Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Vai esi padomājis par mīlas augļiem?

Redakcija
Redakcija

Tomāti ir nākuši no Dienvidamerikas. Acteku valodā, kas apdzīvoja tagadējās Meksikas teritoriju, tomātus sauca par “tomatļ”, no kā arī cēlies tomāta nosaukums. Drīz pēc Amerikas atklāšanas arī Eiropā parādījās šis spilgti sarkanais dārzenis, ko uzskatīja par mīlestības simbolu. Tā nu tomātus pārdēvēja par mīlas augļiem (franciski – pomme d’amoure).

Raksts tapis sadarbībā ar, lielāko Baltijā, nojumju un siltumnīcu tirgotāju “AVERTO”.

Diemžēl tomātus, ko iegādājamies veikalā, pēc garšas, nevar salīdzināt ar tiem, ko izaudzējam paši. Ja Tu esi nolēmis siltumnīcā audzēt tomātus, tad iesakām izlasīt šo rakstu.

10 Padomi tomātu audzēšanai

1) Stādiet tomātus tur, kur tie saņems vismaz 10 stundas tiešas saules gaismas.

2) Atstājiet pietiekami daudz vietas starp augiem, lai nodrošinātu gaisa cirkulāciju.

3) Bagātīgi aplejiet tomātu saknes ar ūdeni reizi nedēļā. Karstās vasaras dienās tas ir jādara biežāk. Esiet uzmanīgi, lai ūdens nenonāktu uz auga lapām; ūdens ir jālej tieši uz auga pamatni.

4) Noņemiet dīgļus, kas veidojas divu zaru savienojuma vietās.

5) Kad Jūsu tomātu augs izaugs aptuveni 90 cm augstumā, noņemiet lapas no auga stumbra 30 cm uz augšu no zemes.

6) Izmantojot izturīgus materiālus vai konstrukcijas, piestipriniet tomātu auga stumbru pie balsta ar audumu vai stiepli aptuveni ik pēc katriem 20 cm.

7) Kad tomāti sāk nogatavoties, pārklājiet auga pamatni ar nelielu daudzumu komposta un ieberziet to augsnē.

8) Jaukto šķirņu tomātu stumbra galu apgriešana agrīnā vasarā liks tiem veltīt vairāk enerģijas ziedēšanas procesam.

9)Regulāri pārbaudiet tomātus, lai noteiktu, vai tos nav apsēduši kaitēkļi (lieli, zaļganbalti, strīpaini kāpuri). Gadījumā, ja tos pamanāt, tie ir jānovāc un jāiznīcina.

10) Novāciet tomātus tad, kad tie ir pilnā briedumā, bet joprojām tvirti.

Ļoti būtiski ir, lai Jūs neuzglabātu tomātus ledusskapī, jo aukstums tos ietekmē negatīvi! Tie zaudē gan garšu, gan savu aromātu. Tomēr, ja gadījumā esat ielicis tos ledusskapī, neuztraucaties, garšu var nedaudz uzlabot, ja vienu vai divas diennaktis paturēsiet tos siltumā!

Lai izaudzētu labu ražu, loti būtiski ir pievērst uzmanību pašai siltumnīcai, tās izmēriem un novietojumam.

AVERTO, kas atrodas Babītē, Priežu ielā 5, jau 8 gadus ir līderis Latvijas un Baltijas tirgū, kas tirgo teltis, nojumes, siltumnīcas un saliekamās mēbeles. Uzņēmums piedāvā iegādāties ilgmūžīgas siltumnīcas par izdevīgām cenām. Izmēri sākot no 2x3 m līdz pat 4x10 m. Siltumnīcas ir izgatavotas no izturīgiem materiāliem un kalpo gadiem. Tās ir viegli uzstādāmas un demontējamas. www.averto.lv

Raksts tapis sadarbībā ar, lielāko Baltijā, nojumju un siltumnīcu tirgotāju “AVERTO”.