Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:254, Did:0, useCase: 3


„Slikto puišu” dzīves mācības, kuras ir jāzina ikvienam

Redakcija
Redakcija

Ikviena ēra reiz beidzas – arī vētrainie 1960.gadi, kuros septiņu sezonu garumā ļāva ieskatīties seksīgais un provokatīvais seriāls „Trakie vīrieši”. Kaut arī seriāla darbība norit 60.gados un laiki it kā ir mainījušies, tomēr ir dažas vērtīgas dzīves mācības, kuras var likt aiz auss ikviens vēl šodien.

Skatoties pēdējo „Trako vīriešu” sezonu padomājiet, vai kaut kas nesaudzīgās un egoistiskās reklāmas industrijas ikdienas var tikt attiecināts arī jums? Piemēram, kāda no šīm lietām:

Pārmaiņas nav nedz sliktas, nedz labas – tās vienkārši notiek

Gan privātajā dzīvē, gan biznesā mēs teju ikdienas sastopamies ar pārmaiņām. Tām neinteresē, kas tu esi un ko tu dari. Tās vienkārši notiek, tāpēc vienīgais, kas ir patiesi svarīgs, tā ir tava reakcija. Piemēram, savulaik “KODAK” kompānija palaida garām pārmaiņas patērētāju uzvedībā, ka digitālās fotokameras kļūst aizvien pieprasītākas, un tādēļ zaudēja savu apgrozījumu. Lielākais izaicinājums ir izprast, ka pārmaiņas notiek, kurā virzienā un tad pieņemt atbilstošus rīcības lēmumus

Ja tev patīk dzirdēt to, ko saka, maini sarunas tematu

Ja dzīve ir kino, tad mēs esam ne tikai galvenās lomas tēlotāji, bet vienlaikus arī scenāristi un režisori. Tādēļ ir svarīgi apzināties, ka mēs kontrolējam savu rīcību, savukārt mūsu rīcība būs tā, kas baumas atspēkos vai uzkurinās vēl vairāk. Ja tevi neapmierina, ko par tevi saka draugi, kolēģi, partneri vai kāds cits, maini sarunas veidu – tematu, toni, saturu vai savas reakcijas.

Sapņo lielus sapņus un apzinies savu vērtību

Pegija Olsone (Elizabete Mosa) sākumā bija Dreipera sekretāre, taču izveidoja karjeru kā tekstu autore. Vienīgā tekstu autore birojā. Ļoti centīga, ar svaigu skatījumu uz katru kampaņu. Tāpēc mērķējiet augstu un nebaidieties lūgt to, ko vēlaties. Bieži mēs domājam, ka mūsu sapņi ir pārāk lieli vai mērķi ir pārāk tālu, taču labākais, kā tos īstenot, ir vienkārši darīt.

Labākās idejas reizēm rodas pēdējā mirklī

Dons Dreipers ir brīnišķīgi impulsīvs, spontāns un nekad pārāk daudz neaizraujas ar analīzi. Un Dons atliek visu līdz pēdējam, teju neiespējamam brīdim. Tas ir talants. Ja padomā, var taču piecas minūtes pirms svarīgas tikšanās izdomāt vairāku miljonu vērtas idejas. Kopumā tā ir lieliska mācība, ka veiksme nebalstās tikai perfektā plānošanā, reizēm vajag paraudzīties apkārt, redzēt to, kas notiek apkārt un improvizēt.

Vēlies cieņu? Izpelnies to!

Tev šķiet, ka tavs priekšnieks tevi ierobežo vai dzīve ir tevi apdalījusi? Dons Dreipers būs pirmais, kurš teikts: “Tiec ar to galā pats un tiec ar to galā rīkojoties, pārtrauc žēloties, ka pret tevi izturas netaisnīgi”. Viens no seriāla “Trakie vīrieši” galvenajiem varoņiem allaž demonstrē, ka viņa rīcība un uzvedība ir apzināta, kontrolēta un mērķtiecīga rīcība.

Seriāls „Trakie vīrieši” vienmēr ir slavēts par ļoti autentisku 60.gadu dzīves atveidojumu, tostarp sieviešu un vīriešu lomām ikdienā un tolaik pieņemto tradicionālo ģimenes vērtību ietekmi uz attiecībām.

Dari nevis to, ko no tevis sagaida, bet gan to, kas tevi padara laimīgu

Viena no „Trako vīriešu” tēmām ir milzīgais egocentrisms un koncentrēšanās uz lietām, kas dara cilvēkus laimīgus. To spilgti demonstrēja reklāmas aģentūras „Sterling Cooper Draper Pryce” līdzīpašnieka Dona Dreipera (Džons Hams) pirmā sieva Betija (Dženjuerija Džonsa). Viņa patiešām bija drosmīga, iesniedzot šķiršanos un pēc tam apprecot vīrieti, kurš padarīja viņu laimīgu. Atceramies, tie bija laiki, kad valdīja citi uzskati par sieviešu lomu. Tātad - dariet to, kas jums ir vislabāk. Jums nav jābūt absolūtam egoistam, taču, ja cilvēki nepiekrīt jūsu lēmumiem, dariet to, ko saka jūsu sirds.



Skaties, ar ko noslēgsies trakā dzīve reklāmas aģentūrā! Komēdijseriāla „Trakie vīrieši” jaunās sezonas sērijas kanālā „FOX Life” skatāmas piektdienās, plkst. 21:00 no 22.maija.