Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Mūsdienu televizori funkcionē arī izslēgtā veidā

Redakcija
Redakcija

Televīzijas tehnika strauji attīstījās gan pagājušā gadsimtā, kad televizori pamazām ienāca ikkatrā ģimenē, gan mūsdienās. Tagad televizors vairāk kļuvis par interjera objektu, bet viens no būtiskākajiem izvēles kritērijiem joprojām paliek attēla kvalitāte.

Vēl nesen satura trūkuma dēļ televizori ar 4K attēla kvalitāti nebija tik populāri, bet pašlaik saturs ir pieejams pietiekamā daudzumā, un lielākā daļa nopērkamo televizoru ir ar Ultra HD izšķirtspēju. Uzlabotās ražošanas tehnoloģijas ļauj radīt arvien vairāk modeļu ar lielāku ekrānu un labāku attēla kvalitāti par pieejamu cenu, turklāt, pieeju pie plaša 4K satura klāsta nodrošina televizori ar Smart TV funkcionalitāti, piedāvājot vairākas filmu un raidījumu straumēšanas aplikācijas. Tāpat ar šādu televizoru būs patīkami uzspēlēt kādu PlayStation vai Xbox spēli 4K izšķirtspējā.

Tik pat būtiska ir arī skaņas kvalitāte, un pašlaik skaņas tehnoloģijas veiksmīgi tiek pārņemtas no kinoteātru skaņas risinājumiem, ļaujot izbaudīt nevainojamu audio kvalitāti un telpisku skanējumu. Vēl vairāk emocionālo baudījumu sniedz Philips patentēta Ambilight apgaismojuma tehnoloģija, kas, pateicoties aizmugurē iebūvētajiem automātiskiem gaismas diodēm, vizuāli paplašina ekrānu un līdz minimumam samazina slodzi acīm, it īpaši skatoties televizoru tumsā. Kad televizors ir izslēgts Ambilight var darboties kā papildu apgaismojums. Arī Samsung pērn prezentēja televizora modeli The Frame, kas izslēgtā veidā pārtop mākslas darbā. Tas ir neticami plāns un viegls televizors ar elegantu un modernu rāmi uz magnēta, ko vienkārši uzlikt un noņemt. Iebūvētā Samsung Art Store platformā var izvēlēties kādu no 1000 mākslas darbiem, un laikā, kad televizors būs izslēgts, tas rotās jūsu istabas sienu.

Televizoru tehnoloģijas ir spērušas soli uz priekšu un veikalu plauktos jau ir sastopami televizori ar 8K attēla kvalitāti, tomēr to skaits šobrīd nav liels un cena samērā augsta. Interneta veikalā Rdveikals.lv ir nopērkami televizori ne tikai ar 8K un 4K izšķirtspēju, bet arī vairāki citi modeļi no tādiem pazīstamiem ražotājiem, kā LG, Samsung, Philips, Sony un citi, sākot no pavisam nelielām ierīcēm, līdz pat 85” lieliem ekrāniem katrai gaumei.