Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Ko iegūsi, apvienojot vairākus kredītus vienā

Redakcija
Redakcija

Sarežģītas kredītsituācijas Latvijā nav nekas svešs, ar šādām problēmām iedzīvotāji saskaras diezgan bieži. Protams, vairumā gadījumu pie vainas ir pašu neapdomība un nespēja plānot savas finanses ilgtermiņā. Tomēr ar grūtībām segt savus kredītmaksājumus var sastapties jebkurš, jo no ekonomiskiem un finansiāliem satricinājumiem pasargāts nav neviens. Labi, ja ir ietaupījumi, kas var palīdzēt pārdzīvot šādas situācijas, bet ne vienmēr tas palīdz.

Tāpēc arī viens no bieži izmantotiem finanšu pakalpojumiem Latvijā joprojām ir kredītu apvienošana, jo tas sola atrisināt vai vismaz atvieglot kredītsituāciju. Lai palīdzētu jums saprast, vai kredītu apvienošana varētu būt risinājums arī jūsu kredītsituācijā, esam apkopojuši galvenos ieguvumus un priekšrocības, ko sola vairāku kredītu apvienošana vienā.

Vairāku maksājumu vietā – viens
Viens no acīmredzamākajiem un ikdienā jūtamākajiem ieguvumiem no tā, kā tiek veikta kredītu apvienošana, ir viens maksājums priekš visiem aizdevumiem. Patiesībā jau tagad ir tikai viens aizdevums vairāku vietā, jo kredītu apvienotājs nosedz klienta aizdevumus un to vietā izsniedz vienu jaunu aizdevumu par šo summu.

Vienam maksājumam ir pavisam vienkārši internetbankā izveidot automātisko maksājumu un parūpēties, ka tas vienmēr ir īstajā laikā nomaksāts. Tādā veidā vairs nav jātērē savs laiks, lai sekotu līdzi vairāku kredītmaksājumu laicīgai izpildei, varbūt veikt kādas manipulācijas ar maksājumiem (maksājumu pārcelšana vai atmaksas termiņa pagarināšana), jo konkrētajā brīdī nav līdzekļu maksājumu veikšanai.

Mazāka summa, kas jānovirza kredītiem
Lielākoties kredītu apvienošana tiek veikta ar mērķi samazināt naudas summu, kas jānovirza šim mērķim. Ja ir problēmas ar kredītu nomaksu, tad kredītu apvienošana ir loģisks solis. Ja kredītu apvienošanas piedāvājums ir izvēlēts apdomīgi, izvērtējot visus aspektus un veicot aprēķinus, tad būs finansiāls ietaupījums. Aizdevēju mājaslapās parasti ir pieejami arī kredītu kalkulatori, kas ātri ļauj iegūt priekšstatu, cik varēsiet ietaupīt, izmantojot šī aizdevēja kredītu apvienošanas piedāvājumu.

Protams, aizdevēju piedāvātie nosacījumi var atšķirties no tā, cik lielu summu gribat apvienot. Mazākai summai var tikt piedāvāta kredītu apvienošana bez ķīlas, bet lielākai summai kredītu apvienošana visbiežāk būs iespējama pret nekustamā īpašuma ķīlu: https://latvijashipoteka.lv/kredits-pret-nekustamo-ipasumu/kreditu-apvienosana/.

Iespēja uzlabot kredītvēsturi
Ja kredītvēsturē parādās, ka jums ir vairāki kredīti, arī ātrie kredīti, ja varbūt esat kavējis maksājumus, tad tas nebūt nedaiļo kredītvēsturi. Ja plānojat pēc kāda laika saņemt hipotekāro kredītu vai lielāku aizdevumu, tad šāda situācija var kļūt par šķērsli. Aizdevējs var atteikt sadarbību, pamatojoties uz slikto kredītvēsturi. Ja laikus tiek veikta kredītu apvienošana, tad vairāku kredītu vietā ir tikai viens. Ja maksājumi tiek veikti laikā, ja nav nekādu citu problēmu ar kavētiem rēķiniem, kvītīm, tad pat gada vai dažu gadu laikā kredītvēsturi var sekmīgi uzlabot, uzlabojot arī savas izredzes vēlāk saņemt lielāku aizdevumu vai hipotekāro kredītu īpašuma iegādei.

Jauni kredīta nosacījumi – termiņš, procentu likme utt.
Bieži vien aizdevumi, kurus izvēlas apvienot, nav izdevīgi. Iespējams, tie ņemti brīdī, kad nav citas izejas no situācijas. Varbūt aizdevums noformēts emociju iespaidā un pārvērtējot savu maksātspēju. Tādā gadījumā nav prātīgi turpināt maksāt šos lielos un neizdevīgos maksājumus, ja eksistē šādi finanšu instrumenti kā kredītu apvienošana, kas ļauj atbrīvoties no neizdevīgajām kredītsaistībām, iegūstot citus aizdevuma nosacījumu, atmaksas grafiku un procentu likmi.

Izvairīšanās ko pagarinājumiem, soda procentiem, tiesu izpildītāja u.c.
Situācijās, kad ir grūtības savlaicīgi izpildīt kredītsaistības, tiek izmantoti arī tādi līdzekļi kā maksājumu pārcelšana, termiņa pagarināšana. Varbūt arī tiek kavēti maksājumu termiņi, par ko aizdevējs piemēro soda procentus. Ja kredītlīgumos noteiktās saistības tiek jau ilgstoši nepildītas, tad pastāv iespēja arī sastapties ar parādu piedziņu un tiesu izpildītāju. Tās visas nav patīkamas situācijas un patiesi var bojāt dzīvi. Savlaicīga kredītu apvienošana ļauj no tā visa izvairīties, jo jaunās saistības tiek noformētas atbilstoši šī brīža reālajai maksātspējai, vienojoties gan par jaunu aizdevuma termiņu, gan maksājumu grafiku.