Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:85, Did:0, useCase: 3


Sešas mīlas sezonas jeb dabas cikli, kas ietekmē mūsu libido

Arnis Kr.
Arnis Kr.

Seksualitātes jautājumi nomoka cilvēci jau kopš seniem laikiem, un zinātnieki pastāvīgi cenšas noskaidrot, kādi tieši faktori ietekmē mūsu seksuālo tieksmi. Pēc daudzskaitlīgiem pētījumiem šajā jomā, seksologiem izdevies noskaidrot diezgan interesantus un negaidītus faktus. Izrādās, ka mūsu libido ietekmē dažādi dabas cikli, kuri ir pat veseli seši.

1. CIKLS

Pirmais cikls ilgst no novembra līdz februārim. Šo periodu varētu nodēvēt par "seksualitātes ziemas guļu". Dienas šajā laikā ir īsas, bet naktis-garas, un saulesstari praktiski nav manāmi. Šajā periodā cilvēka organismā notiek hormona dofamīna samazināšanās, kas ir atbildīgs par mūsu vēlmju stimulāciju. Tāpat libido pazmina zemā gaisa temperatūra. Tādējādi ziema nav labākasi laiks gultas priekiem. Kaut gan seksuālo enerģiju var atdzīvināt nodarbošanās ar sportu. Bet visā visumā šis ir garīgo attiecību stiprināšanas laiks.

2. CIKLS

Otrais cikls ilgst no marta līdz aprīlim un to var nodēvēt par "Pavasara neprātu". Pirmie saules stari modina mūsos gandrīz vai dzīvniecisku seksualitāti. Dienas kļūst garākas, asinis sāk riņķot straujāk un organismā sākas hormonu vētra.Savu apogeju seksuālās vēlmes sasniedz tieši martā, tāpēc ieteikums šim periodam ir: pēc iespējas vairāk seksa!

3. CIKLS

Trešais mūsu seksualitātes cikls ir sākot no maija līdz jūnijam (ieskaitot). Kļūst siltāks, mēs beidzot varam atvadīties no smagajām ziemas drēbēm un vīriešu acis skata viegli ietērptas sievietes, kas rosina viņu iztēli. Maija un jūnija mēneši ir labākais laiks seksam. Hormoni trako un atbilstoša partnera priekšā elpa aizraujas un sirds sāk ātrāk sisties abu dzimumu pārstāvjiem. Ieteikums šim periodam: sekss, sekss un vēlreiz sekss!

4. CIKLS

Jūlijs un augusts ir ceturtais mūsu seksuālās aktivitātes cikls. Pretēji tik ļoti izplatītajam uzskatam, vasara nav labākais laiks seksuālām izpausmēm. Kad laukā ir karsts un spoži spīd saule, testosterona līmenis organismā krietni samazinās. Daudz patīkamāk ir gulēt koku paēnā un peldēties, nekā ļauties gultas priekiem. Šajā periodā daudz labāk ar seksu nodarboties agri no rīta, jo pēc atvēsinošās nakts testosterona līmenis ir augstā līmenī.

5. CIKLS

Piektais cikls atbilst sepembra mēnesim jeb laikām, ko saucam par atvasaru. Laiks vēl ir labs, bet saules aktivitāte sāk mazināties. Tas, savukārt, samazina dofamīna līmeni organismā, un kā mēs zinām, tas atbild par mūsu seksuālo tieksmi. Septembrī sekss ir nezimistams. Arī jūtas šajā periodā kļūst dziļākas un izteiktākas. šis laiks ir vispiemērotākasi seksuāliem eksperimentiem un dažādiem smalkumiem attiecībās. Septemdris ir laiks īstai baudai.

6. CIKLS

Sestais cikls ir oktobris. Pirms doties "ziemas miegā", mūsu hormoni ļauj vaļu vēl vienam uzplaiksnījumam. Izmantojiet šo laiku, lai uzkrātu patīkamas emocijas aukstajiem ziemas mēnešiem. Testosterona līmenis to atļauj.