Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Kā ierīkot grila zonu pagalmā vai dārzā?

Redakcija
Redakcija

Ēdiens vienmēr garšo labāk to baudot svaigā gaisā. Katrs grilēšanas entuziasts zina vismaz piecas lieliskas grilētu ēdienu receptes. Sākot ar grilētu vistas fileju medus un sinepju mērcē un beidzot ar grilētiem dārzeņiem un desertiem. Taču kā ierīkot grila zonu pagalmā vai dārzā, lai tā spētu kalpot efektīvi? Pirms grilēšanas zonas ierīkošanas, noteikti jāuzklausa daži lietderīgi padomi, lai grilēšana būtu drošs un ērts process.

Pirms ķeršanās pie darba

Pirms piemērota grila un citu atribūtu izvēles, jāpadomā par labāko grila vietu izvēlētajā platībā. Grilam jāatrodas tālāk no mājas, sētas, kā arī tālāk no pagalmā vai dārzā esošajiem kokiem un krūmiem.
Vajadzētu parūpēties arī par to, lai grila tuvumā neatrastos īpaši viegli uzliesmojoši materiāli. Grilu ieteicams novietot pēc iespējas līdzenākā vietā. Ierīcei, tās lietošanas laikā, noteikti jābūt stabilai. Līdzenu laukumu grila vajadzībām var izveidot arī pašrocīgi. Tam lieti noderēs koka dēļi vai flīzes. Koku pirms tam vajadzētu apstrādāt ar ugunsdrošu aizsarglīdzekli.
Lai grilēšanu neietekmētu valdošie vēji, ieteicams ierīci novietot aizvējā. Noteikti jāpadomā arī par bērnu drošību. Grila zonai jāatrodas pēc iespējas tālāk no bērnu izklaides vietām.

Jāizvēlas atbilstošs grils

Kad piemērotākā zona grilēšanas priekiem atrasta, jāizvēlas atbilstošākais grils. Grili ir visai dažādi. Tos iedala vairākās kategorijās:

● Kokogļu vai malkas
● Gāzes
● Elektriskie

Kokogļu un malkas grili būs labākā izvēlē tiem, kuri iecienījuši grila sniegto dūmu piegaršu. Šāda tipa grils būs salīdzinoši viegli pārvietojams. Jāņem vērā, ka kokogļu vai malkas grila izmantošana sastādīs papildu izmaksas kurināmā materiāla ziņā.

Ja esat iecerējis grilēt gana bieži, gāzes grils būs eksplutācijā lētāks nekā kokogļu vai malkas grils. Gāzes grila galvenā priekšrocība ir ērti kontrolējamā gatavošanas temperatūra. Šāds grils būs izmērā lielāks un aizņems vairāk vietas Jūsu pagalmā vai dārzā.

Elektriskie grili piedāvā vairāk iespēju. Tos var izmantot gan cepšanai, gan sautēšanai, kā arī ēdiena atkausēšanai. Šāda tipa ierīca nav izjaucama, tāpēc to būs grūtāk tīrīt. Jāpatur prātā arī salīdzinoši augstais elektrības patēriņš.

Izejvielu glabāšanas vieta

Ja priekšroka tiek dota kokogļu vai malkas grilam, būtu ieteicams izveidot atsevišķu kurināmā uzglabāšanas vietu. Ļoti svarīgi, lai Jūsu kurināmais būtu pasargāts no lietus un mitruma. Malkas kaudzīte var kalpot arī kā stilīgs dizaina elements. To izvietojot speciālās malkas kastēs, kas pieejamas dažādās formās, noteikti pievērsīsiet viesu uzmanību. Šādu dizaina elementu iespējams izgatavot arī paša spēkiem.

Papildu ērtības

Grila zonai jābūt funkcionālai. Kad par grilu esat parūpējies, laiks pievērsties papildu ērtību ierīkošanai. Jūsu un viesu ērtībai, grila zonā nepieciešams izvietot dažas mēbeles. Bez galda un dažiem krēsliem neiztikt. Vēlams parūpēties arī par nojumi, lai laika apstākļi nespētu ietekmēt Jūsu grilēšanas pasākumu.
Lai izvairītos no insektu kodumiem, nojumi iespējams aprīkot ar moskītu tīklu. Arī pašu ierīci, brīžos, kad tā netiek izmantota, vajadzētu pasargāt no laika apstākļu ietekmes. Šai vajadzībai nepieciešams iegādāties grila pārsegu.
Grila zonas iespējas ir ļoti plašas, sākot ar zonu, kurā pieejamas vien pamatērtības, beidzot ar ekskluzīvu un labiekārtotu grilēšanas paradīzi.

Plašs grilu piedāvājums pieejams interneta veikalā 220.lv. Šajā tiešsaistes veikalā iespējams iegādāties gan grilus ērtai pārvadāšanai, gan advancētākas ierīces ar tādām papildu funkcijām kā kūpināšanas režīms un integrēts termometrs. Grilēšanas procesā noteikti nedrīkst aizmirst arī par drošības priekšnoteikumiem apejoties ar uguni. Lai garšīgas, drošas un saulainas brīvdienas!