Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Klāt dārza darbu sezona – kā izveidot skaistu un funkcionālu dārzu?

Redakcija
Redakcija

Skaists dārzs ir neatņemama ikviena pagalma sastāvdaļa, jo tas padara mājokli krāšņāku un patīkamāku. Lai arī varētu šķist, ka izveidot skaistu dārzu ir liels izaicinājums, sekojot pareizajiem padomiem, tas var būt pavisam vienkārši. Ar nelielu piepūli un mīlestību Jūs varat pilnībā mainīt sava pagalma izskatu.
Esiet radošs un izklaidējieties – lūk, daži padomi, kā izveidot skaistu un funkcionālu dārzu:

Izvēlieties piemērotāko vietu
Sākumā izvēlieties piemērotāko vietu, kur izveidot dārzu. Lai Jums būtu vieglāk, izmantojiet, piemēram, kociņus, lai noteiktu robežas un formas. Ņemiet vērā – dārzu iespējams izveidot arī dažādās interesantās vietās un reljefos, ne tikai tradicionālā formā jeb līdzenā taisnstūrī.

Sagatavojiet augsni
Kad esat izvēlējies piemērotāko vietu un noteicis robežas, atbrīvojieties no zāles un uzrociet zemi! Lai dārzs būtu ne tikai skaists, bet arī auglīgs, pievienojiet dārza zemei barības vielas (organiskās vielas). Veidojot augsni, nebaidieties eksperimentēt – veidojiet dažādas formas, pacēlumus un citus oriģinālus veidojumus, jo tieši tas padarīs Jūsu dārzu neatkārtojamu un pārsteidzoši skaistu.

Izvēlieties un pievienojiet puķes
Pēc tam, kad sagatavota augsne, izvēlieties un pievienojiet dārzam krāsas – stādiet puķes! Kad esat izvēlējies puķes, izlemiet, kā tās izvietosiet, kombinēsiet un atkal iezīmējiet laukumu kontūras, pēc tam tās uzrociet. Pārliecinieties, vai puķu saknēm ir pietiekami daudz vietas un stādiet tās atbilstoši tādam modelim, kādu esat izvēlējies.

Ņemiet vērā - puķu audzēšana un kopšana ir sarežģīts process, tādēļ, lai pieņemtu pareizos lēmumus, pirms tam rūpīgi izpētiet izvēlēto ziedu instrukcijas un augu pases. Pēc tam, protams, varat papildināt dārzu ar garšaugiem, augļiem, dārzeņiem, utt.

Nosakiet un izveidojiet robežas
Kad dārzs ir apstādīts, noteikti nepieciešams parūpēties par to, lai citi un arī Jūs nekaitētu stādījumiem. Izveidojiet skaidras robežas, izmantojot akmeņus, kokus, mākslīgās sētiņas vai dārza maliņas.
Arī ar norobežojumiem iespējams eksperimentēt - tie padara dārzu organizētāku un pievilcīgāku, tādēļ izvēlieties tādu robežu veidu, kas būs ne tikai funkcionāls, bet arī skaists un iederās kopējā dārza interjerā.

Pievienojiet detaļas
Lai padarītu dārzu pilnīgu un vizuāli estētisku, to nepieciešams papildināt ar dažādām detaļām. Šajā gadījumā svarīgākais noteikums ir saskaņot izvēlētos rotājumus ar pārējo dārza telpu. Ņemiet vērā – aksesuāri, tai skaitā arī dārza mēbeles, kas novietotas tukša laukuma centrā, neizskatīsies estētiski.
Ja aksesuārs būs par mazu, kopējā dārza telpā tas pazudīs, savukārt, ja aksesuārs būs par lielu, tas novērsīs uzmanību no citām nozīmīgām detaļām. Rūpīgi pārdomājiet ikvienu detaļu un uzmanieties, lai to nav pārlieku daudz! Izmantojiet tādus aksesuārus, kā skulptūras, figūras, lampiņas, utt.

Izveidojiet atpūtas stūrīti
Viena no galvenajām lietām, kas padara dārzu funkcionālu, ir atpūtas stūrītis. Padomājiet par veidiem, kā savu dārzu padarīt par kaut ko vairāk nekā tikai āra laukumu, kur nodoties darbiem – izveidojiet terasi vai uzstādiet nojumi, pievienojiet tai galdu, krēslus, ugunskura vietu, utt. Dārzs var būt lieliska vieta, kur rīkot dažādas svinības, uzņemt viesus vai gluži vienkārši pavadīt savu brīvo laiku.

Lai izveidotu skaistu dārzu, nepārtraukti jādomā par atmosfēras radīšanu, un atpūtas stūrītis ir lielisks veids, kā izveidot dārzu ar pievienoto vērtību. Izmantojiet iespēju un parūpējieties par nepieciešamo, neizejot no mājas - lieliskas kvalitātes dārza mēbeles varat iegādāties interneta veikalā 220.lv.