Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Padomi, kā atbrīvoties no ķīmijas dārzeņos

Redakcija
Redakcija

Nevienam nav noslēpums, ka veikalā iegādātie dārzeņi ir apstrādāti ar ķīmiskām vielām, lai pēc iespējas ilgāk saglabātu savu labo izskatu. Par laimi ir paņēmieni, kas pesticīdu daudzumu un kaitīgo vielu ietekmi tajos palīdz krietni vien samazināt ..

Kāposti

Droši metiet laukā vairākas augšējās lapas un kacēnu- tieši tur atrodas visvairāk kaitīgo vielu.

Kartupeļi

Noteikti nolejiet pirmo ūdeni, kurā vārāt kartupeļus uzreiz pēc tam, kā tas sāk vārīties. Pēc tam katliņā ielejiet jaunu ūdeni un turpiniet vārīt jau līdz gatavībai.

Kabači un baklažāni

Šiem dārzeņiem nitrāti uzkrājas mizā un pie kātiņa. Tāpēc pirms gatavošanas tie obligāti jānomizo un jānogriež daži cm no kātiņa daļas.

Gurķi

Par nitrātu koncentrāciju gurķī liecina tā krāsa. Jo tumšāks tas ir, jo vairāk satur ķīmiju, līdz ar to no tā būs mazāk labuma. vislabāk izvēlēties neliela izmēra maigi zaļus gurķus.

Dilles, salāti, pētersīļi

Šajā gadījumā viss ir vienkārši. Pirms pievienojat zaļumus ēdienam, izmērcējiet tos apmēram stundu aukstā ūdenī. Obligāti nogrieziet un izmetiet apakšējo daļu.

Tomāti

Nitrāti tomāta miziņu padara krietni gaišāku un biezāku. Līdz ar to jūsu izvēlei jābūt- košas krāsas tomāti ar plānu miziņu. No daļas kaitīgo vielu palīdzēs atbrīvoties arī paturēšana aukstā tīrā ūdenī.

Bietes, burkāni, redīsi

Obligāti jānogriež gals ar sakneni un augšējā daļa pie lapotnes.

Svarīgi!

Visvairāk ķīmisko vielu satur dārzeņi un augļi, kas nākuši no Ēģiptes, Holandes, Ķīnas un Izraēlas.