Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:74, Did:0, useCase: 3


Pirms atver muti, iedarbini smadzenes!

Reiz dzīvoja puisis ar ļoti sliktu raksturu.
Tēvs iedeva viņam maisu ar naglām un teica, lai puisis iedzen vienu naglu vārtu stabā ikreiz, kad zaudē pacietību vai sastrīdas ar kādu.

Pirmajā dienā viņš vārtu stabā iedzina 37 naglas. Nākamajās nedēļās viņš iemācījās kontrolēt iedzīto naglu skaitu, samazinot to ar katru dienu. Viņš saprata, ka vieglāk ir kontrolēt sevi, nekā dzīt naglas.

Beidzot pienāca diena, kad puisis vārtu stabā neiedzina nevienu naglu. Tad viņš aizgāja pie tēva, lai paziņotu viņam šo jaunumu.

Tad tēvs teica puisim, lai tas izvelk vienu iedzīto naglu katru reizi, kad viņš nezaudēs pacietību. Beidzot pienāca diena, kad puisis varēja tēvam paziņot, ka ir izvilcis visas stabā iedzītās naglas.

Tēvs aizveda dēlu līdz vārtiem un teica: « Dēls tu esi uzvedies lieliski, tomēr paskaties cik daudz caurumu ir palikuši vārtos. » Vairs nekad tie nebūs tādi paši kā agrāk.

Kad tu ar kādu strīdies un sarunā nepatīkamas lietas, tu atstāj viņam tādas pašas rētas, kā tās uz vārtiem. Vari ietriekt cilvēkam krūtīs nazi un pēc tam to izvilkt, bet tur vienmēr paliks rēta. Un vairs nebūs svarīgi cik reizes lūgsi piedošanu. Rēta paliks. Rēta, ka cirsta ar vārdiem, sāp tikpat ļoti kā fiziska rēta.

Draugi – tā ir reta bagātība! Viņi liek tev pasmaidīt un uzmundrina. Viņi ir gatavi tevi vienmēr uzklausīt. Viņi atbalsta un atver tev savu sirdi. Neslinko, parādi saviem draugiem cik svarīgi viņi tev ir. Neļauj, lai sīkumi un pārpratumi izjauc draudzību.
Kad saproti, ka esi pieļāvis kļūdu, izlabo to pēc iespējas ātrāk.

Tādēļ:

Dod cilvēkiem vairāk, nekā viņi gaida.

Kad saki: «Mīlu tevi», izturies pret to nopietni. Kad saki: «Piedod», skaties acīs.

Nespēlējies ar citu sapņiem! Mīli stipri un kaislīgi. Tu vari apdedzināties, tomēr savādāk nav iespējams nodzīvot piesātinātu, pilnvērtīgu dzīvi.
Atceries, ka liela mīlestība un lieli panākumi nes līdzi lielu risku.

Neapvaino un neveido priekšstatus par cilvēku pēc viņa radiniekiem.

Runā lēni, bet domā ātri.

Kad kaut ko zaudē, neaizmirsti dzīves sniegto mācību. Atceries, ka kādreiz neiegūstot to, ko vēlējies, tā tomēr var izrādīties tava veiksme.

Atceries šos trīs priekšnoteikumus:
- Cieņa pret sevi
- Cieņa pret citiem
- Atbildība par visām savām darbībām un rīcību.

     [+] [-]

, 2011-05-01 13:08, pirms 13 gadiem
Labais!

     [+] [-]

, 2011-05-01 14:22, pirms 13 gadiem
Šitā laikam ir antireklāma LNT akcijai "Lūdzu piedod",ko vada Aina Poiša!:-)

     [+] [-]

, 2011-05-01 16:13, pirms 13 gadiem
Kāpēc antireklāma? Tieši pretēji- tur taču rakstīts - izturies nopietni pret otru. Labāk nekļūdītie, bet ja sanāca, tad lūdz piedošanu un nespēlējies un neizrādies.

     [+] [-]

, 2011-05-01 17:42, pirms 13 gadiem
Pamācoši, pamācoši gan..

     [+] [-]

, 2011-05-01 19:14, pirms 13 gadiem
Labs rakstiņš, man patika.

     [+] [-]

, 2011-05-01 21:21, pirms 13 gadiem
Superīgs raksts, ar odziņu.

     [+] [-]

, 2011-05-01 22:21, pirms 13 gadiem
Tieši tā arī es domāju.

     [+] [-]

, 2011-05-01 22:32, pirms 13 gadiem
Jā, sakarīgs teksts.

     [+] [-]

, 2011-07-04 11:38, pirms 13 gadiem
Te ir pozitīva cilvēka dzīves patiesās vērtības...Nevar nepiekrist,bet šādu cilvēku mūsdienās diemžēl maz...Ko varētu darīt ,lai pozitīvi domājošo būtu vairāk....?