Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Kā saskaņot krāsas interjerā. Špikeris, bez kura neizikt

Redakcija
Redakcija

Uzzini, kādas krāsas sader viena ar otru, veidojot saskanīgas krāsu kombinācijas.

Zaļā (olīvu, haki, nefrīta, vībotņu, sūnu) klusinātos siltos toņos izskatās rudenīgi un lieliski saskan ar jebkuru brūno toni, maigi dzeltenu un gaiši pelēku.

Savukārt salātu zaļais, - košs un uzmanību piesaistošs, kas modē nācis salīdzinoši nesen, vislabāk saderēs ar gaišiem neitrāliem toņiem: balto, smilšu, krēmīgu un pelēcīgu.

Brūnā (kanēļa, kamieļkrāsa, safrāna, šokolādes, kafijas, karameļu) krāsa, kas izmantota kā pamatkrāsa, noteikti jāpapildina ar lielu daudzumu daudz gaišākiem neitrāliem toņiem. Tas nepieciešamas, lai interjers nešķistu pārāk drūms. Bez tam, ieteicams lietot vairākus brūnā toņus dažādās tekstūrās.

Rudnīgi sārtais jāpapaildina ar dabīgi brūnajiem toņiem, kā arī krēmkrāsu, šampanieša nokrāsu vai rožkoka toni. Pēc iespējas mazāk šeit vajadzētu būt sniegbaltajai krāsai.

Interjers, kurā izmantojam krāsu kombināciju "sarkans- balts- zils", var būt gan klasiski, gan arī mūsdienīgi veidots. Viss atkarīgs no izvēlētajiem toņiem un šo toņu proporcijām. Kā likums, baltajam jābūt sniegbaltam, sarkanajam jāizmanto vistīrākie toņi vai pavisam nedaudz pieklusināti, bet zilais var būt praktiski jebkāds- sākot no gaišzila līdz tumši zilam.

Persiku krāsa saskaņojama ar baltu, krēmkrāsu, oranžu, sārtu, koraļļu, okera. Dažādībai var pievienot kādu no klusinātiem siltajiem zaļajiem toņiem- ābolu zaļo, pistāciju, avokado un klkusinātos dzltenos toņus- salmu, sinepju, medus, kā arī jebkuru dabīgā koka toni.
Kā nelielus akcentiņus var izmantot debeszilo, zilo, violeto, aveņu krāsas, bet tikai pavisam niecīgos daudzumos (spilvenos, vāzēs, ziedos). Kompozīcijas pilnībai nedaudz var pievienot melno, šokolādes vai sarkankoka krāsu. Pelēks tonis pieļaujams tikai tad, ja interjerā netiek izmantoti tumši brūnie toņi.

Zilās krāsas toņi (no debeszilas līdz tirkīza) visvairāk ir piemēroti atpūtai, tātad ļoti iederīgi guļamistabā. Gaiszilā krās ir ļoti demokrātiska attiecībā pret citām nokrāsām: savienība gaišzils + balts- klasiskais varinats. Gaišzilais salikumā ar zaļo izskatās atsvaidzinoši un mūsdienīgi, bet kopā ar smalko toņu rozā un balto (vienlaikus) veidojas franču vintāžas stils. Un, ja šo pašu salikumu padarīt piesātinātāku, sanāks krāšņs kokteilis jaunas meitenes istabai.
Zilganpelēks salikumā ar pelēku un melnu patiks minimālisma cienītājiem, bet, ja pievienosiet nedaudz sarkanā- veidosies ķīniešu stils. Kopā ar dzleteno zilais izskatīsies kā kantrī vai pludmales stils, bet kopā ar visu nokrāsu brūno- cēli un vienlīdz labi iederēsies koloniālajā un mūsdienu stilā. Savukārt kopā ar oranžo veidosies ļoti drosmīgs interjers.

Salikums tirkīza + oranžais vislabāk izskatīsies, ja to ieskaus liels daudzums baltās krāsas, sevišķi, ja pirmās divas būs piesātinātas.
Bez baltā, šis pāris lieliski sader ar maigi gaišzilo, gaiši pelēkzilo un persiku krāsām. Vēl viena krāsa, ko droši var pievienot tirkīza un oranžā salikumam, ir vēsi zaļie toņi (malahīta, smaragda, skuju).
20 gs. vidus vintāžas stila cienītājiem ieteicams tirkīza un oranžās krāsu salikumam pievienot rūsas nokrāsu.

Nevēlamākās krāsas šim salikumam ir spilgti dzeltena, spilgti sarkana un spilgti zila. Tāpat jābūt uzmanīgam ar toņiem, kuros ir pelēkās krāsas piemaisījums,- šis salikums dod priekšroku krāsu tīrībai un skaidrībai.

Vislabāk, ja tirkīza un oranžā krāsa būs attiecībā 2-3:1, t.i., ja tirkīza krāsas būs 2 vai r reizes vairāk par oranžo.

Dažādu toņu rozā, sākot no pavisam gaiša līdz piesātinātam, labi sader ar sniegbaltu, zilās krāsas pasteļtoņiem, tirkīza un ceriņu krāsām. Šajā gadījumā interjers veidojas maigs un mierīgs. Savukārt, ja vēlas kontrastus un dinamiku,- izmantojams rozā apvienojums ar pelēko, melno, sarkano vai violeto.

Violetā krāsa neapstrīdami harmonē ar balto un melno, pasvītrojot pirmo. Tāpat veiksmīgs ir apvienojums ar piesātinātu un tīro toņu sarkano, olu dzelteno, jebkuras nokrāsas tirkīzzilo un aveņu krāsām. Salikumā ar zilo un gaišzilo r pieļaujams pelēkās krāsas piemaisījums un pieklusināti toņi.

Purpura krāsa sader ar balto, melno un klusināti sarkano. Tāpat purpura krāsa harmonē ar dzelteni- oranžo, ābolu zaļo, olīvkrāsu un malahīta zaļo. Zilie toņi jāizvēlas pēc iespējas tīrāki, bet rozā- spožā neona nokrāsā.

Vēl dažas idejas

Ieskaties! Noderīgi!

Praktiska rokasgrāmata "Idejas tavai mājai"- mājas un dzīvokļa dekorēšanai. Grāmatu izdevis Apgāds Zvaizgne ABC.

NETRADICIONĀLAS IEROSMES KATRAI TELPAI
Simtiem paraugu – no apzeltīta šaha galdiņa līdz izrotātam gultas galvgalim

ĻAUJIET VAĻU FANTĀZIJAI!
Grāmatā katra piedāvātā darba veidošana apskatīta pakāpeniski, soli pa soli. Tajā atrodamie materiālu, darbarīku un darba paņēmienu apraksti ļaus īstenot pat visneprātīgāko ideju

MEISTARĪBAS SKOLA
Izmantojot grāmatā sniegtos padomus, ikviens viegli apgūs dažādas pamatiemaņas – lakošanu, zeltīšanu un sudrabošanu, auduma apdrukāšanu, kā arī tekstilmozaīku, kolāžu, dekupāžu un papjēmašē darināšanu