Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:376, Did:0, useCase: 3


8 ieteikumi, kā eleganti izteikt komplimentu

Redakcija
Redakcija

Ikdienas steigā bieži vien paliek nepamanītas īpašās un patīkamās lietas visapkārt. Ikvienam no mums būtu uz brīdi jāapstājas, lai novērtētu to, cik daudz skaistu un interesantu cilvēku un lietu ir mums blakus. Viens no veidiem, kā izrādīt novērtējumu, ir izteikt otram komplimentu par darbu, izskatu, joku un vēl miljoniem citu ievērojamu un uzmanības vērtu lietu. Iedvesmojoties no Latvijā iecienītākā zefīra “Maigums”, iepazīstinām ar 8 veidiem, kā apliecināt uzmanību ar komplimentu un izdarīt to ar glanci.

1. Lai kompliments būtu patiess un iespaidīgs, tam ir jābūt personīgam, pārdomātam un īpašam. Ir ļoti patīkami, kad kāds novērtē mūsu personību, attieksmi un talantus. Tādēļ ieklausieties un novērojiet personu, kurai vēlaties izrādīt uzmanību, un trāpīsiet “desmitniekā”.

2. Izvēloties piemērotos vārdus, esiet radoši, ļaujot vaļu iztēlei. Pastāv lielāka iespēja, ka šis kompliments raisīs sarunas un pozitīvas emocijas, ja tas būs neordinārs un interesants.

3. Kad esat sagatavojies, izsakiet komplimentu piemērotā brīdī, lai radītu pareizo noskaņu un raisītu sarunu. Piemēram, pasakiet: ”Es apbrīnoju tavu degsmi par šo darbu.”

4. Kad šāds apgalvojums izteikts, visticamāk, cilvēks samulst, tādēļ uzreiz varat paskaidrot, kādēļ tā domājat. Piemēram, šajā gadījumā atbilstoši būtu turpināt: “Ne visi spēj tik ļoti nodoties tādam komplicētam darbam kā tu un vēl ar patiesu prieku un entuziasmu.”

5. Pēc šādiem izteikumiem otram cilvēkam rodas pārdomas, tādēļ tas ir labs brīdis, lai veicinātu sarunu un uzdotu jautājumu. “Kā tu šo visu paspēj?” Šādi veidosies dialogs un sa-runu biedram paliks patīkamas atmiņas un sajūta, ka kompliments bija patiess.

6. Tomēr vēl ir jāatceras, ka, izsakot komplimentus, noteikti ir jāietur mērenība un nav nepieciešams pārspīlēt. Jo patiesāks būs kompliments, jo ticamāks tas šķitīs.

7. Atcerieties, ka ar vienu komplimentu pilnīgi pietiek kādam laikam, lai veicinātu pozitīvu attiecību veidošanos, neradot aizdomas par samākslotību un vēlmi gūt labumu.

8. Papildināt savu komplimentu ar kādu saldumu ir labs veids, kā pievienot tam pateicības noskaņu. Piemēram, sakot paldies kolēģim, kurš izlīdzējis ar padomu, vai draugam, kurš palīdzējis atvest mantas no iepriekšējās dzīves vietas, izsakiet komplimentu: “Tu esi īsts draugs, es zinu, ka vienmēr varu uz tevi paļauties.” Viens no piemērotākajiem gardumiem šādā situācijā varētu būt mini vaniļas zefīrs “Maigums” ar tumšās šokolādes glazūru īpašajā dāvanu kastē. Trāpīgi izvēlēts gardums padarīs jebkuru mirkli saldu un patīkamu, kā arī tas var būt gan lieliska dāvana, gan sveiciens, gan pateicība.

Mums apkārt ir tik daudz jauku lietu, ko novērtēt un kuras atzīmēt, izmantojiet nākamo iespē-ju izteikt komplimentu vai pateicību. Tas ir labs veids, kā uzsākt sarunu, uzlabot attiecības ar kolēģiem, draugiem un apkārtējiem cilvēkiem.