Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


5 dažādi stili virtuves iekārtošanai

Virtuve ir tā vieta, kur parasti pulcējas visa ģimene, lai ne tikai kopā ieturētu maltītes, bet arī parunātos pie tējas tases. Tāpēc ir tik svarīgi, lai katrs no mums savā virtuvē justos ērti un labi. Mēs izvēlējāmies piecus virtuves noformēšanas stilus, par kuriem jums pastāstīt šajā reizē.

1. Krāsaina virtuve 50-to gadu stilā

Attēlā pa kreisi redzama virtuve, kurā saimnieko dizaineris Tonijs Barrats. Pirms dažiem gadiem viņš iegādājās vecu māju Longailendā un nolēma tajā saglabāt koka apdari un 50-to gadu virtuvi. vienīgais, ko Barats pievienoja interjeram, bija dažas detaļas, tādas kā plakāti un emaljētas plāksnītes retro stilā, kas palīdz uzturēt pagājušā gadsimta 50-to gadu garu..

Attēlā pa labi apskatāma dizainera Krisa Kolmana un tērpu dizaineres Endželas Sančesas virtuve. Viņu dzīvoklis atrodas Nujorkas hipsteru rajonā Viljamsburgā un atbilst kā vietas garam, tā arī pāra gaumei. Interjera pamatā ir interesanta un praktiska ideja.
Parasti virtuves iekārta tiek iegādāta ilgstošam laikam un cilvēki tāpēc baidās no košām krāsām- ja nu apnīk? Taču daudziem gribas dzīvot krāsaini un Kolmans uzskatāmi parāda, kā tas ir iespējams.
Viņa dzīvoklī ir visparastākā virtuve tumšā krāsā. Krāsainība tiek panākta ar apdares un krēslu palīdzību: gan vienu, gan otru nomainīt ir krietni vieglāk un lētāk. Šīs detaļas īpaši krāšņi izskatās uz tumšās virtuves iekārtas un grīdas fona. Starp citu, tapetes šim interjeram veidotas pēc pasūtījuma- rakstu izdomājusi Endžela, iedvesmojoties no 50- to gadu latīņāmerikāņu māksliniekiem.

2. virtuve minimālisma stilā

Franču dizainere Matalī Krasse dzīvo bijušajā rūpniecības ēkā, arī viņas virtuve ir industriālā minimālisma stilā veidota- izgatavota no nerūsējoša tērauda. Darba zonas izmēri izskaidrojami ar to, ka šī ir ģimenes virtuve: kopā ar Matalī dzīvo viņas vīrs un divi bērni.
Paralēli izturībai, tēraudam ir vēl viena laba īpašība: tas labi atstaro gaismu, kuras šeit arī tāpat netrūkst. Dzīvoklī ir lieli logi, turklāt saimniece, nevēloties aizkraut platību, ir attiekusies no piekaramajiem skapīšiem. Tā vietā Matalī ir uzprojektējusi caurspīdīgu plauktu, kas vienlaicīgi kalpo arī kā siena starp virtuvi un koridoru.

3. Mūsdienu klasiskā virtuve

Šī virtuve atrodas trīsstāvu dzīvojamā mājā, kas uzbūvēta Marseļas centrā un pieder tērpu dizainerim Filipam Pjūronam. Remonta laikā topošajā virtuves telpā viņš sienā izcirta durvis uz dārzu, lai varētu baudīt maltītes svaigā gaisā. Pēc pasūtījuma izgatavotās mēbeles nokrāsotas "artišoka sirds" tonī. Piekaramie skapīši sniedzas līdz pat griestiem, bet spoguļdurtiņas mēbeles padara it kā "vieglākas", taču prasa noteiktu kārtību. Filipam, kā redzams, ar šo lietu problēmu nav: labajā pusē akurāti izkārtota universāla balta servīze, bet kreisajā- bakalejas rezerves.
Kopumā šī virtuve ir praktiskuma paraugs, kaut arī šeit atrodamas tādas emocionālas detaļas kā veci svari un galds no rupji tēsta koka.

4. Melnbaltā stila virtuve

Šajā projektā ir viss, kas iederas klasiskā virtuvē: skapīši ar rokturīšiem, liela plīts, dziļa izlietne un grezna no akmens veidota darba virsma. Bez tam, pateicoties tā autorei- dizainerei un virtuves saimniecei Nikolai Hovai, kas specializējusies tieši virtuvju un vannas istabu veidošanā interjers izskatās nestandarta.
Projekts veidots tikai no divām krāsām, bet, kā rāda prakse, melnbaltā gamma ir labs veids, kā telpu padarīt mūsdienīgāku. Vietām parastās krāsas vietā tiek izmantots krīts un skolas tāfele, kas ievieš rotaļīgu elementu interjerā. Laba ideja ir arī abās pusēs logam novietotie atklātie plaukti. Tie neaizēno gaismu, kā to dara parastie piekaramie skapīši, kā arī platība tiek izmantota lietderīgi.

5. Bohēmas stila virtuve

Dizainera Endrjū Loka dzīvesvieta izskatās gandrīz vai kā klasiski bēniņi, kaut patiesībā tas ir parasts dzīvoklis (tikai pamatīgi pārbūvēts) viktoriāņu stila mājā Londonā. Lielu lomu bohēmiskā stila radīšanā spēlē tieši virtuve. Lai savienotu virtuvi ar dārzu, Endrjū ir atsedzis ķieģeļu sienu, bet ar grīdas flīžu palīdzību nodalījis virtuves zonu no dzīvojamās telpas.
Virtuves mēbeles izgatavotas speciāli pēc pasūtījuma no antīka koka.