Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:143, Did:0, useCase: 3


Kas padara seriālu "NCIS: Losandželosa" tik populāru?

Redakcija
Redakcija

Augstas likmes valsts drošības jomā, atsauces uz patiesiem notikumiem un reālām vietām, aizraujoši raksturi. Citiem vārdiem sakot, tik tuvu realitātei, cik vien iespējams – tas ir seriāla „NCIS: Losandželosa” veiksmes pamatā.

2009.gadā tā bija īpaša sērija divās daļās, kas ļāva ieskatīties Losandželosā bāzētās Jūras kara noziegumu izmeklēšanas dienesta īpašo projektu nodaļā. Taču tagad „NCIS: Losandželosa”, kura 3.sezonas sērijas no 18.marta skatāmas TV kanālā FOX, ir iecienīts seriāls, kas aizrauj miljoniem skatītāju visā pasaulē.

Tas panākts ar mērķtiecīgu darbu: uzreiz tika piesaistīti pazīstami aktieri, piemēram, Kriss O’Donels, reperis „LL Cool J” jeb īstajā vārdā Džeimss Tods Smits, kā arī veidota iespējami autentiska vide. Piemēram, seriāla pirmsākumos lomu atveidotāji tikās ar reāliem NCIS darbiniekiem, devās uz šautuvēm, ar viņiem strādāja konsultanti, kuri nepārtraukti vēroja, lai viss notiek, kā nākas.

„Mēs ar Todu paskatījāmies viens uz otru un nospriedām, ka izdarīsim visu iespējamo, lai savu darbu padarītu iespējami labi. Skaidrs, ka sākumā tā bija loterija, taču mēs nenožēlojam ne sagatavošanās darbus, ne arī seriālā apskatīto tematiku. Un skatītāji to novērtē,” stāsta īpašā aģenta Dž.Kalena lomas atveidotājs Kriss O’Donels.

Savukārt „NCIS: Losandželosa” producents un režisors Šeins Brenans atklāj, kādi faktori, viņaprāt, noteica seriāla veiksmi un popularitāti.

Seriālā tiek attēloti patiesi un identificējami fakti

„NCIS: Losandželosa” stāsta par militāriem noziegumiem, tas nozīmē, ka radošā komanda izmanto aktuālākos pašmāju un ārvalstu notikumus. Reizēm viņi ir soli priekšā reālajai dzīvei, piemēram, vienā no pirmajām sērijām stāstīts par ķīmisku tehnoloģiju, ar ko FIB apsmidzina aizdomās turēto, lai noskaidrotu cilvēka identitāti. Realitātē šīs tehnoloģijas analogs ir slepens. Tāpat kādā sērijā notikumi saistīti ar teroristu grupējumu „Al-Shabaab”, kas uzņēmās atbildību par 2013.gada septembra asiņaino uzbrukumu lielveikalam Kenijā.

Tēliem ir interesanti raksturi

„Tēliem ir jābūt interesantiem, tiem ir jāattīstās,” skaidro Šeins Brenans. Šim nolūkam der gan lieli emocionāli satricinājumi, gan arī krasi sižeta pavērsieni un jauni atklājumi. Tā, piemēram, detektīvs Martijs Dīks seriāla 1.sezonā bija vien epizodisks tēls. Taču Ērika Kristiana Olsena atveidotais varonis faniem šķita tik interesants, ka tie vien nespēja sagaidīt tā atgriešanos. Brenans arī novērtē Krisa O’Donela paveikto īpašā aģenta Dž.Kalena lomā, sakot, ka tas ir aktiera līdz šim labākais darbs.

Losandželosa ir reāla

Uzņemot seriālu, Brenans vēlējies tajā iekļaut tik daudz zināmu Losandželosas vietu, cik vien tas ir iespējams. Kopš 2009.gada „NCIS: Losandželosa” ir bijusi redzama, piemēram, Venēcijas pludmale, Volta Disneja koncerthalle, leģendārā koncertzāle „Hollywood bowl”. „Losandželosā dzīvojošie uzreiz saprastu, ja atrašanās vietas būtu neīstas vai pat viltotas,” savu nostāju skaidroja režisors.

Nekad netiek aizmirsts par skatītāju izklaidēšanu

Aptuveni 40% no televīzijas seriāliem stāsta par tieslietām un kriminālnoziegumiem. „NCIS: Losandželosa” iztur konkurenci ar to, ka seriāls ir atšķirīgs. Tā ir spēle uz augstām likmēm valsts drošības jomā. Brenans kā plusus min arī spilgtos tēlus un aizraujošos sižetus. „Es domāju, ka mēs esam labākie,” viņš piebilst.

Skaties seriāla „NCIS: Losandželosa” 3.sezonu kanālā FOX trešdienās, plkst. 22.00, sākot no 18.marta.