Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Dabas muzeja pavasara krāšņākā izstāde „Orhidejas un citi eksotiskie augi’’

Redakcija
Redakcija

Latvijas Dabas muzejs sadarbībā ar Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociāciju no 24. līdz 30. aprīlim piedāvā apmeklēt pavasara krāšņāko izstādi „Orhidejas un citi eksotiskie augi”. Tajā būs apskatāmas interesantas tropisko orhideju sugas, krāšņi selekcionēti hibrīdi, kā arī citi savdabīgi un eksotiski augi.

Gadsimtiem ilgi orhidejas ir bijis mīlestības, greznības un skaistuma simbols, tām piemīt sarežģītu augu reputācija, kaut gan ne visi lietpratēji tam piekrīt, norādot, ka ir jāievēro vien dažas pamatlietas, lai šis krāšņums priecētu ilgstoši. Orhidejām ir svarīga gaisma, mitrums, gaisa plūsma, regulāras ūdens peldes, mēslošana un savlaicīga pārstādīšana. Izstādes laikā Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociācijas pārstāvji dalīsies savās zināšanās un pieredzē par šo augu kopšanu un audzēšanu mājas apstākļos, kā arī sniegs konsultācijas visiem interesentiem.

Izstādē „Orhidejas un citi eksotiskie augi” būs apskatāmas interesantas tropisko orhideju sugas, krāšņi to selekcionētie hibrīdi, savdabīgie augi – kukaiņēdāji – un citi eksotiskie augi. Šogad izstādē plaši pārstāvēti būs neparastie Tillandsia ģints augi, kam nav vajadzīgi ierastie podiņi augšanai, jo barības vielas tie spēj uzņemt no gaisa, tādējādi tos iespējams stiprināt pie pavisam neparastām virsmām. Izstādi papildinās amerikāņu mākslinieces Katlīnas Brenijas (Kathleen J. Brahney) orhideju zīmējumi un keramiķes Jogitas Kristiņas veidotie māla trauki, kas gatavoti ar raku apdedzināšanas metodi un apdedzināti krāsnī 900 grādu lielā temperatūrā. Izstādē, kā ierasts, būs iespēja iegādāties dažādas orhidejas un citus eksotiskos augus.

Sestdien, 29. aprīlī, un svētdien, 30. aprīlī, plkst. 13.00 aicinām apmeklēt speciālistu vadītas meistarklases orhideju pārstādīšanā, kas pieejamas ikvienam izstādes apmeklētājam, uzrādot ieejas biļeti.

Izstādes atklāšana notiks 26. aprīlī plkst. 11.00.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!
Izstādes darba laiks:

T. – 10.00 – 17.00

C. – 10.00 – 19.00

P. – 10.00 – 17.00

S., Sv. – 11.00 – 17.00