Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Pagatavojiet kafiju mājās – sākot no saviem iecienītākajiem dzērieniem līdz jaunām, aizraujošām receptēm

Redakcija
Redakcija

Kafija ir viens no vispopulārākajiem dzērieniem visā pasaulē. Daudzi cilvēki to bauda ne tikai lielā enerģijas lādiņa dēļ, ko kafija sniedz agrā rītā, kad mēģināt tikt ārā no gultas, bet arī tās dažādo garšu dēļ, ko kafija piedāvā jūsu garšu paletei. Tas ir garšīgs dzēriens, kas ap sevi ir izveidojis veselu sociālo kultūru, kā rezultātā jaunas kafejnīcas ik dienas atveras lielās un mazās pilsētās visā pasaulē. Kafijas pagatavošanai ir daudz veidu, un, lai arī jūsu regulāro pasūtījumu, iespējams, izpilda jums tuvumā esošais profesionālais barista, daudzi joprojām izvēlas pagatavot savu kofeīna devu mājās. Šajā rakstā mēs aplūkosim vispopulārākos kafijas dzērienus, kurus varat viegli pagatavot mājās, izmantojot savu kafijas aparātu, un vēl dažus unikālus dzērienus, ar kuriem ir vērts paeksperimentēt.

Melna kafija – kad vienkāršība ir atslēga

Daži apgalvo, ka viss vienkāršais ir garlaicīgs, taču citi ātri iebildīs, ka vienkāršais ir pats labākais, jo tas nekad nepieviļ. Taču kafija nekādā gadījumā nav vienkārša vai parasta, nepieļaujiet šādu kļūdainu domu! Tas ir sarežģīts dzēriens, kuru gatavojot, jāpievērš īpaša uzmanība. Kafijas garša ir atkarīga no tik daudz dažādiem aspektiem - augsnes, laikapstākļiem un augstuma, kur auga kafijas koks, kāda ir kafijas šķirne, kad kafijkoka augļi tika novākti un kā tie tika žāvēti, cik ilgi tie tika grauzdēti un cik svaigi tika samalti, ieskaitot malšanas līmeni un pagatavošanas metodi. Savukārt daži kafijas dzērieni ir vienkāršāki nekā citi, tiem ir nepieciešams mazāk sastāvdaļu un tie ir ātrāk pagatavojami. Piemēram, jūsu parastā melnā kafija, kuru daudzi vienkārši pagatavo tasītē, pārlejot verdošu ūdeni. Pastāv arī citi veidi, kā sev pagatavot parastu melnu kafijas tasīti. Nākamreiz izmēģiniet Moka kafijas kannu, lai iegūtu intensīvāku, pilnīgāku jūsu iecienītā dzēriena versiju. Vai arī izvēlieties Chemex filtrēšanas kafijas aparātu, lai iegūtu vieglu un svaigu, gandrīz vai tējai līdzīgu dzērienu. Ja jums visa ģimene no rītiem vēlas melnu kafiju, ieteicams izvēlēties filtrētās kafijas aparātu, jo ar to var viegli pagatavot lielu kafijas daudzumu, daži aparāti pat spēj kafiju saglabāt karstu noteiktu laiku. Jūs iegūsiet katlu ar karstu, dievišķu dziru, kas pietiks visiem. Savukārt tiem, kas dzīvo vieni vai dzer kafiju tikai retu reizi - lieliska alternatīva būs mazs, vienkāršas apkopes kapsulu kafijas aparāts ar lielu kapsulu kafijas izvēli, ko nobaudīt.

Vai mājās pagatavota kafija ar pienu var labi garšot?

Bieži vien mīti apņem slavenos kapučīno un latte macchiato dzērienus, apgalvojot, ka tos ir ļoti grūti pagatavot mājas apstākļos vai arī ka to pagatavošanai ir nepieciešams profesionāls un ļoti dārgs baristas aprīkojums. Lai gan pienu iespējams putot mājas apstākļos, piemēram, ar franču preses sietiņu vai virtuves blenderi, vislabākās putas var iegūt tieši ar tvaika uzgali espresso aparātā. Kafijas aparātu ražotāji rada izvēles iespējas ikvienam, tāpēc kafijas aparātu dažādība mūsdienās ikvienam ļauj atrast risinājumu, kas ir piemērots viņu kafijas dzeršanas paradumiem un sniedz pašu labāko. Tradicionālā espresso automāta opcija ļaus jums iegūt lielisku espresso, un ar laiku un prasmi – jūs spēsiet saputot arī samtainas piena putas. Slinkāks kapučīno cienītājs gūs labumu no automātiska kafijas aparāta, kas ar vienu pogas pieskārienu pagatavos kafijas dzērienus uz piena bāzes.

Atsevišķu tvertni ar pienu pievieno tieši pašam kafijas aparātam vai caur piena šļūteni, pienu uzvelk uz augšu, uzkarsē un tvaicē, un izlej pāri espresso, lai iegūtu kapučīno ar nevainojamu konsistenci un temperatūru. Šeit nav nepieciešamas baristas prasmes - jūsu pirmā kafijas tasīte iznāks ideāla vai vismaz tāda, kā jūs to esat ieprogrammējis. Slāņaino latte macchiato ir mazliet sarežģītāk pagatavot, jo tas prasa zināmu gaidīšanas laiku pa vidu, lai piena kārtas varētu nostāties. Automātiskais kafijas aparāts ar to galā tiek ļoti labi - ar iebūvētu taimeri tas izlej precīzu piena daudzumu un ļauj slāņiem atpūsties tieši tik ilgi, cik tas ir nepieciešams. Turklāt automātiskajam kafijas aparātam ir iebūvētas dzirnaviņas, tāpēc jūs varat vienkārši pievienot savas iecienītākās kafijas pupiņas un pagatavot svaigi maltu kafiju.

Laiks radošām izpausmēm - kafijas receptes, kuras jums vajadzētu izmēģināt

Kafija nekad nav garlaicīga. Vienkāršam espresso var būt daudz garšas un aromāta iezīmju, lai kafijas gardēži burtiski juktu prātā kafijas degustāciju laikā. Turklāt kafiju, tāpat kā vīnu var labi apvienot ar ēdieniem, ne tikai kā dzērienu, kas papildina jūsu pēcpusdienas desertu, bet gan kā pašu desertu! Mēs visi labi zinām tiramisu - itāļu desertu, kura sastāvā ir kafija, bet parunāsim vairāk par dzērieniem un dažiem radošiem veidiem, kā padarīt jūsu kafijas pauzes aizraujošākas. Pievienojiet vienkāršu citrona šķēlīti, un jūs iegūsiet pikanto espresso romano. Apmeklējiet Itāliju, un jūs noteikti vēlēsieties nogaršot klasisko espresso affogato, kā vietējie sauc espresso uz saldējuma – tā patiešām ir dievīga kombinācija. Plaši pazīstamā īru kafija satur karstu kafiju, īru viskiju un cukuru, kas ir samaisīta un papildināta ar saldo krējumu. Tātad, sākot no kapučīno putu papildināšanas ar šokolādes skaidiņām vai kanēli un beidzot ar kafijas desertu radīšanu - tas ir radošs process, kam ļauties, un kafijas recepšu veidotāju pasaule nekad neguļ. Jaunākais hits, par kuru runā visi, ir Dalgona kafija, kas nosaukta pēc korejiešu cukura tās garšas un izskata līdzības dēļ, turklāt šo kafijas dzērienu ir ārkārtīgi viegli pagatavot mājās. Viss, kas jums nepieciešams, ir šķīstošā kafija, cukurs un ūdens, tad veltiet dažas minūtes, lai to visu vienādās proporcijās saputotu ar rokām, līdz veidojas krēmīgas, bagātas, karamelei līdzīgas putas. Pārlejiet iegūto masu pāri pienam (vai ledus gabaliņiem un pienam ledus kafijas gadījumā), un jūs iegūsiet stilīgu kafijas dzērienu - saldu, pamanāmu un ļoti garšīgu.

Ir daudz garšīgu veidu, kā pagatavot savu iecienīto kafiju mājās, neatkarīgi no tā, vai vēlaties parasto melno kafiju, kas pagatavota, izmantojot kādu citu, nevis parasto pagatavošanas rīku, vai arī nolemjat iegādāties automātisku kafijas aparātu un savus rītus sākt ar piena dzērienu, kas pagatavots dažu sekunžu laikā. Eksperimentējiet un atklājiet jaunus veidus, kā padarīt savu kafijas dzīvi aizraujošāku! Tāds dzēriens kā kafija var būt aizraujošs deserts, tas var garšot brīnišķīgi karsts vai auksts, kā arī kafija var būt lielisks sarunu iesācējs - pagatavojama tikpat vienkārši arī mājās.