Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Kā pārcelties uz dzīvi citā pilsētā?

Redakcija
Redakcija

Pārcelšanās uz citu pilsētu ir vienlaikus aizraujoša un biedējoša. Satraukumu rada viss nezināmais, taču papildu stresu rada nepieciešamība pakot un pārvest mantas, kā arī veikt citus svarīgus uzdevumus, kas ir daļa no pārcelšanās procesa. Lai palīdzētu Tev šo stresa pilno laiku pārdzīvot vieglāk, turpinājumā esam apkopojuši noderīgus padomus, kuros vērts ielūkoties. Ja arī Tev pašam tie šobrīd nav aktuāli, iespējams, varēsi palīdzēt kādam draugam vai tuviniekam.

Kā samazināt ar pārcelšanos saistīto psiholoģisko spriedzi?

Papildus tam, ka jāplāno dažādi praktiskas dabas jautājumi, pārcelšanās rada arī psiholoģisku spriedzi, jo nezinām, ko gaidīt no jaunās dzīvesvietas, tai būs jāpielāgojas, turklāt arī pati mājvietas un jauna darba atrašana ir stresa pilns process.

Iemesli tam, kāpēc cilvēki pārceļas uz dzīvi citur, ir dažādi, tomēr lielai daļai tā ir vēlme atrast labāku darbu, mājvietu vai vienkārši uzlabot dzīves apstākļus. Lai arī cerības mums ir augstas, jārēķinās arī ar to, ka ne viss var iet, kā plānots. Piemēram, iespējams, esi atradis mājokli, taču saproti, ka tam jāveic remonts vai kādi citi uzlabojumi, kā arī jāpērk jaunas mēbeles, sadzīves tehnika. Šādos gadījumos cilvēki izmanto savus iekrājumus, ja tādi ir, vai arī citas alternatīvas - https://www.crediton.lv/aizdevumi/paterina-kredits vai https://www.crediton.lv/aizdevumi/kreditlinija.

Lūk, daži padomi, kurus izmantot, lai vieglāk pārdzīvotu emocionālo un psiholoģisko spriedzi pārvākšanās laikā:

• Lai izvairītos no nevajadzīgiem satraukumiem, velti laiku, lai rūpīgi saplānotu pārvākšanos. Tādā veidā arī izvairīsies ko aizmirst vai pazaudēt;
• Lai motivētu sevi nepadoties, uzraksti uz papīra svarīgākos iemeslus, kādēļ pārcelies. Piestiprini šo lapu mājoklī, viegli pamanāmā vietā;
• Padomā par to, kā radīt jaunajā mājvietā omulīgu un patīkamu atmosfēru. To palīdzēs izdarīt dažādi interjera nieciņi, sveces, gleznas, pledi, mīksti paklāji, ēteriskās eļļas un pieklusināts apgaismojums (var izmantot arī svētku lampiņas vai gaismas bumbas);
• Ierodoties jaunajā pilsētā, izpēti, kādi pasākumi šeit notiek, kur cilvēki dodas atpūsties, kādas ir labākās vietas pastaigām. Noteikti apmeklējiet kādu no pasākumiem un vietām, lai iepazītos ar vietējiem un, iespējams, pat iegūtu jaunus draugus. Tas arī palīdzēs aizdzīt uztraukumu un skumjas;
• Ja pārcelies kopā ar bērniem, iesaisti viņus dažādos darbos, iekārtojot jauno mājokli. Tāpat, protams, pavadiet kopā laiku, ejiet izpētīt apkārtni, kurā dzīvojat, un iepazīstiet savus kaimiņus.

Svarīgi soļi, kas palīdzēs atvieglot pārcelšanos uz citu pilsētu

• Izpēti savu galamērķi. Pirms pārcelies uz jaunu pilsētu, noteikti ievāc par to informāciju. Ja jau zini, kur dzīvosi, noskaidro, cik droša ir apkaime, cik tālu no dzīvesvietas atradīsies darbs, kā līdz tam nokļūt. Piesakies šīs pilsētas Facebook domubiedru grupās, kā arī vari izveidot diskusiju ar interesējošiem jautājumiem. Vietējie noteikti palīdzēs uz tiem atbildēt. Tāpat vari arī atrast kādu personu, kas šajā pilsētā jau dzīvo un iztaujāt par to, kas Tevi satrauc un interesē.
• Neatliec mantu pakošanu uz pēdējo brīdi. Esošo mantu krāmēšana var aizņemt vairāk laika, nekā Tev šķiet, tāpēc sāc to darīt laikus, lai pēdējās dienās nebūtu lieki jāsatraucas. Atceries pasargāt trauslās lietas, kā arī vērtīgās mantas vēlams pārvietot pašu spēkiem, nevis uzticēt svešiniekiem.
• Izšķiro mantas. Nav šaubu, ka, krāmējot mantas, kuras pārvietot uz jauno dzīvesvietu, Tu noteikti atradīsi arī tādas lietas, kuras Tev vairs nav nepieciešamas. Izšķiro tās un, ja iespējams, nodod labdarībai. Nebaidies atbrīvoties no liekā!
• Pārdomā, kā ērtāk iepakot mantas. Ir vairāki varianti, kā pārvest apģērbus, virtuves piederumus, grāmatas un citas nepieciešamās lietas. Vari izmantot kastes, kuras var gan iegādāties veikalos, gan arī pavaicāt pārdevējiem, vai no piegādēm nav atlikušas liekas kastes. Tas ne tikai palīdzēs ietaupīt, bet arī saudzēs dabu, jo kastes tiks lietotas vairākas reizes. Trauslos priekšmetus iepako burbuļplēvē vai citā materiālā, kas pasargās tos no bojājumiem. Naudu un dokumentus glabā pie sevis.
• Izveido lietu sarakstu. Lai atvieglotu pārvākšanās procesu, iesakām sarakstīt visas svarīgākās lietas, kuras pārvieto uz jauno mitekli. Šis check-list kalpos kā palīgs pēc tam, kad izpakosi visas mantas un sāksi iekārtot istabas.

Ceram, ka Tev šie padomi noderēs, lai pārvāktos bez raizēm!