Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:376, Did:0, useCase: 3


Kā neveiksmīgu dienu pārvērst produktīvā

Redakcija
Redakcija

Droši vien, daudziem no jums ir gadījies piedzīvot neapmierinātību par ne visai labu dienu. Kaut kas palaists garām, neizdevies, neizmantots vai slikti padarīts. Kaut kas pietrūcis un nesanācis. Un tad neviļus mums galvā rodas domas: "ak, ja man būtu bijis... " vai "ja es būtu darījis citādi...."! Taču diena nodzīvota un laiku pagriezt atpakaļ nav iespējams. Toties ir iespējams izmainīt domāšanu un notiekošo uztvert pozitīvi. Iespējams, sākumā tas nebūs viegli (sevišķi, ja esat pieradis ikvienu neizdošanos uztvert ar negatīvām emocijām), taču pamazām jums sanāks arvien labāk un labāk, līdz sapratīsiet, ka ikviena diena var būt laimīga un produktīva. Ja vien esat noskaņots uz pozitīvu domāšanu.

Mainām negatīvo domāšanu uz pozitīvo

Vispirms nedaudz pafilozofēsim. Kas jūs labāk gribētu būt- bitītes vai mušas? Bitītes vienmēr atradīs kādu skaistu un smaržīgu ziedu, savukārt mušas- mēslus. Vai arī varam savu noskaņojumu pielīdzināt dārzam. Mēs varam to ravēt, kopt un mēslot ar pozitīvām domām vai arī aizlaist ar pesimisma nezālēm.
Mēs taču savas veselības dēļ esam gatavi atteikties no kaitīgiem produktiem; tad kas mums traucē atteikties no sliktām domām? Lai tas izdotos, jāuzdod sev tikai viens jautājums: vai tiešām diena bija tik slikta un neproduktīva vai tomēr man ir izdevies paveikt arī ko labu un noderīgu? Kāda būs atbilde uz šo jautājumu, tāda arī atlikusī dienas daļa. Taču viens ir skaidrs: ja atbilde būs negatīva, jūs pilnībā zaudēsiet spēkus un daļēji arī ticību sev.

Izmantojiet pareizi atlikušo dienas daļu

Ja arī dienas sākums bijis ne visai veiksmīgs, nesabojājiet vismaz tās otro pusi. Piemēram, izdariet kaut ko labu citiem cilvēkiem. Ir pierādīts, ka, darot labus darbus, cilvēki izjūt dziļu apmierinājumu. Bet labsirdības izpausmēm mūsu nežēlīgajā pasaulē ir daudz iespēju. Un, ja tādā veidā dienu nobeigsim, tad arī noskaņojums būs labs un beigās šķitīs, ka diena ir izdevusies.

Bet vēl labāk būs, ja tā nopietni paanalizēsiet, ko tad šodien esat izdarījuši. Uzrakstiet padarīto darbu sarakstu uz papīra lapas, un nevienu, pat sīkāko, veikumu neuzskatiet par nieku. Katrs padarītais darbiņš ir labs un vērā ņemams.

Plānojiet savus darbus

Tāpat varat sastādīt darbu sarakstu, kas padarāmi rīt. Tikai atcerieties, ka veicamajiem darbiem jābūt reāli izpildāmiem. Un tad, kad mērķis būs sasniegts un viss ieplānotais izpildīts, jūs sajutīsieties patiesi gandarīts par savu veikumu. Starp citu, pierakstīt savas domas un plānot darbiņus uz papīra ir ļoti vērtīgi- tādā veidā jūs labāk izprotat sevi un savas spējas. Turklāt tas palīdz būt organizētākam.

Kad rakstīsiet darāmā sarakstu, izolējiet sevi no faktoriem, kas var novērst jūsu uzmanību: atslēdziet telefonu, izslēdziet televizoru un radio. Patīkamu un nomierinošu mūziku gan var klausīties (tā palīdzēs atslābināties un novērsties no sliktām domām), taču tā, lai tai pa vidu neviens nerunātu, neskanētu reklāmas vai kāda cita informācija.

Padomājiet par aizvadīto dienu: ko paveicāt un ko neizdevās paveikt, kā arī to, kādi ir neizdošanās iemesli. Izdariet secinājumus un, ja tiešām pārāk daudz kas nav izdevies, uzskatiet šo dienu par bezmaksas apmācību un pieredzes gūšanas procesu.
Bet atlikušo dienas daļu veltiet spēku atjaunošanai: padariet kaut ko sev tīkamu, pasportojiet, pastaigājieties svaigā gaisā, padarbojieties ar bērniem.

Atcerieties, ka noskaņošanās uz pozitīvā viļņa palīdz pārvarēt nepatīkamas sajūtas un atbrīvoties no negācijām uz visiem laikiem.

Nenolaidiet rokas un nepadodieties sliktām domām!

Ieskaties! Tas ir noderīgi!

"Skats no gaišās puses. 100 veidi, kā kļūt laimīgam tagad" - tā ir Eimijas Spenseres Apgādā Zvaigzne ABC izdotā grāmata, kas ikvienam ļauj iedvesmoties un iemācīties saskatīt saules stariņu pat pelēkā ikdienā.

Grāmatas autore pastāsta, kā mainīt attieksmi, ja nevari mainīt apstākļus, un novērtēt to, kas tev ir jau šobrīd.
Kā mīļš un sirdsgudrs draugs, šī šķietami vienkāršā rokasgrāmata tev dāvās prieku, dzīvinošu optimismu un viedus padomus. Tu iemācīsies:

- stūrēt dzīvi kā motociklu
- aprunāties ar simtgadīgo sevi
- nebaidīties, kad ir bail
- pasmieties par nepatīkamiem notikumiem
- kļūt par miera ostu.

Nav jāpārorganizē visa dzīve, lai atrastu laimi. Atliek vien uz visu palūkoties no gaišās puses!

Grāmata iegādājama visās Zvaigzne ABC grāmatnīcās.