimene ar diviem pusaudžiem, kur katram jau ir vismaz 30 liekie kilogrami, vēršas pēc padoma, kā atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. Viņiem lika uzskaitīt dienā apēstās kalorijas un viņi norādīja, ka neapēd vairāk par 2000 kalorijām. Ar viņu atļauju mājās izvietoja slēptās kameras un sekoja arī aktivitātēm ārpus mājas un tad izrādījās, ka dienas laikā viņi izlieto ap 4000(!) kaloriju. Tie bija riekstiņi, cepumiņi, čipsi, saldinātie dzērieni, kā arī daudzie nelielie kumosiņi un uzkodas, gatavojot pusdienas mājās. Un vēl pārlieku lielas porcijas, kas bagātīgi papildinātas ar majonēzi, krējumu un tomātu mērci.

Piemēram, melnādainie cilvēki Āfrikā, kas dzīvo dabiskos apstākļos, ir slaidi, bet piekļūstot civilizācijas labumiem, uzkrāj milzīgu svaru, līdz ar to arī dažādas kaites – diabētu, kaulu sāpes, sirds un asinsvadu problēmas. Un tas nav saistīts ar iedzimtību. Tās ir tikai iespējas ēst visu dienu bez apstājas.

Ir cilvēki, kuru astroloģiskajā kartē ir norādes, ka jāuzmanās ar lieko svaru, bet korekcija ir cilvēka paša rokās. Planētas neko cilvēka vietā neizdarīs. Daudzi meklē attaisnojumu – tas ir ģenētiski iedzimts, bet diemžēl vismaz 75% izvēļu ir pašu rokās.

Akvelīna Līvmane