Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:143, Did:0, useCase: 3


Labākā ēdināšana lidmašīnā. TOP- 10 pasaules aviokompānijas

Redakcija
Redakcija

Labākā ēdināšana lidmašīnā. TOP- 10 pasaules aviokompānijas
Turkish Airlines- labākā Eiropas aviokompānija

Kā zināms, visus cilvēkus var iedalīt divās kategorijās: kulināros jeb tajos, kam patīk gatavot, un gardēžos- tajos, kuriem patīk garšīgi paēst. Speciāli otrajai kategorijai pasaules labāko aviokompāniju šefpavāri gatavo ēdienus, kuri mierīgi var sacensties ar 11 pasaules slavenāko restorānu meistardarbiem. Labākie no labākajiem katru gadu tiek nominēti speciālai prēmijai no "Skytrax Awards".

1. Turku lidsabiedrības "Turkish Airlines", kas ir Eiropas labākā aviokompānija, virtuvei raksturīgi nacionālās virtuves ēdieni: uz lidmašīnas borta pasniedz kebabus, dolmu, plovu un citas turku delikateses, kuras iecienījuši arī eiropieši . Tāpat aviokompānija ļoti daudz laika un pūļu velta veģetāriem un bērnu ēdieniem, ēdieniem diabēta slimniekiem un tiem, kas cieš no dažādām alerģijām, kā arī gardām jūras veltēm. Pie kam pirms lidojuma pasažieri var izvēlēties sev tīkamāko ēdienkarti. Pateicoties tam "Turkish Airlines" kļuvusi par rekordlielu daudzumu balvu īpašnieci no "Skytrax Awards": Pagājušajā gadā tā ieguvusi otro vietu nominācijās "Labākā ekonomiskās klases virtuve" un "Labākā biznesa klases virtuve". Savukārt, pēc Skyscanner apkopotajiem rezultātiem ēdiens, ko pasniedz "Turkish airlines" lidmašīnās, pagājušā gada reitingu tabulā ieņēmis stabilu 1. vietu. Mums atliek tikai priecāties, ka šīs aviokompānijas pakalpojumi pieejami arī mums Latvijā.

.
2. Taizemes aviokompānijas "Thai Airways" ēdiens tiek gatavots budisma tradīcijās un pasniegts tradicionālajos koka traukos, rotāts ar no dārzeņiem veidotiem ziediem, kas simbolizē gara un miesas attīrīšanu caur maltītes ieturēšanu. Pēc "Skytrax Awards" datiem taizemiešu aviokompānija pagājušajā gadā atzīta par labāko nominācijā "Ekonomiskās klases virtuve".

3. Artī Singapūras aviokompānija "Singapore Airlines" ļoti nopietni attiecas pret ēdienu izvēli uz lidmašīnas borta. Pie pagājušā gada ēdienkartes izstrādāšanas strādājuši pat septiņi pasaulē atzīti kulināri. Rezultātā pēc "World Airline Awards" apkopotajiem datiem "Singapore Airlines" ieguva balvu nominācijā "Pirmās klases virtuve".

4. Austriešu aviolīnijas "Austrian Airlines" virtuve ir slavena ar saviem gardajiem desertiem: kūkām, tortēm, fondjū, šokolādes mafiniem utt. Pie tam kulināri nav aizmirsuši arī par pamatēdienu, kas tiek gatavots speciāli pēc pasažieru pieprasījuma: diabētiķiem, veģetāriešiem, musulmaņiem, svaigēdājiem un citiem. Rezultātā- no "World Airline Awards" pirmā vieta nominācijā "Biznesa klases virtuve".

5. "Emirates' Airlines" reisos pasažieriem tiek piedāvāta internacionāla virtuve. Lidojuma laikā var pasūtīt gan kotletes vai suši, gan arī burito vai kruasānus. Īpaši sajūsmināti pasažieri ir par šī aviokompānijas piedāvāto siera plati ar pasaules labākajām siera šķirnēm. Ēdienreizes nobeigumā- tasīte stipras arābu kafijas.

6. Jaunzēlandes aviokompānijas "Air New Zealand" ēdienkarte no citām atšķiras ar to, ka pasažieriem tiek piedāvātas jūras veltes, kas ietilpst 10 veselībai un skaistumam labāko produktu sarakstā. Pie kam uz borta pieejams bezmaksas bārs ar milzīgu sulu, minerālūdens un sneku daudzumu. Par uzmanīgu attieksmi pret savu pasažieru garšas gaumēm "Air New Zealand" ieguvusi pirmo prēmiju nominācijā "Premium klases virtuve".

7. "Virgin America" lidmašīnās jūs varat pasūtīt garšīgi pagatavotus vērtīgos spinātus un augļu vitamīnu kokteili. Taču šie kulinārie izsmalcinājumi maksā papildus naudiņu. Tas īpaši patīk eiropiešiem, kas pieraduši pie tā, ka ēdināšana uz lidmašīnas borta iekļauta biļetes cenā. Savukārt, amerikāņi atbalsta savas aviokompānijas politiku un pēc žurnāla "Travel and Leisure" apkopotajiem rezultātiem 2011. gadā tai bija piešķīruši labākās amerikāņu aviokompānijas statusu.

8. Francijas aviolīniju "Air France" virtuve neiekļuva nevienā Eiropas reitingā. Neskatoties uz to, ka uz borta pēc visiem zināmā someljē Olivjē Pussera (Olivye Pousseur) rekomendācijām pie izcili labām mini- pankūciņām ar kazas sieru tiek pasniegts "Šato". Piedevām tas viss tiek servēts ar galda piederumiem no slavenā franču dizainera Filipa Starka (Philippe Starck).

9. Aviokompānija "Quatar Airways" savus pasažierus priecē ar divreizējām pusdienām sešu stundu pārlidojuma laikā. Ēdienkartē jūtama japāņu virtuves ietekme, kur obligāti ir tādi ēdieni kā suši, miso- zupas, rīsi un eksotiskas tējas. Tāpat uz borta pieejama speciāla ēdienkarte gardēžiem ar dažādām gastronomiskajām vēlmēm.

10. Indijas aviolīniju "Jet Airways" ēdieni no citiem atšķiras ne tik daudz ar produktu daudzveidību, cik ar pasniegšanas oriģinalitāti. Dažu aviolaineru saloni ierīkoti kā kinoteātri, kur filmu skatīšanās laikā pasažieriem tiek piedāvāts popkorns. Pamatēdienos manāms indiešu konservatīvisms: tiek pasniegti rīsi, lēcas un dārzeņu karijs ar garšvielām.