Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Kā sasniegt savus finansiālos mērķus?

Redakcija
Redakcija

Pozitīvas pārmaiņas personīgajās finansēs gandrīz vienmēr sākas ar mērķu uzstādīšanu. Tas ir ļoti svarīgi, jo labs, stratēģisks un pārdomāts finanšu mērķis ļaus daudz vieglāk sasniegt vēlamo rezultātu, tomēr ne visiem tas palīdz. Ja neizdodas sasniegt savus finanšu mērķus, iespējams jūs kaut ko darāt nepareizi vai par kaut ko esat piemirsis. Lai vai kā, šeit būs padomi, kas ļaus sasniegt gandrīz jebkuru uzstādīto finanšu mērķi.

Uzstādiet augstus, bet specifiskus mērķus
Pirmā kļūda prasti saistās jau ar savu mērķu definēšanu un uzstādīšanu kopumā. Parasti tiek uzstādīts tikai vispārējs nosacījums, piemēram, samazināt savus parādus. Ir ļoti labi, ka vēlaties tikt galā ar parādiem un tas ir ļoti labs finanšu mērķis no saturiskā viedokļa, taču tas nekā nepalīdzēs parādu patiešām dzēst. Lai tas notiktu, ir jāuzstāda specifisks mērķis, piemēram, katru mēnesi atvēlēt konkrētu summu kredīta atmaksai vai atmaksāt konkrētus procentus no kredīta kopējās summas. Tad jums būs atskaites punkti un jūs precīzi zināsiet uz ko tiekties. Jāpielūko gan, lai šie mērķi būtu ambiciozi, proti, lai būtu uz ko tiekties, taču tajā pašā laikā arī reāli sasniedzami.

Sadaliet mērķi pa maziem solīšiem
Jo īpaši tad, ja uzstādīti lieli un laikietilpīgi mērķi, ir nepieciešams tos sadalīt pa maziem solīšiem. Tie var būt gan soļi pa konkrētiem laikiem, piemēram, ko jāsasniedz konkrētās dienās, vai arī īpaši uzdevumi, piemēram, mēnesī jāietaupa 10 eiro uz komunālajiem rēķiniem. Lielā mērķa sadalīšana sīkākos posmos, palīdzēs pakāpeniski sasniegt visu , ko vēlaties, kā arī, būs daudz vienkāršāk sekot līdzi panākumiem un saprast, kur ir pieļautas kļūdas.
Neļaujiet blakus lietām novirzīt sevi no mērķu sasniegšanas

Kaut arī finanšu mērķi ir ļoti būtiski, tie tomēr tiek novirzīti malā ik reizi, kad uzrodas kādas neparedzētas blakus lietas, kas jākārto. Tās var būt gan ar finansēm saistītas pārmaiņas, gan arī kas pilnīgi nesaistīts, piemēram, ķibeles darbā vai ģimenē. Jebkurš satricinājums var novērst domas un pilnībā sagraut visu iesākto. Protams, ir lietas, kas ir svarīgākas par finansēm, tomēr arī par tām nevajadzētu aizmirst ik reizi, kad uzrodas kādas pēkšņas darīšanas. Varbūt finanšu mērķu sasniegšanu var atlikt maliņā, ja tā traucē, taču ne pilnībā aizmirst.

Sekojiet līdzi savu mērķu sasniegšanai, veicot aprēķinus
To vai mērķi ir sasniegti un vai ir vērojams pareizais progress, var tikai ar precīziem finanšu aprēķiniem. Daudzi cenšas savus sasniegumus vērtēt vien pēc izjūtām, proti, ja izdevies mazliet tikt uz priekšu, viss ir labi, bet ja nav izdevies, tad kaut kas nav sanācis. Tā neviens mērķis netiks pilnībā sasniegts. Ir jāveido atskaites punkti un tajos jārēķina precīzi sasniegumi. Ja kaut kas nav izdevies pēc plāna, ir jāizpēta, kāpēc tā noticis, vai no tā varēja izvairīties un jāpieņem lēmumi par to, kā rīkoties tālāk. Uz finanšu mērķiem jāiet precīzi pa ieplānoto ceļu, citādāk tie tikai arvien vairāk attālināsies.

Skatieties uz neveiksmēm kā uz iespējām
Visbeidzot, pie katras neveiksmes nevajag sevi šaustīt un sev par to pārmest. Tieši pretēji, uz neveiksmēm jāskatās kā uz iespējām censties vairāk. Ja kaut kas nav izdevies tā kā ieplānots, jūs varat izdomāt, kāpēc tā notika un turpmāk šādas kļūdas vairs nepieļaut, ne ceļā uz šo mērķi, ne jebkuru citu finanšu mērķi, ko jebkad nākotnē sev uzstādīsiet. Jo vairāk pieredzēsiet un pieļausiet vairāk kļūdu, jo vieglāk ies turpmāk.

Gandrīz ikvienu mērķi ir iespējams sasniegt, ja tas jau no paša sākuma ir izvirzīts pareizi un atbilstoši jūsu iespējām. Jūs varat sev uzstādīt pat ļoti pārgalvīgus mērķus, ja vien varat arī tiem izstrādāt konkrētu, reālu plānu, kas palīdzēs to sasniegt. Citus noderīgus padomus par finansēm jums sniegs labākais Igaunijas salīdzināšanas portāls LaenPro.ee.

     [+] [-]

, 2017-08-12 18:52, pirms 7 gadiem
Finansējums uzņēmumu izaugsmei, paātrini sava biznesa izaugsmi. https://www.cityfinances.lv/