Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Izvēlies un mācies – aicina izstāde “Skola 2016”!

Redakcija
Redakcija

No 26. līdz 28. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā jau 22. reizi notiks starptautiskā izglītības izstāde “Skola 2016”, kas tūkstošiem jauniešu vienuviet piedāvās iegūt visaptverošu informāciju par mācību iespējām Latvijā, ārzemēs un palīdzēs izvēlēties piemērotāko izglītības ceļu. Vērtīgu informāciju atradīs arī pieaugušie!

„Neapšaubāmi, izstāde ir vislabākā vieta, kur iegūt nepastarpinātu informāciju tieši no mācību iestāžu pārstāvjiem un atsauksmes no pašiem studentiem. Un tas noteikti ir daudz interesantāk un ērtāk, nekā lasīt internetā vai doties uz neskaitāmām atvērto durvju dienām,” ir pārliecināts izstādes „Skola” projekta vadītājs Valts Jirgensons.

Izstādē „Skola 2016” piedalīsies vairāk nekā 140 dalībnieku no Latvijas, ASV, Francijas, Kanādas, Krievijas, Nīderlandes un Vācijas, kas prezentēs jaunākās mācību programmas un dažādus mācību kursus. Trīs izstādes dienās Ķīpsalā apmeklētāji varēs iztaujāt izglītības iestāžu pārstāvjus par valsts un privātajām augstskolām, vidusskolām, koledžām, arodskolām, kā arī mācību centriem, tālmācību, e-studijām. Varēs uzzināt arī par interešu izglītību, studijām ārvalstīs, skolēnu apmaiņas programmām, bērnu un jauniešu vasaras nometnēm ārvalstīs.

Kuplā skaitā Latvijas augstskolas
Izstādē piedalīsies gandrīz visas Latvijas augstskolas, tostarp arī reģionālās augstskolas – Daugavpils Universitāte, Liepājas Universitāte, Rēzeknes Tehnoloģiju augstskola, Ventspils Augstskola un Vidzemes Augstskola, kas iepazīstinās ar savām studiju programmām un kursiem. Topošie studenti varēs uzzināt par uzņemšanas kārtību un noteikumiem augstskolās, budžeta vietām, izglītības iestāžu ārpusstudiju aktivitātēm u. tml.

Latvijas Universitāti pārstāvēs visu 13 fakultāšu studenti un mācībspēki, kas atbildēs uz jautājumiem par studijām LU. Interesenti varēs uzzināt par atbalsta iespējām un mecenātu stipendijām, iespējām saņemt atlaides dzīvošanai dienesta viesnīcās un studiju maksas atvieglojumiem. Rīgas Stradiņa universitātes stendā skolēni šogad varēs iejusties dažādās profesijās – izmēģināt jaunākās paaudzes medicīnas simulatorus, pārbaudīt savas zināšanas pasaules politiskajos notikumos, ierakstīt pašiem savu ziņu izlaidumu TV studijā. Ar trīsgadīgo bakalaura studiju programmu “Ekonomika un uzņēmējdarbība”, kur mācības notiek angļu valodā, iepazīstinās Rīgas Ekonomikas augstskola, savukārt Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) – ar ainavu arhitektūras, pārtikas tehnoloģijas, mežsaimniecības, lauksaimniecības un veterinārmedicīnas studiju programmām, kuras nav apgūstamas nekur citur Latvijā. Starp citu, vai zini, ka LLU ir iespējams apgūt arī populārās un pieprasītās studijas informācijas tehnoloģijās, ekonomikā, finansēs, socioloģijā, pedagoģijā un dažādās inženierzinātnēs?

Iekāp kino!
Pēc ilgāka laika izstādē atkal atgriežas Latvijas Kultūras akadēmija (LKA), kas apmeklētājiem piedāvās iespēju “iekāpt kino”. Kinorežisors un LKA docents Dāvis Sīmanis ir radījis koncepciju, kurā, izmantojot projekcijas, interesentiem būs iespēja “iekāpt” studentu un absolventu audiovizuālo darbu fragmentos. Kino motīvi LKA stendā prezentēs jauno bakalaura programmu “Audiovizuālā māksla”, kas piedāvā specializēties filmu režijā, operatora mākslā, filmu montāžā un skaņā, audiovizuālās un skatuves mākslas producēšanā, audiovizuālās un skatuves mākslas teorijā. Audiovizuālo mediju mākslas programmu prezentēs arī Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola (RISEBA), kas caur aizraujošu zināšanu spēli „Bizness tiekas ar mākslu” iepazīstinās ar studiju programmām un palīdzēs noskaidrot, kurš no piedāvātajiem studiju virzieniem – bizness, mediji vai arhitektūra – būtu vispiemērotākais studiju uzsākšanai.

Savus audzēkņus gaida arī koledžas, tehnikumi un arodskolas!
Izstādē “Skola 2016” topošos audzēkņus uzrunās arī koledžas, tehnikumi un arodskolas. Piemēram, ja tavs aicinājums ir kļūt par mediķi, tad noderīgs būs Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledžas un Latvijas Universitātes P. Stradiņa Medicīnas koledžas stendu apmeklējums. Savukārt, ja tevi interesē iespēja apgūt mehatronisko sistēmu tehniķa specialitāti, nāc un Valmieras tehnikuma stendā uzzini, kā audzēkņi apgūst robotiku, sensoriku, pneimatiku un programmēšanu. Bet, ja tevi interesē ēdināšana vai viesmīlība, – arī par to varēsi uzzināt pie valmieriešiem.

Ja tavs aicinājums ir dot artavu plašajā skaistumkopšanas nozarē, tad iespējas izstādē “Skola”2016” iegūt informāciju par šīs nozares mācību iestādēm ir tiešām plašas, jo būs¬ pārstāvēta Starptautiskā Kosmetoloģijas koledža, Birutas Mageles Starptautiskā stilistu skola un ATELIER & Bogomolov’ Image School .

Mācības, kursi un vasaras nometnes ārzemēs
Ja tavos nākotnes plānos ietilpst mācības ārzemēs, tad ceļš uz tām ved caur Ķīpsalu! Izstādē būs iespējams iegūt informāciju par uzņemšanas noteikumiem, budžeta vietām, studiju apmaiņas un prakses iespējām un daudzveidīgām ārpusstudiju aktivitātēm mācību iestādēs ASV, Kanādā, Krievijā, Francijā, Lielbritānijā, Nīderlandē, Šveicē un citās valstīs. Tostarp būs arī Māstrihtas Universitāte (Nīderlande), Gymnasium und Internat im Stift Neuzelle (Vācija), bet austrumu kaimiņus pārstāvēs Krievijas senākā, tradīcijām bagātā Sanktpēterburgas Universitāte.

Plānojot skolēnu atpūtu vasaras brīvlaikā, vērtīga būs informācija par skolēnu vasaras kursiem un nometnēm. To piedāvās gan starptautiskās izglītības aģentūra “Meridian Group”, gan starptautiskais konsultāciju centrs par izglītības iespējām ārzemēs “kalba.lv”. Ja tiek apsvērta iespēja doties skolēnu apmaiņas programmā uz kādu ģimnāziju vai skolu ārvalstīs vai arī savā ģimenē uzņemt apmaiņas programmas skolēnu, tad apmeklē “AFS Latvija” ekspozīciju. Iespēju mācīties tieši ASV piedāvās organizācija “Global Horizons USA”.
Savukārt mācīties Latvijā, bet strādāt Vācijā piedāvā “Latvijas–Vācijas profesionālās izglītības centrs”, kas aicina apgūt dažādas abās valstīs pieprasītas specialitātes – datorsistēmu tehniķa, ēdināšanas pakalpojumu speciālista, viesu uzņemšanas dienesta speciālista, elektrotehniķa un loģistikas darbinieka (specializācija noliktavu loģistikā) specialitāti. 26. februārī no plkst. 14.00 līdz 17.00 konferenču zālē Nr. 1 mācību uzņēmums piedāvās veselu pasākumu programmu, kurā interesenti varēs uzzināt par darba iespējām Vācijā.

Blakus hallē – “Latvijas Grāmatu izstāde 2016”
Vienlaikus Ķīpsalā notiks starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde “Latvijas Grāmatu izstāde 2016”, kurā varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, iegādāties grāmatas un mācību literatūru par īpaši izdevīgām izstādes cenām, kā arī “Grāmatu maiņas punktā” mainīties ar citu lasītāju grāmatām.

Izstādi “Skola” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Izstādes “Skola 2016” darba laiks:
26.–27. februāris plkst. 10.00–18.00
28. februāris plkst. 10.00–17.00
Biļešu cenas:

Pieaugušajiem – 5,00 EUR
Skolēniem, studentiem, skolotājiem, pensionāriem – 4,00 EUR
Grupām (10+) – 3,00 EUR

Ar izstādes “Skola 2016” ieejas biļeti var apmeklēt bez maksas “Latvijas Grāmatu izstādi 2016”!