Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Vienkāršas idejas mājokļa atsvaidzināšanai rudenī

Redakcija
Redakcija

Rudens ir tas gadalaiks, kad tā vien gribas ieritināties dīvānā ar siltu pledu, karstu tēju un grāmatu vai žurnālu rokās. Vakari paliek arvien tumšāki un drēgnāki, brīžiem viss liekas pelēks. Tas var veicināt tā saucamo rudens depresiju, tāpēc ir viegli saprotama vēlme pēc pleda, kas sniedz papildu komfortu un siltumu, kas pasargātu no aukstajiem rudens vējiem.

Lai tomēr neļautos rudens depresijai, esam priekš Jums apkopojuši dažas vienkāršas idejas mājokļa atsvaidzināšanai, kas ļaus parūpēties par to, lai mājās valdītu siltums arī gada tumšākajos mēnešos.

Veiciet rudens ģenerāltīrīšanu!

Parasti ģenerāltīrīšana tiek veikta pavasarī, tomēr arī rudens ir brīnišķīgs laiks, lai mājās atbrīvotos no visa liekā un attīrītu mājas no vasaras putekļiem. Tā Jūs atbrīvosiet gan vietu jaunām lietām, gan arī uzlabosiet savu garastāvokli, jo ir daudz patīkamāk atrasties vidē, kas ir sakārtota un tīra. Visu lieko droši metiet ārā, nav vērts apaugt ar veciem krāmiem.

Veiciet ģenerāltīrīšanu arī savā skapī, sašķirojot drēbes, varbūt atradīsiet kādu sen aizmirstu lietu, kas rudenī patīkami atsvaidzinās Jūsu garderobi. Savukārt drēbes, kas Jums vairs neder, apnikušas, vai savu laiku nokalpojušas, droši metiet ārā.

Drēbes, kas vēl pietiekami labas, varat droši ziedot labdarībai, arī tas palīdzēs uzlabot garastāvokli šai drūmajā periodā, jo ziedojot, būsiet kādam palīdzējis. Piemēram, pat savu laiku nokalpojušās segas un dvieļus varat ziedot dzīvnieku patversmēm, kur ķepaiņi tikai priecāsies par papildu siltumu gada aukstākajos mēnešos.

Ielaidiet mājās vairāk gaismas un svaigu gaisu!

Rudenī ir ļoti svarīgi ielaist mājoklī vairāk gaismas, jo gaisma dod arī enerģiju un aizgaiņā miegainību. Arī svaigs gaiss dos papildu uzmundrinājumu. Tādēļ arī rudens sezonā ieteicams nomazgāt logus un regulāri vēdināt telpas.
Tumšajos vakaros gaismu mājoklī spēs piešķirt papildu gaismekļi un dažādas lampas, kuras var izvietot mājokļa tumšākajos stūros. Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā to panākt, ir mājās parastās spuldzes nomainīt ar pilna spektra jeb saules gaismas spuldzēm, kas palīdzēs kompensēt trūkstošo saules gaismu.

Īpašu noskaņu mājokļa apgaismojumam drēgnajos vakaros piešķir sveču liesma vai kamīns. Ko darīt ja nav kamīna? Televizoram vai datora monitoram var uzlikt kustīgu kamīna attēlu, kas radīs īstas liesmas iespaidu. Savukārt sveces var izvēlēties dažādos spilgtos toņos, tā piešķirot interjeram jaunu dvesmu, īpašu odziņu piešķirs sveces tieši rudens toņos- sarkanas, oranžas vai zaļas.

Iekļaujat interjerā vairāk krāsu!

Brīžiem rudenī viss liekas ļoti pelēks, pat par spīti krāsainajam lapu karuselim aiz loga. Ienesiet krāsanību arī savās mājās! Ļoti vienkārši to var izdarīt ar tekstilizstrādājumiem, piemēram, piekariet jaunas žalūzijas vai aizkarus, izvietojiet mājās dekoratīvos spilvenus rudens toņu krāsu gaismā.

Mājas interjera atsvaidzināšanā varat izmantot arī speciālas uzlīmes, kas piešķirs papildus krāsas un lieliski atsvaidzinās esošo interjeru. Ja nodarbojaties ar rokdarbiem, arī tos iespējams iekļaut mājokļa interjerā, piemēram, tamborētas sedziņas vai izšūtas glezniņas mājoklim piešķirs Jūsu īpašo rokrakstu un padarīs to unikālu.
Neaizmirstiet piešķirt krāsas visām mājokļa telpām. Pat vannas istabu un vannas istabas mēbeles no https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/vannas-mebeles varat atsvaidzināt un papildināt ar jauniem dvieļiem, paklājiņiem un dekoriem, arī vannas istabā var izvietot sveces, piešķirot tai mājīgumu un siltumu.

Atsvaidziniet mājokli ar jauniem interjera priekšmetiem!

Ne tikai tekstilizstrādājumi mājai piešķirs krāsainu un jaunu akcentu, to var piešķirt arī dažādi interjera priekšmeti, vai tā būtu jauna lampa vai kāds īpašs sezonāls dekors, piemēram, virtuvē var novietot dekorus, kas atgādina par bagātīgo rudens ražas laiku, piemēram, novietojot plauktos mazus ķirbīšus, savukārt virtuves mēbeles var viegli atsvaidzināt, nomainot tām rokturīšus, vai vispār tās aizstājot ar jaunām no https://220.lv/lv/mebeles_un_interjers/virtuves_mebeles.

Izvietojot jaunus interjera priekšmetus mājā, parūpējieties arī par priekšnama atsvaidzināšanu, jo tieši priekšnams Jūs sagaida pēc dienas gaitām, tāpēc svarīgi, lai arī tas būtu mājīgs un aicinošs. Padomājiet arī, kā atsvaidzināt mēbeles priekšnamam, varbūt ir iespējams uz tām izvietot kādu interesantu dekoru, piemēram, atslēgu skapīti. Priekšnamā pie sienas var piekārt kādu interesantu gleznu, kas sagaidīs mājās Jūs un viesmīlīgi uzņems Jūsu viesus.