Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Fen šui virtuvē

Virtuve ir viena no tām telpām mājā vai dzīvoklī, kurā nākas uzturēties diezgan bieži. Ķīnā valda uzskats, ka virtuve atspoguļo ģimenes labklājību. Daudzās mājās virtuve kļūst par komunicēšanās centru un gandrīz visi ievērības cienīgie pasākumi notiek tieši tur, īpaši, ja ikdienā virtuve kalpo arī kā ēdamistaba.

Virtuvei jābūt pietiekami lielai, lai pa to var brīvi pārvietoties, un gaišai. Tajā pat laikā tai jābūt aprīkotai ar visām nepieciešamajām lietām un ērtībām ēdiena gatavošanai.

Ideālais variants- ja, strādājot virtuvē pie plīts, izlietnes vai galda, jūs varat redzēt visus, kas tajā ienāk. Tomēr tas ne vienmēr ir iespējams. Lai izlabotu šādu situāciju, pie ieejas virtuvē var piekarināt spoguli; turklāt tas vizuāli paplašinās virtuves platību.

Virtuve nedrīkst būt caurstaigājama, tā kā pastāvīga staigāšana šurpu turpu novērš uzmanību no darbiem. Nereti, sevišķi vecajās mājās, virtuvē ir iebūvētas durvis, ka ved uz "sētas izeju". Tādos gadījumos eju un durvis vajadzētu atdalīt no virtuves zonas ar aizslietni vai kādu mēbeli, kas pasargās virtuvi no nevēlamas enerģijas plūsmas.

Pieci fen šui elementi virtuvē

Sevišķu uzmanību virtuvē būtu jāpievērš piecu (uguns, ūdens, metāls, koks, zeme) fen šui elementu mijiedarbībai, īpaši uguns un ūdens elementiem. Nav ieteicams novietot plīti blakus ledusskapim, trauku mazgājamai mašīnai vai izlietnei,- tas noved pie negatīvās ša enerģijas uzkrāšanās, tādējādi veicinot nervozitāti, ģimenes strīdus un satraukumus finanšu lietās. Tāpat šie divi elementi nedrīkst atrasties viens otram pretī, jo tad ūdens ir konfliktā ar uguni un šis variants ir pakļauts vēl ļaunākai ietekmei nekā tad, ja uguns un ūdens elementi atrodas blakus.

Uguns un ūdens starpnieka lomu pilda elements- koks, tāpēc virtuvē būtu labi izmantot tā simbolus. Piemēram, sienas vai grīdas flīzes zaļā krāsā, vai arī tās pašas krāsu gammas ornamentus.



Kārtība virtuvē

Kārtība virtuvē atspoguļo ģimenes finansiālo stāvokli, tā kā galvenais šeit klātesošais elements ir ūdens, kas simbolizē labklājību. Tāpēc ļoti svarīgi neaizkraut virtuvi ar dažādiem šai telpai nepiederošiem priekšmetiem, kā arī uzturēt kārtībā darba virsmas. Sīkumus labāk glabāt atvilktnēs un uz plauktiem, lai tie nebūtu izmētāti pa visu telpu.

Nedrīkst arī aizmirst par izvirzītiem stūriem, atklātiem plauktiem un asiem priekšmetiem- tie rada naidīgas enerģijas "indes bultas". Ja jūsu virtuvē ir atklāti plaukti vai statņi, tad vismaz izmantojiet apaļas formas traukus birstošu produktu uzglabāšanai. Tie mazinās negatīvās enerģijas ietekmi.
Nažus un dakšiņas labāk turēt atsevišķā atvilktnē, izņemot tos no turienes tikai vajadzības gadījumos.

Elektroierīces virtuves aprīkojumā

Virtuvē, kā likums, ir izvietotas dažādas pastāvīgi darbojošās elektroierīces, kas labi noder atsevišķu tās zonu stimulēšanai. Tāpēc ledusskapi labāk novietot dienvidaustrumu sektorā (tas veicinās jūsu materiālā stāvokļa uzlabošanos). Savukārt, ledusskapis, kas novietots dienvidrietumu pusē, stiprinās ģimenes saites.
Nekādā gadījumā nenovietojiet ledusskapi dienvidu pusē (uguns elements nav savietojams ar zemām temperatūrām) un ziemeļrietumu sektorā (tas var veicināt mantas izputēšanu).

Mikroviļņu krāsns ir viegli pārvietojama no vienas vietas uz citu, tāpēc jūs varat izvēlēties, kura virtuves zona ir vispiemērotākā ci enerģijas stimulēšanai. Mazās elektroierīces, tādas kā tējkanna, mikseris un tosteris, arī var tikt izmantotas dažādos sektoros atbilstošu aktivitāšu stimulēšanai.



Iņ (miers, statisks stāvoklis) un jaņ (aktivitāte, dinamika)

Virtuvē vienmēr noris aktīva darbība, tāpēc šajā telpā viegli rodas jaņ pārsvars. Arī metālam piemīt jaņ īpašības, tāpēc visi no šī materiāla izgatavotie priekšmeti jūsu virtuvē vēl vairāk pastiprina jaņ, bet metāla pārsvars var izraisīt mājas iemītniekos agresivitāti.
Patiesībā un jaņ virtuvē jābūt līdzsvarā un to var panākt, izmantojot koka elementu, kam piemīt īpašības. Taču pārspīlēt ar koka elementu nevajadzētu- ja virtuvē valdīs pārsvars, tā var kļūt pārāk drūma.

Krāsa un apgaismojums

Apgaismojumam virtuvē jābūt pietiekami spožam, taču ne griezīgam. Vislabākās ci enerģijas plūsmas veicina dabīgais apgaismojums, tāpēc virtuves logu rāmjiem nevajadzētu būt pārāk masīviem, jo tādā gadījumā tie traucēs saules gaismas iekļūšanai telpā. Dienā atveriet aizkarus (žalūzijas), lai ielaistu virtuvē pēc iespējas vairāk gaismas.

Nepārblīvējiet virtuvi ar augiem. Šai telpai pilnīgi pietiks ar dažiem puķu vai garšaugu podiņiem. Pie virtuves loga varat piekārt kristālu, kas paralēli zaļajiem augiem, palīdzēs attīrīt atmosfēru telpā.
Ja jūsu virtuve ir neliela un vēl piedevām tumša, nokrāsojiet tās sienas gaišos toņos (vai izlīmējiet gaišas tapetes) un izmantojiet spožākas spuldzes griestu apgaismojumā.
Virtuvē būtu jāizvairās krāsot sienas sarkanā vai tumši zilā krāsā, kā arī vispār piesātinātos toņos; labāk izvēlēties pasteļtoņus.
Tīra, balta krāsa, kas varētu būt nepiemērota citām mājas telpām, virtuvē būs ļoti efektīva,- tā vizuāli paplašina telpu.



Ja vēlaties stimulēt kādu virtuves zonu, labāk to darīt ar nelielu atbilstošas krāsas priekšmetu palīdzību, nevis mainot sienu krāsojumu vai pērkot jaunas mēbeles vajadzīgajā tonī. Piemēram, ja vēlaties dienvidu pusē stimulēt uguns elementu, novietojiet tur sarkanu kafijas automātu vai krūzi- tas veicinās jūsu karjeras attīstību.
Savukārt ziemeļu puses ūdens elementu, kas labvēlīgi ietekmē garīgo attīstību, varat aktivizēt, novietojot šajā debesspusē kādu melnas krāsas priekšmetu.

Veidojot virtuves interjeru dažādos toņos, izvairieties no savstarpēji nesaderīgu (naidīgu) elementu krāsu salikumiem. Piemēram, melnā krāsa nedrīkst būt izmantota dienvidu (uguns) pusē, bet metāla elementa krāsas nevar būt pārsvarā austrumu un dienvidaustrumu zonās, tā kā tās saistītas ar koka elementu.



Virtuves uzlabošana ar fen šui palīdzību noteikti atmaksāsies, tā kā šī telpa tiek bieži izmantota un spēlē milzīgu lomu ģimenes labklājības veicināšanā. Praktiski, tā ir mājas sirds. Pie tam šajā telpā tiek gatavots ēdiens.

Taču atcerieties- ieviestajām pārmaiņām virtuvē jābūt praktiskām, noderīgām un atbilstošām jūsu gaumei.