Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Kā labiekārtot nelielu viesistabu?

Redakcija
Redakcija

Mūsdienās, kad arvien vairāk un vairāk cilvēku dzīvo pilsētās, it īpaši īrētos dzīvokļos, to telpu plānojumi bieži vien ir nelieli, kas rada jautājumus un radošu izpausmi to labiekārtošanā. Nav jābūt interjera dizainerim, lai radītu neaizmirstamu un ērtu viesistabu - liela nozīme, kā arī būtisks aspekts šīs telpas iekārtojumā un ērtībās ir mēbeļu izvēlei, gaismai un izkārtojumam.
Lai Jūsu viesistaba būtu paraugs visiem ciemiņiem un viesiem, šajā rakstā ieteiksim pāris lietas, kas var palīdzēt izveidot dizainiski lielisku viesistabu nelielai telpai.

Pamatlietas, lai telpa neizskatītos vēl mazāka, nekā tā ir
Tekstūru un krāsu miksēšana var palīdzēt telpu radīt plašāku, piemēram, izmanto svītrainus spilvenus un miksē tos ar vienkrāsainiem. Tāpat arī nevajadzētu saskaņot pilnībā visas telpas, mēbeļu un aksesuāru toņus - šādā veidā viss var saplūst vienā skatpunktā un vizuāli neparādīt telpas nodalījumus, formas un veidot plašāku telpas skatu.

Vērā ņemams fakts ir arī tas, ka, krāsojot telpas sienas tumšās krāsās, krāsojums absorbē gaismu, tādejādi radot sajūtu, ka telpa ir daudz mazāka, nekā tā patiesībā ir. Tomēr, ja viesistabā vēlaties kādu sienu krāsot tumšāku, Jums vajadzētu izvēlēties mēbeles, kas ir gaišos toņos, vai arī tumšo sienu krāsot tikai vienu, kā dizaina elementu, ne visu telpu kopumā.

Mēbeļu izkārtojums
Ne mazāk svarīga nozīme ir tas, kādas mēbeles iegādājaties un kā tās izvietosiet nelielajā viesistabā. Pirmais nosacījums būtu izvēlēties mēbeles, kuras ir praktiskas un kompaktas, piemēram, kumodes no https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/viesistabas-mebeles/kumodes-naktsskapisi , kurās ir vairākas atvilktnes ir daudz praktiskākas mazā telpā, nekā skapīši, kuri ir vairāk kā dizaina elementi.

Viesistabas mēbeles nevajadzētu izvietot telpas vidū vai novietot tās tā, ka traucē pārvietoties, piemēram, ja ir sajūta, ka telpa ir patiesi šaura, tad dīvānu vajadzētu iegādāties tādu, kas ir viegli pieliekams pie sienas, piemēram, stūra dīvānu, kurā var satilpt vairāki tā sēdētāji un tas kompakti ietilpst stūrī, esot funkcionāls.
Izvērtējot telpas plānojumu, padomājiet arī par to, kādas mēbeles patiesi ir vajadzīgas, piemēram, viesistabā ļoti labi un praktiski var kalpot sekcijas vai plauktu sistēmas, turpretim drēbju skapji, vairākas kumodes, spoguļu galdiņi vai citas mēbeles telpu var tikai pārbāzt un neradīt tai viegluma un atpūtas telpas sajūtu. Pievērsiet uzmanību arī mēbelēm, kas ir tuvu logam - jo lielākas un masīvākas mēbeles ir pie loga, jo tās vairāk atņem telpai gaismu, un gaisma ir tā, kas var radīt telpu vizuāli plašāku.

Detaļas
Lai arī šķiet, ka sīkumi ir tikai sīkumi, tomēr arī tie aizpilda telpu un, jo vairāk sīkumu ir telpā, jo kopskatā tā padara telpu masīvāku un piebāztāku. Pārliecinieties, ka suvenīri, glāzītes, grāmatas un fotorāmji ir gaumīgā daudzumā, nevis aizņem jebkuru brīvo vietu skapjos vai plauktos. Jo mazāk to būs, jo labāk izskatīsies telpa. Tas pats attiecas arī uz gleznām vai fotorāmjiem pie sienām - vislabāk, ja liksiet nevis vairākas gleznas vai fotorāmju bildes pie sienas, bet gan vienu lielu.

Apgaismojums
Apgaismojums mēdz darīt patiesi vizuālus brīnumus telpā, tāpēc, lai spētu variēt ar telpas lielumu efektīvi, izvēlieties labāk lielāku apgaismojumu, kas ir vai nu ar vairākām spuldzītēm vai izkārtots vairākos līmeņos. Pievērs uzmanību arī spuldzītēm, kuras iegādāsies - nav vērts iegādāties labu un lielu lampu, bet tajā ievietot spuldzīti, kura nedos vēlamo gaismas efektu telpā.
Mazās viesistabās ļoti labi izskatās un kalpo praktiski iebūvētas griestu lampas, kas nostrādā daudz labāk, nekā lampas ar abažūriem. Abažūru lampa ne tikai neizpleš pilnībā gaismu, bet arī vizuāli samazina griestus.

Viesistabas mēbeles plašā izvēlē iespējams apskatīt un iegādāties https://220.lv/lv/mebeles_un_interjers/viesistabas_mebeles . Ienāciet, izvēlieties un pasūtiet!