Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Ieteikumi, kas noderēs, iegādājoties bērnu gultiņu

Redakcija
Redakcija

Bērnu gultiņa ir vērtīgs ieguldījums bērna labsajūtā, jo aptuveni līdz trīs gadiem lielāko daļu sava laika bērns pavada tieši gultiņā. Iegādājoties gultiņu, vajadzētu pārliecināties, ka katra tās detaļa ir pārdomāta līdz pēdējam sīkumam, turklāt visām bērnu gultiņām ir jāatbilst arī drošības standartiem.

Lai Jūs būtu pārliecināts, ka iegādājaties savam bērnam vislabāko, esam apkopojuši noderīgus ieteikumus, kas palīdzēs!

Parasts ir labāks

Visdrošākās bērnu gultiņas ir parastākās bērnu gultiņas – tām ir vienkāršas līnijas, nav ritenīšu, nav specifisku funkciju, utt. Ņemiet vērā – ja gultiņai ir sīkas nestandarta detaļas, pastāv risks, ka bērns nejauši var nodarīt sev pāri. Turklāt, iegādājoties parastu gultiņu, Jūs nošaujat divus zaķus ar vienu šāvienu: garantējat bērna drošību un ietaupāt naudu.

Labāk jauna, nevis lietota

Ja iespējams, izvairieties no lietotas gultiņas iegādes. Vecāki gultiņu modeļi, visticamāk, neatbilst pašreizējiem drošības standartiem vai sliktākajā gadījumā - gultiņa nav ražota atbilstoši jebkādiem drošības standartiem.
Par spīti visam, rūpīgi pārbaudiet arī jaunas gultiņas - asās malas, izvirzījuma skrūves, apmales, dekoratīvos rokturus un citas detaļas, kas bērnam var likties uzkrītošas.

Konstrukcijas stabilitāte

Parasti bērnu gultiņas konstrukcija sastāv no viena vai vairākiem stabilizatora stieņiem, kas piestiprināti pie gultiņas galu dēļiem. Visvienkāršākais veids, kā pārbaudīt konstrukcijas stabilitāti - nedaudz sakratīt gultiņu, lai redzētu, vai rāmis nav pārāk vaļīgs.

Tomēr ņemiet vērā, ka veikalu modeļi ne vienmēr ir salikti stingri. Neveicot pārāk lielu spiedienu, pakratiet katru konstrukcijas detaļu, lai redzētu, vai tā ir labi nostiprināta pie margām. Jaunas gultiņas konstrukcijai nevajadzētu būt vaļīgai, turklāt, ja gultiņa izgatavota no koka, tai nevajadzētu jocīgi skanēt.

Konstrukcijas materiāli

Bērnu istabas mēbeles parasti tiek izgatavotas no koka, taču, protams, gultiņu ražošanai tiek izmantoti arī cita veida materiāli. Plašs mēbeļu piedāvājums pieejams https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/bernu-istabas-mebeles.
Standarta ražotāji izplata gultiņas ar tumšu koka apdari, daudzi piedāvā arī gultiņas gaišākos toņos, kas veidotas no ozola, kļavas vai ir klasiski baltas.
Lai arī no kāda materiāla izgatavota bērna gultiņa, jāņem vērā, ka tai var būt zināmi defekti.

Ņemiet vērā - neliels nelīdzenums apdarē nav problēma, ja vien konstrukcijas materiāliem nav citu nopietnu defektu, piemēram, krāsas lobīšanās. Lai arī vizuāli tas var likties neuzkrītoši, krāsa var nonākt bērna rokās un arī mutē, un tas var novest pie nepatīkama iznākuma.

Matrača piemērošana

Gultas rāmis un matracis parasti jāiegādājas atsevišķi. Lai pārliecinātos, ka tie viens otram piemēroti, iegādājoties bērnu gultiņu, uzreiz ieteicams iegādāties arī matraci. Ņemiet vērā - matracim vajadzētu būt stingram un ideāli noklāt visu gultiņas virsmu. Veids, kā pavisam vienkārši pārbaudīt matrača atbilstību – ja starp matraci un gultiņas rāmi var ievietot vairāk nekā divus pirkstus, matracis ir par mazu.

Sānu un margu atbilstība

Bērnu gultiņu sāni parasti sastāv no dēļu margām, kas iestiprinātas caurumiņos augšējā un apakšējā sliedē, pēc tam nostiprinātas ar līmi un bieži vien ar vienu vai divām naglām. Naglu caurumiņi pēc tam tiek aizpildīti un pārklāti ar apdari, lai tie būtu gandrīz neredzami.

Drošības nolūkos margas viena no otras nedrīkst atrasties pārāk tālu, turklāt margām ir noteikts arī standarta garums un platums. To visu Jūs varat pārbaudīt, apskatot gultiņas specifikāciju ražotāja mājaslapā (ja tāda ir), vēršoties pie gultiņas izplatītāja vai izmērot to visu pats. Pēc tam, mērījumus salīdzinot, varat secināt – ja tie kaut cik sakrīt ar citu, līdzīgu gultiņu mērījumiem, tad, protams, viss ir kārtībā. Ja tie manāmi atšķiras, iespējams, izvēlētā gultiņa nav droša.

Gultiņas montēšana

Gultiņas, īpaši gultas jaundzimušam bērnam, visbiežāk tiek pārdotas iepakojumā. Ja neesat pārliecināts, ka mācēsiet gultiņu pareizi salikt, iespējams, Jums nepieciešami papildspēki.
Parasti gultiņas salikšanai nepieciešami vismaz divi cilvēki, un darbs, sākot no izsaiņošanas brīža līdz pilnīgai montāžai, prasa aptuveni stundu. Ja nepieciešams nolīgt profesionāli, noteikti netaupiet un nemēģiniet montēt gultiņu paša spēkiem – tikai tā varat būt drošs, ka bērns pastāvīgi atradīsies drošībā.
Kad gultiņa ir salikta, vēlreiz pārliecinieties, ka visas detaļas ir stingras un netraucē bērnam.