Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Foto izstāde “Kukaiņi tuvplānā”

Redakcija
Redakcija

Latvijas Dabas muzejā no 24. oktobra 30. decembrim būs aplūkojama Latvijā pirmā šāda mēroga kukaiņu foto konkursa darbu izstāde.

Fotokonkurss „Kukaiņi tuvplānā”, kas tapis sadarbībā ar žurnālu Vides Vēstis, ir guvis necerēti lielu atsaucību. Vairāk nekā 130 dalībnieki ir iesnieguši vairāk nekā 430 darbus, no kuriem 150, žūrijas izvēlētie, būs aplūkojami izstādē.

Bildes tika vērtētas četrās kategorijās: vaboles, kukaiņi, citi kukaiņi un dažādu kukaiņu dažādas attīstības stadijas. Neatkarīgās žūrijas sastāvā bija – Andris Eglītis un Ainars Meiers – profesionāli dabas fotogrāfi; Nikolajs Savenkovs, Latvijas vadošais tauriņu speciālists, Daugavpils Universitātes profesors Arvīds Barševskis un LU Bioloģijas fakultātes asociētais profesors Voldemārs Spuņģis, kā arī Anitra Tooma, žurnāla „Vides Vēstis” galvenā redaktore.

Izstādē būs aplūkojamas arī aizsargājamu un reti sastopamu sugu fotogrāfijas, par kurām organizatoriem ir patiess prieks. Īpaši izceļams ir konkursa dalībnieces Aijas Stašulas iesniegtais darbs, kurā redzamais reti sastopamais tauriņš sārmeņu resngalvītis Carcharodus flocciferus līdz šim Latvijā ir novērots tikai sešas reizes.

Foto izstādes „Kukaiņi tuvplānā” atklāšana iecerēta 23. oktobrī kā dabas draugu, fotogrāfu un entomologu svētki, savukārt pārējie interesenti būs gaidīti no 24. oktobra muzeja darba laikā.

Informāciju sagatavoja:
Linda Rožkalne
Latvijas Dabas muzeja
Sabiedrisko attiecību un izstāžu nodaļa