Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Noderīgi padomi, kā izvēlēties virtuves mēbeles

Guļamistaba, guļamistaba, guļamistaba... Lielākā daļa droši vien ir pārliecināti, ka tā ir pirmā un pati galvenā vieta mājā, un tieši no tās jāsāk aprīkot māju.
Tomēr lielākā daļa jums nepiekritīs – vēl jo vairāk sievietes. Un viņiem būs pilnīga taisnība!
No praktiskās puses, vīt ligzdiņu jāsāk no virtuves. Ja bez televizora vai bērnu sporta ierīcēm vēl var kaut kā iztikt, tad plīts un ledusskapja trūkums daudz manāmāk atsauksies uz jūsu sadzīvi. Tāpēc atlieciet plazmas televizora iegādi viesistabai un hai-tek lietiņas priekšnamam – sāksim aprīkot virtuvi.
Noderīgi padomi tiem, kuri vēlas veidot harmonisku katru savas mājas stūrīti. Kā tad izvēlēties virtuves mēbeles un iekārtot, lai viss būtu funkcionāli un skaisti?

Virtuves krāsa

Izšķiroša nozīme ir krāsu gammai. Domāju, ka nav jāpaskaidro cik ļoti liela ir krāsas iedarbība uz jūsu garastāvokli, un uz cilvēka psihi vispār. Tāpēc pievērsiet šim jautājumam īpašu uzmanību.
Psihologi labvēlīgai atmosfērai rekomendē pasteļtoņus. Izvairieties no spilgtas koncentrācijas krāsas un sarežģītiem zīmējumiem. Jebkurš virtuves mēbeļu ražotājs šodien piedāvās jums milzum daudz toņu variantus. No sākuma nodefinējiet, kam jūs dodat priekšroku.

Pistācijas riekstu koka toņi, persiku, rozā, citrona būs īstajā laikā. Ja virtuves logi ir saulainajā pusē, var mazliet „atvēsināt” telpu ar aukstiem toņiem – zilu, zaļu pelēku. Bet ne pārāk draiskojieties ar kontrastiem – tas nelabvēlīgi ietekmē ēstgribu.

Mēbeles

Lai ko jūs arī izvēlētos – mēbeles virtuvei pēc pasūtījuma vai mēbeles pirktas veikalā, pievērsiet uzmanību pretskatam. Par pretskatu sauc virtuves komplekta priekšpusi.
Neesiet skopi šajā jautājumā. No materiāla kvalitātes, no kura būs izgatavotas mēbeles durtiņas un atvilktnes, būs atkarīgs tās kalpošanas laiks. Ņemiet vērā mehānisko iedarbību uz šīm detaļām.
Parasti izmanto apdarinātu finierskaidu vai plastikātu. Visdārgākais variants – dabīgais koks: ķirsis, riekstkoks, ozols.
Pielieto arī MDF flīzes – ekoloģisks materiāls ar savu priekšrocību komplektu. Viendabīgās flīzes ar izturīgu struktūru un mitrumizturīgas. Jūs varat izvēlēties glancētas vai matētas, ar reljefu virsmu vai gludas.
Tāpat jūs varat izvēlēties pretskata rāmi – šajā gadījumā materiālu kombinācijas var būt ļoti daudz.

Svarīgie sīkumi

Noteikti pievērsiet uzmanību detaļām. No to kvalitātes atkarīga mēbeļu funkcionalitāte. Galda virsmai ir jābūt drošai – pievērsiet uzmanību tās izturībai un mitrumnoturībai.
Pārbaudiet pēc iespējas izturību pārkarēm, durvju eņģēm un šarnīriem. Izpētiet iekšējo telpu skapīšiem, plauktiņiem, groziem un citām konstrukcijām.
Neignorējiet jaunmodīgos dizaineru izgudrojumus – tos taču neizdomāja tāpat vien, bet priekš mūsu saimniecītēm! Tāpēc neatsakieties no ērtībām.