Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:380, Did:0, useCase: 3


Kā kontrolēt sapņus?

Vienmēr taču gribējies kontrolēt to, ko sapņojam. Izrādās, ka to var iemācīties vingrinoties.

Tā pat kā ar talantiem, dažiem sapņu kontrolēšana jau ir iedzimta un tas izdodas diezgan viegli, bet pat bez šī talanta to var iemācīties katrs.

Vingrinājumi

1. Pirmais solis ir sapņu atsaukšana atmiņā. Tikko pēc piecelšanās visu smalki pārdomāt, vai labāk pierakstīt. Lai nu kā liktos, tas ir svarīgi apzinātai sapņošanai. Pie tam, šādi pierakstītus sapņus pēc tam var arī izskaidro ar simbolu palīdzību un uzzināt iespējams interesantas lietas.

2. Apzinātajiem sapņiem palīdzēs ari tas, kad katru reizi pirms iemigšanas iztēlosities scenāriju tam, ko vēlētos sapņot un uzreiz pēc pamošanās turpināt savu scenāriju.

3. Kad esat atslābis, atsauciet atmiņā citus apzinātus sapņus un izmainiet šo sapņu beigas. Tas ir svarīgi attiecībā uz sapņiem, kas atkārtojas.

4. Pirms aizmigšanas koncentrējaties un domājiet, ka šoreiz jums sanāks apzināts sapnis. Iztēlōjieties kaut ko pozitīvu vai kaut ko jau piedzīvotu ar savādākām beigām.

Šīs vizualizācijas laikā radiet sapņa zīmi - kaut ko tādu, kas ikdienas pasaulē nemēdz notikt - runājošu dzīvnieku, mirdzoši krāsainu ziedu vai lidošanas izjūtu.

Skaļi sakiet "Kad parādīsies šī zīme, es sapratīšu, ka sapņoju" un turpiniet veidot scenāriju.

Savas fantāzijas laikā divas vai trīs reizes izsauciet šo simbolu, ik reizes atkārtojot: "Kad parādās šī zīme, es atceros, ka sapņoju."

Ļaujiet sev ieslīgt miegā, taču paturiet prātā savu sapņu simbolu un savu apņemšanos apzināties sapni. Atkārtojiet savu nodomu lēni un hipnotizējoši, lai tas būtu pēdējais, kas pirms aizmigšanas paliek jūsu apziņā.

Ja tonakt sapņos jūs savu simbolu neieraudzīsiet, tad iztēlojieties to tūdaļ pēc pamošanās un no jauna ieslīgsiet sapnī, lai apzināti izsauktu simbolu kā sapņa daļu. Turpiniet šo procesu ar vienu un to pašu sapņu simbolu, līdz beidzot tas parādās pats no sevis.