Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


5 iemesli, kāpēc ieguldīt kvalitatīvās dārza mēbelēs

Redakcija
Redakcija

Dārzs vasarā kļūst par otrajām mājām, tāpēc jāgādā, lai tur pavadītie brīži būtu patīkami. Cik labi, ja ir dārza atpūtas stūrītis, kur atvilkt elpu un vērot saulrietu pēc nogurdinošas dienas. Komforts, funkcionalitāte un kvalitāte ir svarīga, iekārtojot ikvienu atpūtas vietu, arī dārzu, tāpēc mēbeļu izvēlei jābūt gudrai. Kvalitatīvas dārza mēbeļu cenas varbūt ne vienmēr ir pa kabatai, bet gadu gaitā ieguldītie līdzekļi atmaksāsies. Uzzini rakstā, kāpēc kvalitatīvas dārza mēbeles ir labākā izvēle!

#1 Laikapstākļu ietekme

Foto: Jumpstory.com

Visticamāk to, kāpēc kvalitatīvas dārza mēbeles ir pareizā izvēle, tā pa īstam var novērtēt nepiemērotos laikapstākļos. Tās labāk izturēs stipru lietu, vēju vai bojājumus, ko var radīt ultravioletais starojums, jo ražotājs par to būs parūpējies. Stiprā vējā lapenes un nojumes, kas izgatavotas no koka vai metāla stāvēs uz zemes kā visu laiku, kamēr saliekamās plastmasas nojumes būs stingri jātur, lai tās nesadalītos pa detaļām.

#2 Ilgtermiņā būs izdevīgāk kā lētās mēbeles

Foto: Jumstory.com

Kvalitatīvas koka, metāla un pat plastmasas mēbeles maksā dārgi vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, dārgi var būt paši izejmateriāli – sarežģītais process vai ilgais laiks, kas vajadzīgs, lai tos iegūtu. Otrkārt, apstrādes process, kurā tāpat tiek ieguldīts laiks un pūles, kā arī vajadzīgas dažādas iekārtas, lai materiāls (un gala rezultātā mēbele) būtu kvalitatīva un pildītu dažādas aizsargfunkcijas.

#3 Drošība

Foto: Jumpstory.com

Nokrist no dīvāna vai krēsla gadījies ir gandrīz ikvienam, bet reizēm tas ir sāpīgāk, kā var šķist, it īpaši vecāka gada gājuma cilvēkiem. Nav šaubu, ka nekvalitatīvas mēbeles biežāk un ātrāk var saplīst, pat nerunājot par plastmasas krēsliem vai saliekamajām nojumēm. Tāpēc ir vērts padomāt, vai stabils un izturīgs materiāls nebūtu pareizākā izvēle, sevišķi, ja dārza mēbeles plānots novietot uz cietāka seguma, piemēram, bruģa.

#4 Estētika

Foto: Freepik.com

Āra dīvāns, kas izgatavots no lētas plastmasas vai dabīgas priežu koksnes? Šādi uzdots jautājums, jau daudz pasaka par mēbeles izskatu un sajūtu, ko tā dārzā radīs. Lētas mēbeles tiek ražotas vairumā un dizains un krāsu toņi paliek otrajā plānā, lai cenu noturētu pēc iespējas zemāku. Bet dārza mēbeles ir ilgtermiņa ieguldījums.

Skaisti iekārtotas dārzā, dabiskos vai košos toņus, tās pavadīs tur vairākas vasaras, tāpēc jāparūpējas, lai kopējais dārza izskats rada patīkamu sajūtu. Arī mājoklim neviens taču neizvēlas mēbeles, kas nepatīk vai nav kvalitatīvas.

#5 Dabai draudzīgi materiāli

Foto: Freepik.com

Vides piesārņojums ir viena no tēmām, kas pēdējos gados cilvēkos izraisa saasinātas emocijas. Bieži nākas dzirdēt par to, cik labi ir izvēlēties elektriskos automobiļus, izmantot auduma maisiņus un apmeklēt beziepakojuma preču veikalus. Un kāpēc gan par to nepadomāt, iegādājoties dārza mēbeles?

Lēto un nekvalitatīvu mēbeļu materiāls pārsvarā ir plastmasa, kas nav iegūts dabiski, bet ķīmisku procesu rezultātā. Piemēram, poliestera šķiedras, no kā gatavotas daudzas āra mēbeles, tiek ražotas no naftas, to iegūšanai patērē ļoti daudz ūdens un enerģijas resursus. Un arī ķīmiskās krāsošanas procesa laikā, tiek piesārņota vide. Protams, arī daļa kvalitatīvajās mēbelēs ir izmantots poliesters, taču tā ir rūpīgāk veidots un izturīgāks, kā arī aizvien biežāk šajās mēbelēs tiek izmantota otrreiz pārstrādāta plastamasa.

Drošība, izturība un estētika ir īpašības, kas raksturo kvalitatīvas dārza mēbeles. Un zinot to ieguvumus, ir vieglāk pieņemt lēmumu par labu kvalitatīvām precēm. Interneta veikalā 1a.lv pieejamas kvalitatīvas dārza mēbeles par draudzīgām cenām. Ienāc un izvēlies sev dabīga koka, izturīga metāla vai kvalitatīvas plastmasas galdus, krēslus, dārza dīvānus un daudz ko citu!