Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Pārbaudi, vai ātrais kredīts var būt Tev noderīgs!

Redakcija
Redakcija

Patērētāju kreditēšanas nozarē valda daudzveidība - savs kredītu veids ir pieejams gan lieliem, gan maziem pirkumiem, īstermiņa un ilgtermiņa parādsaistībām. Stabili pieprasīts Latvijas iedzīvotāju vidū ir ātrais kredīts - pēc Patērētāju tiesību aizsardzības centra statistikas, 2018. gada 1. pusgadā tas ieņem 41% no visiem kredītu veidiem. Noskaidro šajā rakstā, kādas ir ātrā kredīta priekšrocības un kā atrast labāko aizdevumu plašajā kredītu piedāvājumā!

Ātrais kredīts no A līdz Z

Ātrais kredīts jeb īstermiņa aizdevums ir kredīts ar samērā nelielu kredītlimitu - aptuveni līdz 500 eiro, un īsu atmaksas termiņu - līdz 30 dienām. Īstermiņa kredīts ir specifisks aizdevums, kas ir paredzēts tikai negaidītiem un nelieliem ikdienas tēriņiem. Visērtāk ātrā kredīta specifiku var saprast, salīdzinot to ar citiem aizdevumu veidiem:

● patēriņa kredīts ir piemērots lieliem tēriņiem, ieskaitot ieplānotos;
● kredītlīnija kalpo par finanšu drošības spilvenu un var tikt izmantota pēc nepieciešamības;
● kredītkarte ir finanšu palīgs, ko var izmantot, lai ikdienā atļautos drusku vairāk un finansētu pirkumus kredītā.

Ātrajam kredītam nav tik liels kredītlimits, kā patēriņa aizdevumam, un nav tik elastīgi izmantošanas nosacījumi kā kredītlīnijai un kredītkartei. Aizdevuma pilna summa tiek pārskaitīta uz aizņēmēja bankas kontu, un parādsaistības pilnā apjomā jāsedz jau pēc 30 dienām. Šāds aizņemšanās variants var būt parocīgs, ja nauda ir nepieciešama:
● liela rēkina apmaksai;
● vitāli svarīgu preču iegādei;
● pēkšņām mājokļa, automašīnas vai sadzīves tehnikas remontam.

Ātrais kredīts ir interneta pakalpojums, vairumā gadījumu tas tiek piešķirts 10 - 15 minūšu laikā un tiek pārskaitīts aizdevuma apstiprināšanas dienā. Vai tas nozīmē, ka īstermiņa aizdevums ir ērtākais un labākais aizdevums? Šādi apzīmējumi kreditēšanas nozarē ir nevietā, jo viss ir atkarīgs no konkrētas situācijas un no aizņēmēja maksātspējas.

Aizņemšanos īstermiņā var apsvērt, ja:
● nauda ir nepieciešama nekavējoties;
● bez papildu summas situācija pasliktināsies;
● nav iespējas iegūt naudu citur, piemēram, no iekrājumiem vai no kredītkartes.

Ja Tava situācija atbilst aprakstītajam, īstermiņa kredīts var būt noderīgs. Latvijā ir diezgan daudz kreditoru, kas piedāvā šādu pakalpojumu, taču no malas ātrie kredīti izskatās gandrīz identiski. Izvēlēties aizdevumu uz labu laimi nav laba stratēģija, tāpēc pirms pieteikuma nosūtīšanas obligāti ir jāsalīdzina vismaz 3 - 4 kredītu piedāvājumi.

Lai kredītu salīdzināšana būtu ātrāka un ērtāka, labāk izmantot platformu, kas apkopo informāciju par dažādiem kredītiem un kreditoriem un ļauj salīdzināt aizdevumus pēc dažādiem parametriem. Latvijā viena no saturiski bagātākajām platformām ir Netcredit.lv.

NetCredit platforma - draudzīgs palīgs aizņēmējiem

NetCredit vietnē tiek apkopoti visi nebanku kredītu piedāvājumi, tostarp arī ātrie kredīti. Vairākus desmitus kredītu variantus var salīdzināt pēc pamata parametriem:
● kredītlimita apjoma;
● atmaksas termiņa;
● procentu likmes.

Meklēt aizdevumus var arī pēc specifiskiem raksturojumiem: kredīts ar 100% atlaidi procentu maksai, kredīts ar sliktu kredītvēsturi, kredīts no 20 gadu vecuma u.tml. Platformā tiek regulāri ievietoti jaunie ātrie kredīti, tāpēc NetCredit lietotāji pirmie uzzina par labiem piedāvājumiem un jauniem tirgus dalībniekiem.

Izvēloties kredītu, nozīmē ir ne tikai informācijai par konkrētu kredītu vai kreditoru, bet arī vispārējām zināšanām par aizdevumiem, tāpēc NetCredit būs noderīgs arī tiem, kuri vēlas uzlabot savu finanšu pratību. Platformā atradīsi dažādus padomus par aizņemšanos un finanšu plānošanu, kā arī varēsi iepazīties ar detalizētiem kredītu veidu aprakstiem.

Ātrais kredīts ir samērā vienkāršs aizdevums, kas tomēr prasa atbildīgu attieksmi un zinošu pieeju. Ienāc Netcredit.lv un sper soli tuvāk veiksmīgai aizņemšanās pieredzei!