Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Vienkārši ieteikumi, kas palīdzēs sakrāt naudu

Redakcija
Redakcija

Naudas krāšana ir labs veids, kā audzināt savu raksturu. Un pats svarīgākais – sakrājot naudu konkrētai vajadzībai, cilvēks ir izvairījies no naudas aizņemšanās. Kad cilvēks ir izlēmis krāt naudu, pirmais solis noteikti ir izvērtēt savu budžetu. Jāapzinās savi ienākumi, kā arī, kādi ir izdevumi, kuri ir jāsedz bez izņēmumiem, piemēram, īres maksa un komunālie maksājumi, kredītlīnijas atmaksa. Tāpat arī nav iespējams iztikt bez izdevumiem par pārtiku un citām ikdienā nepieciešamajām lietām.

Naudas krāšana ir samērā laikietilpīgs process, kas prasa lielu paškontroli un savaldību – nedrīkst ļauties pēkšņiem kārdinājumiem un visu līdz šim iekrāto vienā mirklī iztērēt. Jāpatur prātā, ka prieks par spontāno būs īss, un pēcāk sekos skumjas par to, ka viss iekrātais ir iztērēts.

Lai naudu iekrātu, tā jāprot ietaupīt, un ar to arī būtu jāsāk. Ietaupīt naudu nenozīmē uzsākt drastiskas diētas vai atteikties no sev iemīļotiem hobijiem vai ikdienas nodarbēm. Naudu var ietaupīt vienkārši, vajag tikai nedaudz pasekot līdzi saviem tēriņiem.

Tā kā teju pusi no saviem ienākumiem mēs tērējam pārtikai, tad var mēģināt uz to ietaupīt. Sāciet apdomāt savus pirkumus, izmantot iepirkumu sarakstus un kuponus. Ēdienu gatavojiet mājās, ņemiet to līdzi uz darbu – tas būs krietni izdevīgāk nekā katru dienu pusdienās doties uz kafejnīcu. Jūs pat nespējat iztēloties, cik daudz naudas cilvēks iztērē kafijai, ko iegādājas degvielas uzpildes stacijās un kioskos. Atrisiniet šo problēmu ātri un vienkārši – katru dienu sagatavojiet kafiju mājās, ietaupiet naudu un laiku, ko iztērējat stāvot rindā.

Lielākajai daļai cilvēku ir arī automašīnas, kurām ir nepieciešama gan apkope, gan arī diezgan bieži nepieciešams uzpildīt bāku. Ja daudz naudas tiek tērēts benzīnam, taču nav iespējams izvairīties no regulāriem un diezgan gariem pārbraucieniem, tad viena alternatīva, kā iekrāt naudu šajā jomā, ir uzstādīt automašīnai gāzes iekārtu. Kaut sākotnēji šķiet, ka tas izmaksā dārgi, ilgtermiņā tas noteikti atmaksājas!

Ja regulāri mazgājiet savu automašīnu auto mazgātuvē, mainiet ieradumus! Automašīnu mazgājiet paši, ja ir tāda iespēja, vai izmantojiet pašapkalpošanās auto mazgātuves, kurās iespējams auto nomazgāt pat par 50 centiem.

Atcerieties, ka naudu var ietaupīt arī to ieguldot! Ne visi ieguldījumi ir riskanti. Ieguldiet naudu vērtspapīros, ļaujiet, lai nauda pati pelna. Palasiet speciālistu viedokļus, papētiet, ko piedāvā bankas. Interneta bankās bieži vien pieejama informācija par ieguldījumiem un finanšu darījumiem, kas ir droši un stabili.

Lai naudu būtu vienkāršāk sakrāt, vienmēr paturiet prātā mērķi, kuram šo naudu krājat. Kaut arī tas liekas nedaudz klišejiski, tomēr nolieciet redzamā vietā foto ar ceļojuma galamērķi vai kādu savu sapni, kuru vēlaties piepildīt. Trenējiet raksturu un ejiet garām skaistiem veikalu skatlogiem, netērējiet savus iekrājumus!

Vēl viens veids, kā ne tikai ietaupīt, bet pat nopelnīt – atbrīvoties no lietām, kas vairs nav nepieciešamas. Pārskatiet sava skapja saturu, tur noteikti atradīsies kas tāds, kas vairs nav nepieciešams. Tomēr, kādam tas var noderēt – izmantojiet Andeles tirdziņus un sludinājumu portālus, lai pārdotu to, kas vairs nav nepieciešams. Tādējādi radīsies iespēja iegūt papildus līdzekļus un atbrīvot vietu skapī.

Iekrāto naudu nelieciet zeķē vai cūciņā – atveriet krājkontu. No krājkonta naudu nav iespējams izņemt uzreiz, šis pakalpojums jāpiesaka iepriekš un jāmaksā komisijas maksa. Tas ir veids, kā kontrolēt sevi. Ja nauda vienmēr būs redzamā vietā, var rasties kārdinājums to iztērēt kādam spontānam mērķim.

Krājiet, lai sasniegtu savus sapņus un mērķus. Galvenais, ticiet – naudas krāšana ir patīkams ieradums!