Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:74, Did:0, useCase: 3


Kā gūt vairāk prieka no dzīves

Rudens, klāt garie, tumšie vakari, nav tik daudz naudas, kā gribētos, ne visu, ko kārojas, vairs var atļauties ... Vai ik dienas nākas kādu dzirdēt gaužamies par dzīvi, un paši neviļus sākam sūkstēties līdz runātājam. Nost ar čīkstēšanu, un domāsim kopā, kā ikdienai piejaucēt zeltmataino veiksmes un prieka dievieti!

1. Nesēdiet pie televizora!

Arī tad, ja esat TV šovu un seriālu fans, pārāk liela aizraušanās ar tiem var radīt melanholiju un depresiju. Ar dzīvi apmierinātie cilvēki cilvēki pie televizora pavada par 30% mazāk laika, nekā tie, kas sevi uzskata par neveiksminiekiem. Tādēļ, noskatieties savu iemīļoto seriālu un tad piecelieties no dīvāna, lai dotos pastaigā - vienalga pa mežu un parku, vai vienkārši pa pilsētas ielām.

2. Nospraudiet reāli sasniedzamus mērķus!

Centieties neielaist savā ikdienas dzīvē nomācošo, pelēko grauzēju - rutīnu. Godīgi pajautājiet sev, ko vēlaties turpmākajā laikā sasniegt. Tas var būt gan jauna darba atrašana, gan vēl kādas valodas apguve, gan atgriešanās pie sen aizmirstiem hobijiem utt. Tā sauktais recesijas laiks tam ir īsteni piemērots!

Konkrēti mērķi ikkatra dzīvei piešķir jaunu jēgu un svaiguma elpu. Tajā pašā laikā dienas būs sakārtotas, harmoniskas un organizētas. Turklāt, mērķi ceļ pašapziņu, jo ikreiz, kad tie tiek sasniegti, mēs izjūtam prieku un gandarījuma sajūtu.

3. Nepalieciet malā no notikumiem!

Ar dzīvi apmierināti cilvēki ir cieši emocionāli saistīti ar savām ģimenēm, draugiem, kaimiņiem, kolēģiem utt. Tie, kas ir sabiedriskās dzīves centrā, ir laimīgāki, nekā maliņā stāvošie, tāpēc:

Veltiet vairāk laika tiem cilvēkiem, kuriem esat nepieciešams!

-Neesiet pārāk stingri un prasīgi attiecībā pret citiem cilvēkiem, izrādiet iejūtību un sapratni pret viņu trūkumiem un vājībām,
-Parādiet cilvēkiem, ka Jūs viņus augstu vērtējat - izsakiet komplimentus, atzinību, neskopojieties ar smaidiem un uzslavām,
-Pavadiet brīvo laiku kopā ar līdzcilvēkiem - ģimeni, draugiem, nevis viens pats sēdiet četrās sienās vai pie datora, klaiņojot pa dažādām interneta vietnēm. Nekas nespēj atsvērt to gandarījumu, ko sniedz īsta, reāla komunikācija ar tiem, kas jums ir patiesi svarīgi.

4. Neskaldiet matus, iedziļinoties sīkumos!

Iespējams, ka ikkatram no mums ir gadījies pārspīlēt, iedziļinoties kādā niansē vai līdzcilvēku teiktajā, pieķerot sevi pie domām -''kāpēc viņš/viņa uz mani tā paskatījās” vai '' viņi neuzaicināja mani uz pusdienām tāpēc, jo tobrīd mani aprunāja” utt.

Šis domāšanas veids ir destruktīvs un tikai veicina nervozumu, bez tam pieņēmumi un lēmumi kļūst negatīvi un neobjektīvi. Neizdariet secinājumus, pirms nav iegūta pilnīga informāciju par notiekošo, jo šādi redzēsiet sevi un citus vienīgi un tikai sliktā gaismā.

5. Mācieties organizēt savu laiku!

Ir pierādīts, ka pārāk maz un pārāk daudz laika spēj cilvēkos radīt nevajadzīgu spriedzi, un, ja nepratīsim sakārtoti organizēt savu ikdienu, tad agri vai vēlu nāksies secināt, ka esam nonākuši neveiksmju un stresa ielenkumā. Mūsdienu sabiedrībā normāla parādība ir tā, ja cilvēkam šķiet, ka visu darbu paveikšanai diennaktī ir pārāk maz stundu, tomēr pētījumos ir pierādījis, ka 51% cilvēku tomēr ir pārāk daudz laika, vien lielākā daļa no tā tiek atvēlēta liekām manipulācijām, nekoncentrējoties uz galveno.

6. Komunicējiet ar cilvēkiem, kas ir apmierināti ar dzīvi!

Vai esat ievērojuši, ka smiekli, prieks un laimes sajūta ir lipīga? To var aizgūt no pozitīvi noskaņotiem draugiem, paziņām, kolēģiem, vienkārši smaidošiem garāmgājējiem. Protams, ir grūti izvairīties no skumjām un bažām, pat, ja tas ir tuvs draugs, kas dalās bēdās, jo negatīvās emocijas, kā zināms, pāriet daudz lēnāk, nekā pozitīvās. Tāpēc atradīsim laiku ik dienas sev atgādināt un pateikties dzīvei par labajām lietām, kas mums ir un pieder, tādejādi paskatoties uz šķietamajām likstām no cita, mazāk dramatiska skatu punkta.

8. Vairāk fizisku aktivitāšu!

Ar dzīvi apmierināti cilvēki mazāk skatās televizoru, vairāk laika pavada starp draugiem un paziņām, vairāk lasa, vairāk nodarbojas ar sportu un vairāk strādā. Pat, ja zinātnieki vēl nav izpētījuši, vai laime slēpjas dzīves aktivitātē jeb otrādi, aktīvs dzīvesveids un prieks par dzīvi iet roku rokā.