Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Septiņas noderīgas un interesantas iespējas izstādē „Skola 2016”

Redakcija
Redakcija

Izmēģini roku kādā no profesijām, piedalies nozieguma izmeklēšanā, vēro ķīmiskos eksperimentus vai izmēģini veiksmi konkursos! Un, protams, uzzini visu par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs – tas viss jau šonedēļ no 26. līdz 28. februārim izstādē “Skola 2016” Ķīpsalā! Iesakām septiņas noderīgas, interesantas lietas un notikumus, ko vērts izmantot, apmeklējot izstādi „Skola 2016”.

1. Ātrais randiņš ar karjeras konsultantu
Ja vēl neesi izlēmis, par ko īsti kļūt, tad, iespējams, ātrais randiņš ar Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) karjeras konsultantu palīdzēs salikt punktus uz “i” – saņemt atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem par profesijas un izglītības iestādes izvēli, kā arī saņemt ieteikumus turpmākās rīcības plānam. Lēmums par nākotnes nodarbošanos katram ir jāpieņem pašam, bet karjeras konsultants palīdzēs labāk izprast esošo situāciju un ieteiks noderīgus resursus karjeras plānošanai.

2. Satiec augstskolu pārstāvjus!
Ja esi savas mācību iestādes meklējumos – izstādē „Skola 2016” satiec skolu un augstskolu mācībspēkus, studentus un audzēkņus, lai viņus iztaujātu un izzinātu visu par interesējošo mācību iestādi! Ķīpsalā vienkopus varēsi satikt aptuveni 140 augstskolu, koledžu, tehnikumu, profesionāli tehnisko un tālmācības vidusskolu un mācību centru pārstāvjus no 10 valstīm!

3. Iegūsti profesiju par Eiropas naudu!
Ja esi vecumā no 17 līdz 29 gadiem, izmanto iespēju apgūt profesiju īsā laikā Jauniešu garantijas projekta ietvaros! Tas nozīmē, ka tu gada vai pusotra gada laikā bez maksas vari iegūt kādu no 100 darba tirgū pieprasītām profesijām, turklāt vēl vienlaikus saņemt stipendiju no 70 līdz 115 eiro mēnesī! Ja vēlies izmantot šo iespēju, vaicā zinošajiem VIAA speciālistiem!

4. Iemēģini roku dažādos profesiju meistarstiķos!
Daudzi izstādes dalībnieki apmeklētājiem ir sarūpējuši iespēju izmēģināt roku vienā vai otrā arodā! Savas prasmes injekciju veikšanā un pirmās palīdzības sniegšanā izmēģini Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) stendā! Ja ir interese par jurisprudenci, 28. februārī iesaisties nozieguma izmeklēšanā – kopā ar RSU Juridiskās fakultātes studentiem vāc pierādījumus, meklē nozieguma pavedienus un atrisini aizraujošu uzdevumu! Bet, ja tevi vilina jūras plašumi, tad šī ir īstā reize, lai izmēģinātu savas jūrnieka prasmes – Novikontas Jūras koledža piedāvās iejusties stūrmaņa lomā ar kuģa simulatora palīdzību!

5. Vēro aizraujošas prezentācijas!
Ja tevi interesē ķīmija, apmeklē Rīgas Tehniskās universitātes plašo stendu! RTU studenti apmeklētājiem demonstrēs gan dažādus ķīmijas eksperimentus, gan arī aicinās nobaudīt aukstus cepumus un kūpošas sulas! Savukārt, ja tevi vilina skaistuma pasaule vai medicīna, Latvijas Universitātes P. Stradiņa Medicīnas koledžas stendā katru izstādes dienu no plkst. 11.00 līdz 16.00 vēro topošo skaistumkopšanas speciālistu kosmetoloģijā, masieru, biomedicīnas laborantu, podologu un sociālo rehabilitētāju sniegto pakalpojumu demonstrējumus!

6. Izmēģini laimi konkursos!
Ja vēlies izmēģināt savu veiksmi, piedalies izstādes dalībnieku sarūpētajos konkursos un aktivitātēs! Latvijas Lauksaimniecības universitāte savā stendā rīkos aktivitātes un, iespējams, tieši tu varēsi apmeklēt lielāko smilšu skulptūru festivālu Jelgavā. Savukārt Liepājas Universitāte topošos studentus sagaidīs ar konkursiem un aktivitātēm, kur balvās būs biļetes uz Liepājas teātra izrādēm, “Fontaine Rock Festival” vai ieejas kartes Liepājas Olimpiskā centra Baseina un spa kompleksā. Savukārt „Ergo Education” savā stendā piedāvās loteriju, kur galvenā balva – divu nedēļu angļu valodas kursi Chichester College!

7. Paviesojies tehnobusā!
Šajās dienās Ķīpsalā piestās Latvijā pirmais „TehnoBuss” – mobila, ar modernām tehnoloģijām aprīkota demonstrāciju laboratorija, ko varēs ne tikai aplūkot, bet arī izmēģināt! Šīs 18 m garās ceļojošās mācību laboratorijas mērķis ir atraktīvā un uzskatāmā veidā iepazīstināt jauniešus ar inženierzinātņu izmantojumu mūsdienu tehnoloģijās un radīt interesi par mašīnbūves un metālapstrādes specialitātēm. Tādēļ, iegriežoties tehnobusā, pamēģini salikt pneimatikas shēmu, vēro, kā darbojas 3D printeris, un uzzini par izglītības un karjeras iespējām metālapstrādes un mašīnbūves nozarē! „TehnoBuss” būs interesants arī mazākiem bērniem!

Tiekamies izstādē „Skola 2016” jau šonedēļ!

Izstādi “Skola” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.