Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:74, Did:0, useCase: 3


Par piedošanu

Par piedošanu
Foto: Iveta Apškrūma

Tie, kas piedod, dziedina cilvēci.Tā vietā, lai lieku reizi pārcilātu pāridarījuma smagumu, tā vietā, lai plānotu revanšu vai atriebību, viņi aptur ļaunumu paši sevī. Piedošana ir visspēcīgākā rīcība, ko cilvēkam ir ļauts paveikt.Kāds notikums, kas būtu spējis vairot nežēlību pasaulē, tagad kalpo tam, lai augtu mīlestība.Ievainotie, kas piedod, pārveido paši savas vainas.

Ja mēs patiešām vēlamies mīlēt, vispirms mums jāiemācās piedot.
(Māte Terēze)

Piedošana ir katra cilvēka visnepieciešamākais un vispienācīgākais darbs. Jo tad, ja es neizdaru kādu taisnības darbu vai kādu žēlsirdības vai gudrības darbu, cits cilvēks var to izdarīt manā vietā. Taču neviens cits nevar piedot manam ienaidniekam, kā vien es pats.
( E.Herbert )

Pasaulē neskaitāmi daudz cilvēku gaida, lai tiem piedod. Tikpat daudz ir tādu, kuriem piedošana citiem nāktu par labu. Piedošana ir tilts, kas mums visiem jāšķērso, lai atstātu aiz sevis sāpes, sirdēstus, izmisumu, dusmas un aizvainojumu. Lai uzdrošinātos šķērsot šo tiltu, vajadzīga drosme, pazemība un griba riskēt, bet otrajā pusē mūs gaida miers, prieks, mīlestība un mierinājums. Pilnīga piedošana mums nodrošina pilnvērtīgu dzīvi.
(Glenn Van Ekeren)

Piedošana un nepiedošana ir sviras, kas kustina un kārto pasauli. Kāpēc ir ciešanas? Raugies sevī un redzi, cik maz tu vēl piedod, cik daudz nepiedošanas ir tevī un, redzi, tur ir visu pasaules ciešanu un ļaunuma cēlonis.
(Juris Rubenis)

Piedodiet tiem, kas jūs ir dziļi sāpinājuši.
Piedošanā ir prieks.
Ja nespējam citiem piedot, mēs kādā brīdī atklājam, ka nespējam piedot arī paši sev.
(Dž. Donalds Valters)

Piedošana ir kā divvirziena iela.
Ja mēs kādam piedodam, mēs vienmēr piedodam arī paši sev.
Ja mēs esam iecietīgi pret citiem, vienmēr ir vieglāk pamanīt pašiem savas kļūmes. Tādējādi, atbrīvojoties no pārmetumiem un rūgtumu sirdī, mēs uzspodrinām savas pozīcijas dzīvē.
Ja, vājuma pavedināti, mēs ļaujam izstarot no sevis naidam, skaudībai vai neiecietībai, tad galu galā šis starojums saēd mūs pašus.
(Paulu Koelju)

Piedošana neizmaina pagātni, bet tā noteikti paplašina nākotni.
(Paul Boese)

Tas, kas nespēj piedot citiem, sagrauj tiltu, pār kuru būs jāiet pašam, jo piedošana vajadzīga ikvienam.
(Tomass Fulers)

Ja aizvainojat savu ienaidnieku, tas nozīmē, ka esat par viņu sliktāks, ja atriebjaties, esat tāds pats, kā viņš, ja piedodat aizvainojumu, jūs esat pārāks par viņu.

Cilvēkiem, pat vairāk nekā lietām, valadzīgs atbalsts, rūpes, kļūdu labošana un piedošana, piedošana, piedošana.
(Sems Levinsons)

Ja aizvainojat savu ienaidnieku, tas nozīmē, ka esat par viņu sliktāks, ja atriebjaties, esat tāds pats, kā viņš, ja piedodat aizvainojumu, jūs esat pārāks par viņu.
(Benžamens Franklins)

Kāpēc vairot sāpes, lai vairojas prieks.
(Kārlis Skalbe)

     [+] [-]

, 2010-08-25 23:09, pirms 14 gadiem
Kā nopriecājos, ka atkal kaut kas skaists parādījies. Tieši šodien nodomāju, ka sen tādi raksti nav bijuši. Paldies!

     [+] [-]

, 2010-08-27 01:20, pirms 14 gadiem
labs labs labs

     [+] [-]

, 2010-08-30 23:48, pirms 14 gadiem
šis viss ir par mani

     [+] [-]

, 2011-02-02 17:30, pirms 13 gadiem
Ļoti vēlētos lai visi cilvēki to saprastu...tā būtu vairāk siltuma un mīlestības uz zemes...