Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Ko nozīmē būt finansiāli brīvam un kā to panākt?

Redakcija
Redakcija

No bērnības lielākajai daļai cilvēku tiek stāstīts, ka vispirms jāiegūst laba izglītība un tad jāatrod stabils darbs. Pēc tam, kad šie mērķi sasniegti, svarīgi domāt par uzkrājuma veidošanu un to, cik liela būs pensija. Tā visa pamatā ir pieņēmums, ka visiem jāseko vienam dzīves scenārijam, tērējot lielāko daļu laika darbā, mēģinot kāpt pa karjeras kāpnēm, iegūt paaugstinājumu, iegādāties lielāku māju. Tikai pēc aiziešanas pensijā ir iespēja baudīt dzīvi, atpūsties, pavadīt laiku ar ģimeni.

To varētu nosaukt par naudas un laika paradoksu – cilvēki vēlas arvien lielākus ienākumus, savukārt, tas nozīmē vairāk laika darbā, lielāku atbildību un vēl mazāk laika, lai gūtu papildu ienākumus. Lai apmierinātu arvien pieaugošās vajadzības, tiek noformēts patēriņa kredīts internetā no Ladyloan.lv un cita veida aizdevumi, kas nozīmē, ka jāstrādā vēl cītīgāk, lai visu laicīgi atmaksātu. Tas ir cikls, kas var šķist neapturams. Bet vai tā ir finansiālā brīvība?

Finansiālās brīvības definīcijas var būt dažādas – kādam tas nozīmē brīvību mainīt karjeru un sākt uzņēmējdarbību, kādam citam – paņemt brīvus pāris gadus, lai apceļotu pasauli. Taču neatkarīgi no uzskatu atšķirībām, finansiālās brīvības pamatā ir spēja saglabāt savu dzīvesveidu arī bez regulāras algas. Iespējams, tas ir arī Jūsu sapnis. Taču kā to īstenot?

Ceļu uz finansiālu brīvību var iedalīt četros posmos:

1. Bez brīvības. Ikviens šo ceļojumu sāk, paļaujoties uz ikmēneša ienākumiem, kas ļauj apmaksāt rēķinus. Bez regulāras un paredzamas naudas plūsmas visi ietaupījumi (pat ja tādi būtu) ātri vien varētu tikt iztērēti un Tu varētu riskēt neizpildīt savas ikmēneša finansiālās saistības.

2. Pagaidu brīvība. Lai pārietu uz nākamo posmu, Tev ir jāiemācās iztērēt vairāk, nekā nopelni, un jāizveido uzkrājums. Pretējā gadījumā arī turpmāk būs jāpaļaujas tikai uz ikmēneša ienākumiem, jo Tavs dzīvesveids būs pilnībā atkarīgs no tiem. Iekrātos līdzekļus vari investēt vai arī ieguldīt savā biznesā, lai radītu vēl vienu ienākumu plūsmu. Atceries – Tava brīvība aug kopā ar ietaupījumiem! Kādā brīdī Tev būs pietiekami daudz naudas, lai strādātu tikai tik, cik vēlies, uzsāktu uzņēmējdarbību, izlemtu mācīties, ceļotu pa pasauli vai darītu kaut ko citu, kas nebūtu iespējams, ja strādātu pilna laika darbu. Atrašanās šajā posmā var atnest nozīmīgas pārmaiņas, tomēr tā tik un tā ir tikai pagaidu brīvība – vismaz tikmēr, kamēr Tavi ienākumi nav krietni lielāki par izdevumiem.

3. Pastāvīgā brīvība. Šajā posmā Tavi kopējie ienākumi, ko saņem papildus darba algai, pārsniedz kopējos izdevumus un Tev vairs nav vajadzīgs strādāt algotu darbu pie darba devēja. Iespējams, Tev būs labs papildu darbs, bizness un/vai investīciju portfelis, kas nodrošinās ievērojamu ienākumu līmeni. Jā, arī papildu darbs un bizness joprojām ir ienākumi no darba! Tu apmaini savu laiku pret naudu. Taču, visticamāk, šis darbs Tev ļoti patīk un šķiet nozīmīgs.
Finansiāla brīvība nenozīmē, ka Tu nedari vispār neko – ja vien tāds nav Tavs mērķis. Tā ir saistīta ar neatkarības nodrošināšanu ikdienā, ļaujot dzīvot labāku, priekpilnāku dzīvi. Ja tas ietver jauna biznesa uzsākšanu, lieliski! Darot jēgpilnu darbu, vienlaikus saņemot par to samaksu, ieguvums būs divkāršs.

4. Greznā brīvība. Skaidrības labad jāsaka, ka šis ir posms, ko sasniedz tikai retais. Ja Tev ir pietiekami daudz pasīvo ienākumu, lai tos brīvi tērētu, esi sasniedzis grezno brīvību – tas nozīmē, ka Tavi ienākumi ir ar pietiekamu rezervi, kas ļauj brīvi palielināt un samazināt izdevumus, ņemot vērā vēlamo dzīvesveidu.

Vai Tu vēlies iegūt finansiālu brīvību? Uzdod sev šos jautājumus:
• Vai esi apmierināts ar esošo dzīvesveidu?
• Vai esi atradis jēgpilnu darba un privātās dzīves līdzsvaru?
• Vai Tev patīk savs darbs un nākotnes perspektīva?

Šie jautājumi var būt sarežģīti, bet tie var sniegt daudz vērtīgas informācijas par Tavām vēlmēm, sapņiem un iecerēm.

     [+] [-]

, 2018-11-19 20:19, pirms 5 gadiem
Finansiāli brīvs nozīmē, bez kredītiem https://www.kredituapvienosana.lv/k...