Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


2020. gada aktuālākās interjera dizaina tendences

Redakcija
Redakcija

Dažādi remonti, atjauninājumi, uzlabojumi.. Ikviens no mums pieredzējis mirkli, kad laiks kaut ko uzlabot, jo tas vairs nav modē. Lai gan tendences mainās un attīstās ļoti strauji, dažas no tām ir populāras jau gadiem, nevis tikai sezonas laikā. Interesanti sekot līdzi tam, kā interjera dizaina tendences arvien vairāk pielāgojas mūsu vajadzībām, padarot mājokli ērtāku, patīkamāku un funkcionālāku.

Lai arī Jūs varētu padarīt savu mājokli modernāku un mūsdienīgāku, esam apkopojuši 2020. gada aktuālākās interjera dizaina tendences.

Zemes toņi

Sāksim ar krāsām! Lai gan pārliecinošs tendenču līderis jau ilgu laiku ir vēsie toņi, kā piemēram, debesu zils, arvien populārāki kļūst zemes toņi. Zemes toņu kombinācija ir viena no 2020. gada interjera dizaina krāsu tendencēm – olīvzaļš, smilšu dzeltens un veci oranžs ir krāsas, kas rada ne tikai siltu noskaņu, bet arī uztur saikni ar ārpasauli.

Mēbeles un aksesuāri, kam ir koksnes vai augu īpašības (šajā gadījumā krāsa), rada nomierinošu vidi, kas līdzinās dabas harmonijai. Šī sajūta īpaši aktuāla tagad, laikā, kad savos mājokļos pavadām lielāko daļu laika. Ņemiet vērā – zemes toņi nenozīmē, ka telpai jābūt neitrālai! Šī krāsu palete iekļauj sevī arī tumšus toņus, tādējādi, piemēram, bēšai sienai ideāli piestāvēs šokolādes brūns drēbju skapis. Saskaņojot vienā telpā dažādus zemes toņus, iespējams radīt unikālu un modernu salikumu.

Apaļas formas

Šī interjera dizaina tendence viennozīmīgi ir atgriezusies no iepriekšējo gadu tendencēm. Apaļas formas bija īpaši populāras 60. un 70. gados. Iedvesmojoties no šiem laikiem, ar noapaļotām mēbelēm pašreiz iespējams radīt vēsturisku atmosfēru ar mūsdienīgu piesitienu. Apaļas formas izceļ mēbeli un tās skaistumu.

Arvien populārākas kļūst asimetriskas formas, piemēram, viens dīvāna stūris kvadrāta formā, otrs – apaļš vai dīvāns, kas veidots pusmēness formā. Brīvās formas dizaini, kā aplis šogad sasniegs kulmināciju, arvien populārākām kļūstot organiskām formām. Tas ir loģiski, jo mūsu mājās vairāk nekā jebkad agrāk nepieciešama dabas mierīgā enerģija. Viļņi, apļi un līkumi rada mieru, kas nepieciešams ikvienam no mums, lai ikdienas skrējienā kaut uz mirkli apstātos un relaksētos.

Multifunkcionalitāte

Tā kā teju katrā mājsaimniecībā šobrīd norisinās attālināti darbi un mācības, daudzfunkcionālas telpas 2020. gadā kļuvušas par vienu no būtiskākajām interjera dizaina tendencēm.
Jau kādu laiku populāri ir veidot tieši atklātu mājokļa plānojumu, tādējādi izveidot daudzfunkcionālas telpas iespējams pavisam vienkārši. Telpas un funkcionalitātes dubultošanās visbiežāk novērojama virtuves un ēdamistabas rajonos. Virtuves Saliņa vienā mirklī var kļūt gan par ēdamgaldu, gan par darba vietu - tādā veidā cilvēki spēj gatavot, ēst, socializēties un strādāt vienlaicīgi.

Tapetes ar ziediem

Tapetes ar ziediem ir viens no ilglaicīgākajiem interjera dizaina trendiem. Jāsaprot, ka šajā gadījumā runa nav par hipiju stilu vai bohēmu, bet gan par mūsdienīgu dizainu, kas nosaka, ka viena no telpas sienām pilnībā noklāta ar ziedu tapeti. Ņemot vērā krāsu dinamiskumu un kontrastainumu, pašreiz dažādi tapešu raksti pieejami dažādos izmēros un dizainos, tādējādi tos iespējams pieskaņot teju jebkuram dekoratīvajam stilam.

Lai arī akcenta siena parasti ir neliela, tā pievērš uzmanību un rada interesi. Ziedu tapetes parasti tiek izvietotas vannas istabās vai gaiteņos, lai piešķirtu šķietami vienmuļai telpai košus akcentus, tomēr tāpat tās iespējams pievienot ēdamistabai vai guļamistabai. Padoms - tapetes ar ziediem vēlams uzklāt uz mazākās telpas sienas, pārliecinoties, ka tās netiek noslēptas aiz sekcijas (uzzināt vairāk), galda vai kādas citas mēbeles!

Biofilais dizains

Biofilais dizains ir 2020. gada interjera dizaina tendence, kas iekļauj sevī dažādus dabiskos elementus (materiālus, gaismu, veģetāciju) modernā vidē. Šie elementi tieši ietekmē mūsu veselību, un dažādi pētījumi liecina, ka tiešiem un arī netiešiem dabas elementiem ir svarīga loma stresa mazināšanā, asinsspiediena līdzsvarošanā un sirdsdarbības ritma normalizēšanā. Turklāt šis dizaina veids palielina produktivitāti, radošumu un paaugstina labsajūtu. Neticams iznākums, vai ne?

Mūsdienu sabiedrībā, kurā liela nozīme tiek piešķirta dabas ilgtspējībai un morālajai/fiziskajai veselībai, biofilais dizains ikdienas dzīvē tiek integrēts arvien vairāk. Kā to panākt un realizēt interjera dizainā?

Tiešā dabas pieredze:

• dabīgā apgaismojuma izmantošana (mazāk lampu, vairāk saules gaismas)
• ūdens (piemēram, mazas strūklakas)
• iekštelpu augi, augu sienas, dārzi (izvietošanai varētu noderēt 220.lv skapji)

Netiešā dabas pieredze:

• dabisko materiālu izmantošana (vēlams, pārstrādāti materiāli, kā akmens, koksne, metāls)
• dabā pieejamo krāsu izmantošana (zemes krāsas, zaļie, zilie toņi)
• dabas attēlu izmantošana (gleznas, bildes, utt.)

Metālu kombinācijas

Šogad pavisam noteikti interjera dizaineri ir apmāti ar metāliem un to kombinācijām. Gan apdares, gan mēbeles sudraba, zelta, skārda un vara krāsā kļūst populāras itin visur, un izskatās, ka šī tendence spēs saglabāt savu popularitāti arī turpmāk. Tā kā metāls ir smags materiāls, pastāv dažas vadlīnijas, kas palīdz novērst to, ka telpā metāli ir par daudz.

Piemēram, sajaucot siltus (misiņa, zelta, vara) un vēsas krāsas (alumīnija, sudraba, nerūsējošā tērauda) metālus, izvēlieties vienu dominējošo krāsu un akcentu. Tādus neitrālus metālus kā čuguns un citus melnos metālus var viegli kombinēt ar abiem.

Izvairieties arī no trīs dažādu metālu sajaukšanas. Uzmanieties, lai vienā telpas daļā netiktu kombinēti dažādi metāli. Metālu aksesuārus un mēbeles nepieciešams novietot uz dažādām horizontālām un vertikālām plaknēm. Piemēram, ja jums ir vara kafijas galdiņš, apsveriet iespēju pievienot gaismas armatūru, kas veidota no tā paša metāla.