Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Dabas muzejā izstāde „Kaktusi un citi sukulenti”

Redakcija
Redakcija

Latvijas Dabas muzejā no 2017. gada 24. līdz 28. maijam norisināsies izstāde „Kaktusi un citi sukulenti”. Tā organizēta sadarbībā ar Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrību un Latvijas Universitātes Botānisko dārzu.

Izstādē būs eksponēti ap 500 dažādu sugu kaktusi un citi sukulenti. Šajā laikā skaisti zied mamilārijas, astrofīti, rebūcijas un citi kaktusi. Izstādē varēs aplūkot arī pusdienziežu dzimtas sukulentus, tautā sauktus par “dzīvajiem akmeņiem”, kas aug Dienvidāfrikā, kā arī kaudeksu sukulentus.

Šogad īpaša uzmanība veltīta Meksikas kaktusiem Turbinicarpus. Šie nelielie lodveida kaktusi, kuru diametrs ir 1-5 cm, ir ļoti populāri audzētāju vidū, jo no tiem var izveidot kolekciju pat uz vienas palodzes! Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrības valdes priekšsēdētāja Jeļena Samcova atzīst, ka turbinikarpi kļūst populāri kaktusu audzētāju vidū, un iesaka tos audzēt arī iesācējiem, jo šie kaktusi neaizņem daudz vietas, ir vienkārši audzējami un daudzi no tiem sāk ziedēt jau viena gada vecumā.

Kaktusi un citi sukulenti ir salīdzinoši viegli kopjami augi, tāpēc tos audzēt izvēlas aizvien vairāk cilvēku. Jāievēro vien daži ieteikumi: šiem augiem ļoti svarīgs ir labs apgaismojums, diennakts temperatūras starpība, kā arī vēsa un sausa ziemošana. Zemei jāpievieno sīki akmentiņi, māla piciņas.

Izstādes laikā apmeklētāji, konsultējoties ar speciālistiem, varēs iegūt informāciju par dažādu sukulentu iegādi, audzēšanu un pārstādīšanu. Sestdien, 27. maijā, plkst. 12.00 notiks paraugdemonstrējumi kaktusu pārstādīšanā, kā arī konsultācijas to audzēšanā.

Izstādes atklāšana 24. maijā plkst. 11.00 Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādes darba laiks:

T. – 10.00 – 17.00

C. – 10.00 – 19.00

P. – 10.00 – 17.00

S., Sv. – 10.00 – 17.00