Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Dabas muzejā mirdzēs dāliju salūts

Redakcija
Redakcija

No 8. līdz 11. septembrim Latvijas Dabas muzeja izstāžu zāli rotās rudens ziedu karalienes dālijas dažādās krāsās, kuras apmeklētāju priekam būs sarūpējusi Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības Dāliju audzētāju sekcija sadarbībā ar LU Botānisko dārzu un Nacionālo botānisko dārzu.

Izstāžu zāli šajās dienās piepildīs vairāk nekā 300 šķirņu dālijas - gan vietējās, gan tādas, kas atceļojušas no tuvākām un tālākām zemēm. Šogad dālijas ar ziedēšanu nesteidzas, tāpēc, kādas šķirnes tiks izstādītas, pašiem audzētājiem vēl ir noslēpums.

Dāliju ziedi priecē mūsu acis gan ar krāsu un toņu dažādību, gan ar savu kuplumu. Patiesībā tie nav atsevišķi ziedi, bet gan veselas ziedkopas, kas sastāv no kurvītī sakārtotiem daudziem sīkiem ziediņiem – mēlziediem un stobrziediem –, ļaujot saskatīt līdzību ar košajām svētku uguņošanām debesīs.

Skaistākās dālijas no savām kolekcijām izstādē atrādīs selekcionāri Helga Ancāne, Aivars Baroniņš, Rita Zaļā, kolekcionārs Alvis Vītols, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs un Salaspils Nacionālais botāniskais dārzs.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja tikties ar ekspertiem, uzzināt interesantus faktus par viņu pieredzi un nozares sasniegumiem, kā arī gūt praktiskus puķkopju padomus.

Izstādes atklāšana notiks 8. septembrī plkst. 12.00

Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādes darba laiks:

C. – 12.00 - 19.00

Pk., S., Sv.– 10.00 - 17.00

Uz tikšanos Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!