Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:18, Did:0, useCase: 3


Ar ko atšķiras dvieļu žāvētāji no radiatoriem?

Redakcija
Redakcija

Jāatzīst, ka nereti cilvēki jauc dvieļu žāvētāju un radiatoru nozīmi un funkcijas. Lai arī abi var kalpot kā telpas papildinājums un pat dizainisks pienesums, tomēr funkcijas tiem atšķiras, un no radiatora nevajag gaidīt to, ko var sniegt speciāls žāvētājs.

Dvieļu žāvētāji

Vienīgā un līdz ar to galvenā funkcija dvieļu žāvētājiem ir izžāvēt slapjus vai mitrus dvieļus. No tiem nevar sagaidīt telpas apsildi. Dvieļu žāvētāji ir ļoti dažādi un piedāvājuma klāstā https://220.lv/lv/majai-un-remontam/vannas-istabas-iekartas/dvielu-zavetaji noteikti varat atrast arī tāda veida, kas pildīs dizainisku pienesumu telpā. Tie noteikti ir modernāki un atgādina pat dizaina priekšmetus. Parastie un cenu kategorijā nedaudz lētāki ir tie, kuri vizuāli atgādina lielus dvieļu pakaramos.

Atkarībā no tā veida, žāvētāja sildīšanai tipiski izmanto vai nu elektrību vai esošo apkures sistēmu. Sastopami arī tādi dvieļu žāvētāji, ko var pieslēgt karstajam ūdenim. Ar karsto ūdeni sildāmajiem ar laiku novērojama var būt korozija to iekšpusē, tādēļ kvalitatīviem šādiem žāvētājiem jābūt veidotiem no misiņa vai nerūsējošā tērauda. Dvieļu žāvētāji, kas pieslēgti apkurei, protams, nepilda savu funkciju visu gadu, vien apkures sezonā. Ūdens dvieļu žāvētājiem priekšrocība ir tā, ka tos var pieslēgt jebkurā laikā.

Dvieļu žāvētāju pareizā uzstādīšanā ir pāris būtiski soļi, kurus labāk uzticēt santehniķim vai speciālistam, kas uzstādot, apmācīs Jūs arī par turpmāko lietošanu.

Ja vēlaties iegādāties kvalitatīvu dvieļu žāvētāju savai vannas istabai, noteikti izmantojiet interneta veikala 220.lv plašo piedāvājumu, kur atradīsiet vairāk nekā 150 modeļus (dažādas krāsas, tipus, dažādus augstuma un platuma un jaudas parametrus). Arī cenu kategorijas ir ļoti dažādas un Jūs noteikti atradīsiet sev vislabāko variantu un galvenais - kvalitatīvāko.

Radiatori

Tieši tāpat kā dvieļu žāvētāji, arī radiatori mēdz būt kā dizaina elementi telpas interjerā. Tos var novietot gar vai zem logiem, pielikt pie sienas dažādās mājokļa telpās – virtuvē, viesistabā, guļamistabā un vannas istabā. Tos ražo no dažādiem materiāliem, un var veidot dažādās vēlamajās dizaina formās – ar asām, taisnām vai nevienādām malām. Šo radiatoru izgatavošanā reizēm izmanto arī grafītu. Tas ir īpašs ar to, ka ir ātri silstošs materiāls, un radiators var uzsilt pat piecpadsmit minūšu laikā.

Vēl ir parastie, kas ir ekonomiski izdevīgi un pilda savu funkciju sildīt telpu. Standarta variantu parasti ražo no tērauda vai metāla, tie ir ekonomiski izdevīgāki. Reizēm tos izmanto arī telpu atdalīšanai, un tos var novietot gan vertikāli, gan horizontāli. Atkarībā no vēlmēm un iespējām, ir iespēja arī uzstādīt klasiskos jeb čuguna radiatorus, kas būs grezni.