Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Laiks interjera pārvērtībām! 12 padomi arī Jūsu mājoklim

Redakcija
Redakcija

Agrāk vai vēlāk ikvienā mājoklī pienāk brīdis, kad nepieciešamas pārmaiņas. Tām par iemeslu var būt ģimenes pieaugums, novecojuši interjera elementi, kā arī vēlme atsvaidzināt telpu dizainu. Ja kādreiz arī Jūs plānosit, kā pārvērst sava mājokļa interjeru tā, lai tas vismaz tuvākos pāris gadus izskatītos moderni un svaigi, piedāvājam 12 noderīgus padomus, kā to izdarīt.

1. Izvēlieties neitrālas krāsas.

Krāsu tendences katru gadu un sezonu mainās. Iesakām Jums izvēlēties ko tādu, kas saglabātu savu aktualitāti arī pēc viena, diviem vai pat pieciem gadiem. Lai to izdarītu, var noderēt neitrālās krāsas, piemēram, balta, dažādu toņu pelēkā un bēšā.

2. Iemīliet minimālismu.

Minimālisms nodrošina to, ka Jūsu mājoklī atradīsies tikai viss nepieciešamais un nekas lieks. Šāds stils vienmēr izskatās pievilcīgi, atsvaidzina interjeru, kā arī atvieglo ikdienu. Minimālismu ieteicams ievērot ne tikai kopējā telpu iekārtojumā, bet arī, piemēram, dekoru izvēlē.

3. Pievienojiet krāsu akcentus.

Protams, izmantojot tikai neitrālas krāsas, Jūs nepanāksit iespaidu, ka mājokļa dizains ir kļuvis svaigāks, mūsdienīgāks un modernāks. Ir nepieciešams pievienot krāsu akcentus. Tā vietā, lai to izdarītu, izmantojot lielas mēbeles vai krāsojot sienas, pamēģiniet izvēlēties nelielus dekorus, piemēram, dīvāna spilvenus, mazu pufu, žurnālgaldiņu vai kādu citu elementu, ko var viegli nomainīt.

4. Pievērsiet uzmanību katrai detaļai.

Rūpīgi pārdomājot, kā izmantot pieejamos resursus, lai radītu veiksmīgu un saskaņotu kompozīciju, Jūs varat ne tikai ietaupīt naudu, bet arī likt mājoklim izskatīties pievilcīgāk ilgāku laika periodu. Piemēram, apsveriet, vai ir nepieciešams mainīt kādu sadzīves tehniku. Ja tā, apjomīgāka pirkuma veikšanai Jums noderēs tāda alternatīva kā patēriņa kredīts, kuru varat izmantot kā ieguldījumu nākotnē, lai visas nepieciešamās pārmaiņas varētu veikt uzreiz.

5. Funkcionalitāte un komforts vienmēr būs aktuālas īpašības.

Tendencēm atbilstošu un stilīgu elementu vietā ieteicams izvēlēties tādus, kas nodrošina funkcionalitāti un komfortu, jo šīs īpašības nekad neiziet no modes. Atcerieties, ka lieta, kas šodien izskatās moderna, nākamgad jau tāda vairs var nebūt.

6. Kombinējiet moderno ar senatnīgo.

Laikam ejot, Jūs noteikti papildināsit savu mājokli ar dažādu stilu dekoriem. Prasmīgi saskaņojot antīkas mēbeles un citus interjera elementus ar modernām lietām, iespējams iegūt lielisku rezultātu.

7. Rādiet citiem tikai labāko.

Ja Jums ir dažādi suvenīri no ceļojumiem un citi dekori, izvēlieties dažus no tiem, lai novietotu, piemēram, plauktā, uz galda vai sekcijā.

8. Izvēlieties funkcionālus aizkarus vai žalūzijas.

Labs apgaismojums nepieciešams ikvienā telpā, turklāt Jums jāmēģina izmantot dabisko gaismu tik daudz, cik vien iespējams. Izvēlieties tādus aizkarus vai žalūzijas, kas saskan ar istabas mēbelēm un ļauj ātri un ērti kontrolēt gaismas daudzumu telpā.

9. Dodiet priekšroku klasiskām vērtībām.

Klasika ir nemirstīga, tādēļ, iegādājoties šāda stila mēbeles vai citus dizaina elementus, Jūs nekad nekļūdīsities.

10. Uzglabājiet gudri.

Praktiska un gudra dažādu lietu uzglabāšana nekad neiziet no modes, kā arī atbrīvo mājokli no dažādiem priekšmetiem. Izvēlieties multifunkcionālus skapjus, plauktus, uzglabāšanas kastes un citus elementus, kas ļauj uzturēt telpas kārtībā pēc iespējas ilgāk – gultas un dīvāni ar veļas kastēm un pufi ar mantu glabātuvi noteikti būs laba izvēle.

11. Papildiniet mājokli ar nelieliem, taču moderniem elementiem.

Telpu atsvaidzināšanai varat izvēlēties kādu nelielu dekoru, mēbeli vai cita veida elementu, kas tieši šobrīd ir aktuāls un moderns. Neliela izmēra priekšmeti ir parocīgi, jo tos var ērti nomainīt, ja tie apnīk.

12. Atstājiet to, kas Jums patiešām patīk.

Vēloties ieviest pārmaiņas savā dzīvoklī vai mājā, Jums nav obligāti jānomaina visas mēbeles, dekori un citi elementi, kas atrodas telpās. Ja ir kādas lietas, kuras Jums ir īpašas un mīļas, noteikti tās atstājiet.