Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


15 veidi, kā dzīvot "vienkāršu" dzīvi

Redakcija
Redakcija

Mūsdienu saspringtajā dzīves ritmā mēs steidzamies no mājām uz darbu, no darba uz mājām, mēģinam paveikt vairākus darbus vienlaicīgi, bet tik un tā gadās, ka kavējam un daudz nervozējam par dažādām problēmām, tai skaitā, ģimeni, draugiem, naudu, attiecībām, veselību un citiem jautājumiem. Ilgstoša spriedze atstāj negatīvas sekas uz mums, tādēļ ik pa laikam vērts palūkoties uz savu dzīvo no malas un padomāt, vai ir iespējams padarīt savu dzīvi vienkāršāku. Piedāvājam 15 veidus, kā to izdarīt.

1. Atbrīvojieties no nekārtības. Šis ir pirmais solis, kā ieviest kārtību ne tikai savā mājoklī un darbavietā, bet arī galvā. Atbrīvojieties no lietām, kuras netiek izmantotas – pārdodiet, atdodiet vai izmetiet tās atkritumos, atkarībā no kvalitātes.

2. Radiet kaut ko no nulles. Pat vienkāršākās lietas izveidošana no nekā var nest daudz prieka. Pagatavojiet maltīti, uztaisiet dāvanu kādam sev mīļam cilvēkam vai uzzīmējiet ko skaistu.

3. Saīsiniet darāmo darbu sarakstu. Daudziem no mums šāds saraksts ir, turklāt nereti to veido pat vairāki desmiti uzdevumu. Tā vietā, lai mēģinātu izdarīt tos visus, koncentrējieties uz trim vai pieciem svarīgākajiem darbiem.

4. Izvairieties no “multitaskinga”. Vēlme darīt vairākas lietas vienlaikus ir raksturīga daudziem no mums. Diemžēl šāda rīcība nereti noved pie stresa un kļūdām. Pamēģiniet veikt uzdevumus pa vienam, un redzēsiet, kāds būs rezultāts.

5. Ierobežojiet sociālo mediju lietošanu. Arī Jūs noteikti piekritīsiet, ka sociālie mediji, piemēram, “Facebook”, “Instagram” un citi, lieki tērē mūsu laiku. Tā vietā, lai regulāri aplūkotu, kas jauns notiek Jūsu profilā, centieties sociālo mediju apmeklēšanu ierobežot līdz pāris reizēm dienā.

6. Atslēdziet paziņojumus. Viens no iemesliem, kādēļ cilvēkiem rodas vēlme pastāvīgi lūkoties savā telefonā un atvērt sociālo mediju aplikācijas, ir paziņojumi, kas novērš uzmanību no svarīgākiem uzdevumiem. Atslēdziet tos, lai netraucētu veltīt laiku nozīmīgiem darbiem.

7. Izvairieties no personīgo darīšanu kārtošanas dienas laikā. Līdzīgi kā sociālie mediji, arī atbildēšana un personīgajiem zvaniem un ziņām var novērst uzmanību un samazināt produktivitāti, radot papildu stresu darba vietā. Lai no tā izvairītos, izslēdziet telefonam skaņu un brīdiniet draugus un tuviniekus, lai traucē Jūs tikai ārkārtas situācijās.

8. Pavadiet laiku dabā. Ik pa laikam ir vērts doties garākā pastaigā, lai ne tikai pavadītu laiku svaigā gaisā, kas īpaši nepieciešams tiem, kuri strādā birojā, bet arī sakopotu domas un rastu atbildes uz dažādiem Jums svarīgiem jautājumiem.

9. Veltiet laiku sev. Cenšoties visu laiku palīdzēt citiem, nedrīkst aizmirst arī par sevi, jo agri vai vēlu enerģijas rezerves izsīks. Atcerieties atpūsties un veltīt laiku sevis palutināšanai.

10. Dodieties uz veikalu ar iepirkumu sarakstu. Dzīvē ir pietiekami daudz situāciju, kas rada papildu izdevumus. Samaziniet savus tēriņus, ikdienā esot uz veikalu ar iepirkumu sarakstu, kas palīdzēs neko neaizmirst, kā arī neļaus Jums veikt tik daudz spontāno pirkumu.

11. Iemācieties pateikt “nē”. Mums apkārt ir tik daudz kārdinājumu, pienākumu un iespēju, taču ir jāizvērtē, vai visas no tām Jums patiešām būs noderīgas un vajadzīgas. Iemācieties noteikt prioritātes un pateikt “nē”.

12. Sagatavojieties nezināmajam. Lai arī nākotni mēs nevaram paredzēt, ir iespēja veikt dažādas aktivitātes, kas palīdz mūs pasargāt nākotnē. Viens no šādiem paņēmieniem ir iekrājumu veidošana, kas noderēs ārkārtas situācijās. Taču, ja tomēr nepaspējat iekrāt pietiekami daudz naudas, atcerieties, ka šādos gadījumos var noderēt arī Creamcredit.lv aizdevums. Vairāk par to varat uzzināt aizdevēja mājas lapā.

13. Vienkāršojiet garderobi. Tā vietā, lai pavadītu laiku, domājot, ko katru dienu vilkt, izveidojiet komplektus ar klasiskiem apģērba gabaliem, kurus iespējams vilkt dažādās situācijās.

14. Nogaidiet, pirms pērciet. Mēdz gadīties, ka atrodat preci, taču neesat pārliecināti, vai Jums tiešām tā nepieciešama? Nogaidiet vismaz nedēļu, lai izvērtētu plusus un mīnusus, un tikai tad veiciet pirkumu.

15. Nosakiet īstermiņa un ilgtermiņa mērķus. Ikviens no mums zina to, cik svarīgi ir radīt arvien jaunus mērķus savā dzīvē. Taču, lai to sasniegšana būtu vienkāršāka, centieties noteikt gan īstermiņa, gan ilgtermiņa mērķus.