Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Instrumentu komplekts saimnieciskam vīrietim - vispraktiskākā dāvana svētkos

Redakcija
Redakcija

Katram saimnieciskam vīrietim saimniecības uzturēšanai ir vajadzīgi instrumenti, ar kuriem var salabot, radīt vai remontēt mājokli. Instrumentu klāsts ir ļoti plašs, tāpēc, iegādājoties vai dāvinot pirmos instrumentus, tiem ir jābūt praktiskiem un ikdienā pielietojamiem. Atsevišķi instrumenti ir universālāki, citi - neaizstājami ikdienas darbos. Tikpat jāizvērtē, vai vīrietim nav arī kāds īpašs hobijs, ko vēlētos attīstīt savā garāžā, piemēram, metināt vai apstrādāt koku.

Kurus instrumentus vislabāk dāvināt vīrietim, lai saimniecībā vienmēr būtu rosība un viss salabots?

Urbjmašīna

Ir divu veidu urbjmašīnas - elektriskā un akumulatora. Urbjmašīna saimniecībā var noderēt ļoti bieži - gan lai pievienotu pie sienas gleznu, gan lai saliktu kopā skapi. Saimnieciska vīrieša instrumentu komplektā tieši urbis ir universālākais instruments, ar kuru viņš spēs paveikt dažādus mājas darbus.

Rokas zāģis

Dzīvojot mājā, katram saimniekam pienāk diena, kad ir jāsazāģē kāds zars, koks vai celms, tāpēc, ja Jūsu mājās tam nav paredzēts jau lielais zāģis, tad iesākumam jāsarūpē parastais rokas zāģis.
Labs rokas zāģis spēj sazāģēt ne tikai koku, bet arī plastmasas un pat metāla caurules.

Metināšanas iekārta

Būvniecības un remonta darbi mājās nav nekas pārsteidzošs. Mūsdienās ir pieejami dažādi metināšanas iekārtu veidi, piemēram, ir gan maiņstrāvas, gan līdzstrāvas, gan mājas lietošanas metinātāji.
Mājas apstākļiem vispopulārākais un piemērotākais ir MMA metināšanas aparāts, tas ir ļoti viegli vadāms un universāls dažādām vajadzībām.

Ripzāģis

Mūsdienās elektriskais ripzāģis ir tikpat iecienīts saimniecības darbos kā urbis. Ripzāģis savu nosaukumu ir ieguvis no griezējdiska, kas ir rotējošās ass sastāvdaļa. Ripzāģa praktikums ir neizmērojams - tas var zāģēt dažādus materiālus, piemēram, koku un pat akmeņus.

Ripzāģa ripas ir dažādas - jāizvērtē, ko tās īpašnieks plāno sazāģēt, piemēram, dimanta un abrazīvā akmens ripas spēj sadalīt cietos materiālus - akmeni un metālu. Lielākās ripas ir vairāk piemērotas kokam, it īpaši, ja ir plānots sazāģēt malku. Ņemot vērā lielumu un ripas uzdevumu, zāģim ir jābūt arī jaudīgākam, parasti tiem ir arī lielāks korpuss, svars un cena.

Ripzāģi atšķiras arī pēc to formas un motora jaudas, apgriezienu skaita, kā arī papildaprīkojuma.

Kompresors

Kompresors ir ierīce, par kuru priecātos ikkatrs saimniecisks vīrietis - tā pielietojums ir gana plašs. Kompresoru var izmantot garāžā vai krāsošanai, kā arī daudzos citos saimnieciskos darbos. Arī kompresori ir dažādi, tāpēc, izvēloties sev vai saimniecībai piemērotāko kompresoru, ir jāsaprot, kādus uzdevumus tam būs jāveic.

Kompresora tvertnes tilpumu mēra litros, turklāt, jo tā tilpums ir lielāks, jo vairāk saspiesta gaisu, tas var izmantot.
Izvēloties ilgtermiņam lietojamu kompresoru, ņemiet vērā šos faktorus:

• Vislabākie kompresori ir bezeļļas - tie atvieglo ierīces lietošanu, neuztraucoties par tās uzpildīšanu un traipiem;
• Kompresoriem ir arī dažādi skaņas līmeņi. Parasti vecāki modeļi ir skaļāki, mūsdienīgākie - klusāki. Saimniecībā privātiem nolūkiem paredzētie kompresori ir pieņemami ar aptuveni 55 dB;
• Kompresora tilpne - jo apjomīgāks un lielāks ir tvertnes tilpums, jo lielāka būs ierīce. Piedāvājumā ir tilpnes no 5 līdz 272 litriem;
• Jauda - jaudas nozīme kompresora iegādē ir būtiska ne tikai tādēļ, lai varētu efektīvāk darboties, bet arī ņemt vērā, ka būs lielāks elektrības patēriņš. Saimniecībai piemērotākie ir kompresori ar 1200 W.

Instrumentu komplekts ar uzgaļiem

Gandrīz vai katrs no mums ir sastapies ar situāciju, kad ir saplīsusi kāda lieta, bet vajadzīgais skrūvgrieznis vai uzgalis ir pazudis.

Instrumentu komplekts ar uzgaļiem ir top prece, kas vajadzīga saimnieciskam vīrietim - komplektā ir gan uzgriežņi, gan žokļu atslēgas, gan rokturi muciņām un uzgaļi skrūvēm. Ar šādu instrumentu kasti vīrietis spēs ātri vien salabot saplīsušās ierīces vai santehniku.

Instrumentu komplekts var sastāvēt no vairākām ierīcēm, kuras var atšķirties pēc vajadzībām un darāmo darbu apjoma. Interneta veikalā 220.lv Jūs varat iegādāties dažādu zīmolu instrumentus, piemēram, Dewalt instrumenti ir pieejami vidējā cenu kategorijā, nezaudējot kvalitāti un instrumentu ilgtspējīgumu darboties sadzīvē.